Dec 30, 2022

Carina | Tisu Berkualiti Tinggi Pilihan Semua

 

Hai korang! Yaya pasti korang pun mesti sama macam Yaya yang tak boleh berpisah dengan tisu. Dalam beg, dalam bilik, kat dapur, atas meja makan dan lain-lain wajib ada tisu samada tisu kering atau tisu basah. Lagi pula punyai dua anak kecil yang sedang membesar, stok tisu memang tak pernah putus dirumah. Pilihan kami sekeluarga pastilah jenama Carina. Falling in love betul dengan warna lavender Carina ni tau lembut je dan sesuai dengan warna tema rumah Yaya hihi


Kalau nak tahu, tisu Carina ni dicipta khas untuk orang Asia Tenggara. Wow special betul. Maklumlah sesuai dengan iklim negara kita, tisu yang berkualiti tinggi diperlukan untuk membantu kita membersihkan segala kotoran dan paling penting, tisu jenama Carina sangat mesra dengan pelbagai jenis kulit dan juga mesra alam sekitar.


Latar Belakang Carina | Tisu Pilihan Rakyat Malaysia

Untuk pengetahuan semua, Carina telah mula bertapak di pasaran Malaysia sejak tahun 2009 dan menjadi pengeluar tisu pertama di Malaysia. Penghasilan tisu Carina menggunakan hanya 100% pulpa dara dan 100% kapas tulen asli. Makna kata, pastinya tisu Carina merupakan tisu berkualiti tinggi yang mesra pada semua jenis kulit termasuk pada kulit sensitif kerana tidak menggunakan komponen kitar semula dalam penghasilan produk mereka.


Dengan harga yang berbaloi dan mampu milik, pastinya tisu Carina menjadi pilihan majoriti rakyat Malaysia. Mudah dibawa kemana sahaja, Carina hadir dengan empat siri utama dalam rangkaian produk iaitu :


Penjagaan Kecantikan (Beauty Care) – Siri Tisu Kering Carina diperbuat daripada 100% PURE VIRGIN PULP untuk memastikan kebersihannya, menjadikan ia lembut dan selamat digunakan pada kulit, termasuk kulit sensitif, dan Siri Kapas yang diperbuat daripada 100% PURE COTTON yang sesuai untuk kegunaan kecantikan kerana ia bersifat hypoallergenic dan tidak akan menyebabkan iritasi dan kerosakan kulit kerana kapas yang digunakan adalah bahan semula jadi yang asli.


Penjagaan Bilik Mandi (Toiletries Care) – Tisu Bilik Mandi dengan 3 lapisan, menjadikan ia lebih kuat dan lembut untuk digunakan.


Peralatan Dapur (Kitchenware) - Siri Tisu Dapur kami menjadikan permukaan dapur dan peralatan bersih, berkilat dan bebas calar. Ia membantu membersihkan kaunter dapur dan peralatan serta menyental tumpahan cecair.


Penjagaan Kesihatan (Health Care) – Siri Tisu Basah kami mengandungi 99% air, bebas paraben yang tidak menyebabkan sensitiviti kulit dan alahan.


Selain itu, Carina juga boleh diperoleh dalam siri lain, seperti Tisu Basah, Kapas Muka, Putik Kapas, Kapas Gulung dan banyak lagi. Tekstur Carina Wipes yang lembut, sesuai digunakan untuk pembersihan dan pembasmian kuman bagi menanggalkan kotoran atau cecair dari kulit atau permukaan. Rangkaian Carina Cotton pula juga diperbuat daripada kapas asli, lembut, tahan lasak dan mempunyai kadar penyerapan yang tinggi sesuai untuk kegunaan peribadi dan juga penjagaan bayi. Rangkaian produk yang luas daripada Carina ini dapat memenuhi keperluan harian anda untuk mengamalkan gaya hidup yang lebih baik, bersih dan sihat.


See boleh bersihkan minyak di dapur dengan efektif! Kalau tetamu tiba-tiba text nak datang boleh zass zass terus kemas berkilat dalam jangka masa yang singkat. Make sure standby tisu dapur Carina di rumah tau!


Nak bersihkan cuping telinga anak pun senang sebab putik kapas yang digunakan lembut dan juga kukuh. Yang mana, ianya tidak mudah tertanggal atau tercabut. Kerja membersih juga menjadi tenang dan lancar hee


Paling penting bawa wet tissue Carina ni lagi-lagi kalau pergi ke kedai makan. Ada orang memang tak yakin dengan tahap kebersihan permukaan meja tempat duduk mereka lagi-lagi bagi mereka yang bawa anak, so korang boleh lap dahulu sebelum duduk. Kalau tengah makan ada sisa makanan terkena bahagian badan pun, boleh terus lap dengan tissue Carina tanpa meninggalkan kesan melekit.Carina Soft White Wallet Tissue pun jangan lupa bawa tau! Senang je boleh letak dalam poket ;)


Boleh tengok video penuh di atas hihi


LIMITED EDITION  We Love We Care Bag

CARINA 2023 berazam untuk bergerak ke hadapan mengikut peredaran zaman dan terus maju selepas pandemik. Konsep baharu telah dihasilkan dengan tema "We Care, We Love"
 • Carina menggalakkan kesedaran kebersihan, mewujudkan persekitaran yang sihat dan mengurangkan pencemaran
 • Carina menjaga kulit anda dengan menyediakan 100% kapas tulen semulajadi yang mesra kulit
 • Khusus untuk memenuhi keperluan dan kehendak orang Asia Tenggara
 • 4 siri untuk memenuhi permintaan pasaran
Dengan tema "We Care, We Love", ia menyatakan kepercayaan mereka bahawa menghasilkan produk berkualiti tinggi akan mempengaruhi dan menghasilkan penjagaan dan kasih sayang yang lebih baik untuk keluarga. #CarinaCares terhadap anda dan keluarga anda.


