Feb 13, 2018

GoodKredit Malaysia | Kini lebih mudah untuk berbelanja!




Hai korang! Pernah dengar tentang GoodKredit? Kalau nak tahu, GoodKredit adalah platform mudah alih yang memudahkan kita membuat transaksi tanpa tunai. Ianya juga merangkumi tawaran istimewa, baucer dan juga sebagai medium pinjaman untuk membantu kita apabila melalui keadaan atau fasa yang sukar untuk berbelanja barang keperluan.


Menariknya, lepas ni korang tak perlu risau lagi bila tertingal dompet di rumah semasa keluar membeli-belah dan juga makan di restoran bersama yang tersayang hihi. Cuma download GoodKredit atau dompet mudah alih yang membolehkan kita membuat transaksi tanpa tunai pada bila-bila masa, di mana sahaja! 


Psst.. Bukan itu sahaja tau! GK juga memberi akses untuk bantuan tunai yang cepat dan mudah pada masa-masa yang diperlukan. Contohnya, bila hujung bulan dan gaji tak masuk lagi, haa time ni la korang boleh gunakan GK untuk beli barang keperluan dapur dan sebagainya ;)



Caranya mudah sahaja. Korang cuma perlu download aplikasi GoodKredit di Google PlayStore di http://bit.ly/goodkredit. Yaya pun dah download aplikasi GoodKredit di smartphone Yaya tau! Untuk masa sekarang, aplikasi ini hanya boleh dimuat turun oleh pengguna Android sahaja. Bagi pengguna ios, bawa bertenang sebab korang juga boleh akses tak lama lagi! Wee :D





Yeayy Yaya juga dah ada akaun GoodKredit! Lagi best untuk pengguna yang memuat turun aplikasi ini sekarang, korang akan dapat angpow 8 mata atau kredit secara automatik! Dompet GK boleh di top up menggunakan Jompay. Lepas ni lebih mudah dan selamat bila guna sistem cashless macam ni. Tak adalah risau nak bawa duit banyak-banyak bila keluar berjalan. 


Bagaimana cara bayaran apabila ingin berbelanja?

STEP 1 : Buka aplikasi GoodKredit apabila anda mahu untuk membuat pembayaran di mana-mana "GK Merchants" atau peniaga GK

STEP 2 : Pilih untuk membayar mengikut Kod QR dan scan sahaja Merchant QR Code 

STEP 3 : Teruskan dan sahkan transaksi anda. Merchant atau peniaga akan mengesahkan pembayaran telah dibuat. Settle! :D






GOODKREDIT PROSPERITY!

Mulai 08 sehingga 15 Februari 2018, 3 pengguna akan dipilih setiap hari untuk memenangi GK 888 angpow. Kredit ini akan segera ke aplikasi pengguna yang memenangi angpow itu. Cuma pada masa ini hanya untuk pengguna Android sahaja ya dan semua pengguna baru akan mendapat GK 8 Angpow macam Yaya wee! Kalau nak terpilih sebagai pemenang, jangan lupa download GoodKredit di smartphone korang okay! Lagi best, terus topup GK korang menggunakan JomPay. 


Selain itu, kalau nak tahu semua aplikasi pinjaman GoodKredit cuma dikenakan interest 8% sahaja per annum mulai 8hb sehingga 28 Februari! Memang rendah sangat tau! So untuk pertanyaan dan makluman yang lebih lanjut, korang boleh email ke help@goodkredit.it


Jom tengok video ringkas GoodKredit dibawah untuk meningkatkan lagi pemahaman korang tentang GoodKredit.


Google Playstore : http://bit.ly/goodkredit


Terima kasih sudi baca



Feb 12, 2018

Shopee : Carian Online Shopping Paling Top Sempena Perayaan Tahun Baharu Cina


KUALA LUMPUR, 12 FEB 2018 - Sempena perayaan Tahun Baharu Cina akan datang ini dan trend e-Dagang yang semakin popular di Malaysia, Shopee; platform e-Dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan, telah menyaksikan peningkatan sebanyak 32% dalam jumlah carian produk di Shopee dalam kalangan rakyat Malaysia sepanjang tempoh perayaan ini. Sejak pelancaran Kempen Wang Bersama Shopee pada 15 Januari yang menawarkan potongan harga sehingga 90% dan hadiah kemenangan berjumlah lebih daripada RM1 juta, semakin ramai rakyat Malaysia memilih untuk membeli-belah di Shopee dalam membuat persiapan sempena Tahun Baharu Cina. 


“Aktiviti membeli-belah selalunya meningkat semasa musim perayaan, dan Tahun Baharu Cina tidak ketinggalan. Tahun ini, kami menyedari lonjakan dalam bilangan carian dalam talian di Shopee apabila kita menghampiri Tahun Baharu Cina, yang menunjukkan peningkatan trend pengguna yang memilih untuk membeli-belah secara dalam talian bagi musim perayaan. Ini petanda baik yang sejajar dengan inisiatif kerajaan untuk memacu sektor e-Dagang di Malaysia. Shopee menyediakan platform yang pantas, mudah dan selamat untuk membeli-belah dan dengan insentif Penghantaran Percuma ke Seluruh Malaysia dan Komisyen Sifar (0), rakyat Malaysia boleh menikmati aktiviti beli-belah di Shopee yang mudah dan menjimatkan,” kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee.


Carian paling popular sempena Tahun Baharu Cina bagi tahun 2018 adalah bagi kategori berikut:

Pakaian Wanita, Mobil & Gajet, Permainan, Kanak-kanak & Bayi, Kasut Wanita dan Beg Wanita.


Pembelian paling popular dalam kalangan rakyat Malaysia sepanjang musim perayaan ini:
Nikmati potongan harga dan promosi hebat atas pelbagai produk sempena Kempen Wang Bersama Shopee yang berlanjutan sehingga 25 Februari. Dengan pilihan lebih daripada 6 juta produk yang ditawarkan oleh lebih 200,000 usahawan di Shopee Malaysia, pelanggan boleh memenuhi keperluan membeli-belah sempena musim perayaan ini. Tambahan lagi, pengguna boleh terus bermain permainan Fortune Ang Pao untuk memenangi Tiket Emas dan hadiah utama berbentuk wang tunai berjumlah RM8,888. 


Seterusnya, Shopee akan melancarkan Kempen Hari Gaji daripada 26 hingga 28 Februari yang akan membariskan pelbagai tawaran hebat bagi pelbagai jenama terkemuka termasuklah Jualan Murah Komputer Riba Shopee dengan jenama popular seperti Acer, ASUS, Dell dan Lenovo.

Muat turun aplikasi Shopee secara PERCUMA menerusi App Store atau Google Play. 

#WangWithShopee