Dec 4, 2017

Service Renovation Kitchen Cabinet yang murah dan berbaloi dengan Intech Kitchen



Walaupun belum punya rumah sendiri, Yaya paling suka gila pergi showroom rumah dan tengok sendiri depan mata hiasan dalaman rumah yang cantik-cantik hihi. Sambil-sambil tengok tu boleh berangan kalau ada rumah sendiri nanti boleh hias macam tu macam ni. Berangan tak salah okay :p


Kebetulan Intech Kitchen yang bertempat di Semenyih Kajang ni tak jauh dari rumah Yaya so kita pun saja la nak jalan-jalan cuci mata. Mana tahu kot terberkenan boleh bodek ayah suruh tambah apa yang boleh dekat rumah yang ayah beli kat Sg. Long tu. Rumah apartment tu kecik comel je tapi ada 3 bilik. Cumanya bahagian dapur tu macam bukan dapur tu yang tengah cari idea nak ubahsuai bahagian dapur. 


Masuk je bahagian showroom terus ternampak sijil pengiktirafan dan juga kejayaan yang telah Intech Kitchen dapat sepanjang 10 tahun mereka beroperasi. Terbaik la~





Bila dah jadi mak-mak ni, paling kita teruja kalau ada dapur yang cantik dan selesa untuk memasak. Untuk korang yang masih tengah survey dan tercari-cari kitchen cabinet yang menjadi idaman hati, korang boleh terus dapatkan khidmat Intech Kitchen! Yaya sendiri pun dah masukkan Intech Kitchen dalam wishlist Yaya nanti kalau nak buat ubahsuai. Jom korang tengok hasil kreativiti Intech Kitchen ^_^






Omg omg cantiknya korang! Yaya paling berkenan yang set putih ni! Walaupun orang kata susah nak jaga sebab takut kotor ke apa but heyy kalau dapur cantik macam ni haruslah jaga elok-elok kalau boleh hari-hari nak bagi berkilat macam baru beli tau :')


Yang bestnya lagi tentang kabinet dapur dari Intech Kitchen ini ialah, bila buka je setiap laci macam dapat surprise tau. Nak tahu surprise apa? Contohnya macam rekabentuk laci tu yang sangat fleksibel dan kalau boleh menggunakan setiap ruang yang ada dalam laci tu. Tu yang Yaya teruja sangat dengan kemahiran Intech Kitchen ni.




Bila buka je almari, taraaa~ haa ada banyak bahagian kat dalam laci ni tau. Boleh letak pelbagai stok makanan dan bagi Yaya sangat menjimatkan ruang kerana ianya menggunakan segala space yang ada. 



Kat bahagian laci yang nampak kecil ni pun rupanya terdapat bahagian untuk kita letak botol sos, botol kicap dan sebagainya. Bila ada ruang tersorok macam ni, bahagian dapur akan nampak lebih kemas lagi sebab semuanya dah tersimpan molek didalam laci ;)


Ni kalau ada Shawn nak je bagi hint hint jelingan manja "Yangggg nak dapur macam ni please please pleaseee..." hahaha aduhai jatuh cinta okay! Suka sangat ada bar counter macam ni. Untuk design dapur macam ni, ianya menggunakan material 4G Glass. Glass Door ni juga ada dua jenis grade iaitu 3G dan 4G yang mana mempunyai harga dan kualiti yang berbeza 


Di Intech Kitchen, korang boleh suarakan idea dan juga pendapat tentang dapur idaman korang. Perkerja mahir mereka akan terus zahirkan apa yang ada di minda korang dalam bentuk lukisan dalam masa kurang 10 minit! Selain tu mereka juga akan berikan cadangan kepada korang dalam pemilihan material untuk kitchen cabinet idaman korang. 




Rambang mata kan? Kalau Yaya mesti nak pilih yang ala-ala moden style hihihi


Tiada masalah pinggan berlaga dan sumbing bila ada compartment macam ni.


Dahlia tu yang over nau apesal -.-


Nicenya koranggggg




Nice kannnn! Siapa sangka bila buka je laci rupanya ia berbentuk angle macam ni. 



Selain kitchen cabinet, korang juga boleh dapatkan pelbagai khidmat dan servis dari Intech Kitchen dalam pengubahsuaian rekabentuk untuk hiasan rumah korang seperti almari baju, TV cabinet, stair cabinet, bed frame dan lain-lain lagi ;)


Ini antara contoh wardrobe yang turut terdapat di showroon Intech Kitchen.



Nak yang transparent menggunakan kaca macam ni pun ada tau korang. Ekslusif sangat :)


Bersama Owner Intech Kitchen iaitu Jessica. Jess ni memang peramah orangnya dan sudi berkongsi idea dan pendapat untuk menyerlahkan lagi bahagian rumah kediaman. 