Nak hadiahkan Carina Gift Box buat orang tersayang?

Carina sekarang tengah buat promosi untuk Carina Gift Box. Apa yang ada dalam Carina Gift sama seperti gambar diatas siap dengan kotak cantik lagi hee. Selain untuk kegunaan sendiri, boleh hadiahkan orang tersayang tau! Harga pun murah je sempena promosi ni cuma RM 29.90 (harga asal RM35)


Korang boleh dapatkan Carina Gift Box di :
 • Aeon Big (Cawangan terpilih)
 • Mix Store (Cawangan terpilih @ IOI City Mall)
 • Hot Market @ Berjaya Times Square
 • Tong Hup Trading, Melaka

Selain produk Carina Gift Box, terdapat juga :
 • Shop online voucher Shopee Carina official Store RM 5 voucher
 • Review & Win campaign flyer 
 • Carina Surprise Ang-pao sehingga RM88 melalui TNG
Tetapi sebelum itu, dengan setiap pembelian Carina Gift Box Set, ianya TIDAK termasuk
Carina Kitchen Roll (boleh dibeli di kedai fizikal atau online)


Carina Limited Edition We Love We Care Bag (GWP dengan pembelian RM 40 dan ke atas)

Berita baik!! Seramai 100 orang pemenang dicari untuk *MEMENANGI 3 bulan Bekalan Rumah setiap bulan. Hadiah bernilai RM150 menanti bagi setiap pemenang! Alang-alang membeli, jom join Carina Review & Win!


Cara MENYERTAI:

1. Muat naik Foto/VIDEO Ulasan pengalaman anda dengan MANA-MANA produk siri CARINA di Facebook/Instagram/ Tiktok

2. Nyatakan sebab anda akan mengesyorkannya & tag @CARINA rasmi Facebook / Instagram / Tiktok

3. Hashtags #MYCarina #WeCareWeLove (pastikan post anda adalah umum).


*Terma & Syarat:

1. Tempoh kempen: Bermula SEKARANG- 30 April 2023

2. #300 #Penilai Terbaik akan dipilih untuk MENANG 3 Bulan Bekalan Rumah Carina bernilai RM150. Penganjur akan screenshot pemenang dan umumkan pemenang di halaman Facebook Carina bermula dari Feb 2023. Sila nantikan!

3. Hadiah tidak boleh ditukar, tidak boleh dipindah milik, dan tidak boleh ditebus dengan wang tunai atau hadiah lain. Penganjur berhak untuk mengubah suai dan meminda terma dan syarat tanpa notis terlebih dahulu.

4. Resit WAJIB ditunjukkan untuk menuntut hadiah.

5. Setiap pemenang hanya sah untuk menuntut sekali sahaja, Nama & resit Pembelian yang sama tidak dibenarkan.

6. Resit pembelian sah dari 1 Jan 2023- 31 April 2023 sahaja.

7. Baucar tunai bernilai RM150 adalah untuk pembelian produk CARINA sahaja, setiap baucar tunai RM50 hanya sah selama 1 bulan.

8. Carina berhak untuk mengubah suai dan meminda terma dan syarat tanpa notis terlebih dahulu.


Lokasi Untuk Mendapatkan Produk Carina :

OFFLINE
 • Aeon Big
 • Aeon Wellness
 • Econsave
 • Mydin
 • NSK
 • Ascen+ Pharmacy
 • MiX Store
 • PotBoy Groceries
 • C-Mart Penang, Kedah, Perlis
 • Ceria 99 Penang, Kedah, Perak
 • Family Stores Seremban
 • Family Stores Melaka
 • Oppa Mart Melaka & Seremban
 • Nirwana Maju Johor, Pahang, Terengganu, Kelantan
 • Target Supermarket Johor
 • Song Mart Malaysia Johor
 • Pasaraya Hwa Thai Johor

ONLINE    

Untuk maklumat lanjut, hubungi Carina melalui wangzhengcarina@gmail.com. Ikuti Carina Malaysia di platform berikut untuk perkembangan terkini, info-info kesedaran kebersihan dan pengumuman menarik yang lain.


#MildAndGentle #comfortable #pure #SoftAndTender #CarinaMalaysia #CarinaCares #HealthyTissue #VITAMEDIA #CARINA #WeCareWeLove #beautytissue #BetterLife #CarinaMY #MYCarina #Tissue #CarinaTissue #handkerchieftissue #handkerchief #VirginPulp #PurePulp #Wallettissue #CarinaLavender #CarinaGreentea #CarinaRose #CarinaEveryday #CarinaPure #CarinaCaringLife #CarinaForAll #BetterwithCarina #CarinaFamily #Carina100natural #CarinaNature

Terima kasih sudi baca   

3 comments:

 1. Ohh yes I'm using Carina, gonna restocking more for my cny preparation & celebration, then to join in this contest, wish me luck to win ya. Cheers Siennylovesdrawing

  ReplyDelete
 2. mmg suka dengan brand ni. kukuh sangat.. dan plg penting 100% dari pulpa

  ReplyDelete
 3. Jenama yang bagus dan berkualiti. Yang best sebab 100% kapas. Lembut je kat kulit.

  ReplyDelete