So korang, macam mana? Dah terfikir-fikir dan terbayang-bayang nak dapur idaman macam mana nanti? Hihi. Semoga murah rezeki nak ada dapur idaman dan berkerjasama dengan Intech Kitchen nanti. Aamiin :)


Untuk maklumat lanjut :

Website : 

Facebook : 

Instagram : 

Alamat :
Alamat: 47, Jalan Mega 1A, Taman Industri Mega, 43500 Semenyih

Telefon:  Jessica (012-667 0706) / Jeff (012-6252528)




Terima kasih sudi baca

Nov 30, 2017

T3 Acne Body Spray Review



Hai semua! Masih ingat lagi dengan produk penghapus jerawat masa zaman sekolah dahulu? Yaya percaya remaja zaman 80an hingga 90an semuanya kenal dengan produk T3. Mana taknya, masa ni semua pakat guna T3 sahaja bila jerawat mula menampakkan tanda kemerahan di wajah. Fuhh Yaya teringat lagi time sekolah dulu beria-ia memujuk ayah pergi Watsons sebab nak beli gel jerawat T3. Ayah pun layan jelah anak dara dia ni. Hihi.


Yang terbaru, T3 kini hadir menongkah arus dengan mengeluarkan satu lagi variasi produk dibawahnya iaitu T3 Acne Body Spray. Serius la jujur sejak mengandung haritu naik juga jerawat kat belakang badan Yaya. Mana taknya, selain faktor hormon, Yaya dah tak sampai nak skrub bahagian belakang dah. Mungkin ada bahagian yang tak kena skrub tu tak begitu bersih sehingga timbul jerawat di badan :(


Korang pun ada masalah jerawat di badan juga? Jangan risau okay lepas ni boleh guna T3 Acne Body Spray untuk selesaikan masalah jerawat tu. Selain di belakang badan, ianya juga boleh membantu menyelesaikan masalah jerawat di dada, leher, lengan dan lain-lain. Setakat ni Yaya cuma mempunyai masalah jerawat di belakang badan sahaja. Tapi kalau ada antara korang yang ada masalah jerawat di tempat lain, Yaya suggest kat korang untuk cuba T3 Acne Body Spray ni okay!


Diformulasikan dari ekstrak Canadian Willow Herb, ekstrak Willow Bark dan ekstrak Natural Australian Tea Tree Oil yang membantu melegakan jerawat yang meradang di bahagian tubuh. Bahan utama yang digunakan sememangnya sangat terkenal dalam membantu menyelesaikan masalah jerawat secara semulajadi dan tidak memberi kesan yang membahayakan kulit.


Cara penggunaan : Semburkan 2-3 kali sehari di kawasan jerawat untuk kesan positif yang optimum. T3 Acne Body Spray boleh digunakan diseluruh badan terutama bahagian belakang badan, dada, leher, lengan, dan juga bahagian badan yang lain. Nak lagi efektif? Gunakan T3 Acne Body Spray selepas mandi menggunakan T3 Acne Body Wash.


Dirumuskan dengan bahan aktif semulajadi yang terbukti boleh membantu menenangkan bahagian kulit badan yang berjerawat, liang yang tersumbat dengan kotoran, menghilangkan sebum yang berlebihan di kulit badan dan bertindak dengan pantas menghapuskan bakteria penyebab jerawat. T3 Acne Body Spray baharu adalah penyelesaian 360 darjah kepada masalah tubuh badan yang berjerawat.


Bebas dari bahan berunsur Paraben, T3 Acne Body Spray boleh didapati di semua cawangan Watsons, Aeon Wellness dan juga farmasi terpilih dengan harga RM22.15 sahaja untuk 75ml. Mudahnya, lepas ni kalau ada jerawat di anggota badan, cuma spray sahaja dengan T3 Acne Body Spray! ^_^


Review dari Yaya : Sememangnya Yaya sangat jatuh cinta dengan T3 Acne Body Spray baharu ni! Selain dari bau tea tree oil yang sangat ringan, ianya mudah meresap dan memberi kesan segar apabila kita sembur dibahagian jerawat. Yaya juga suka dengan teksturnya yang ringan dan mudah mesra dengan kulit. Jerawat pula makin mengecut dengan bantuan T3 Acne Body Spray ini. Kalau nak cepat lagi proses pemulihan jerawat di badan, jangan gatal-gatal picit jerawat tu dan selalu disiplin skrub anggota badan 2-3 kali seminggu okay! Jangan lupa dapatkan T3 Acne Body Spray :)


T3 FACEBOOK CONTEST SNAP, POST & WIN!!


Nak menang jam Daniel Wellington yang bernilai RM899 ini? Jangan lupa sertai peraduan Snap, Post & Win dari T3 Malaysia!

Caranya :

1 - Ambil selfie bersama T3 Acne Body Spray (75ml)

2- Post gambar korang ke Facebook dengan hashtag rasmi #NewT3AcneBodySpray dan #T3Malaysia (Pastikan set post tu kepada public tau! Baru admin T3 boleh nampak post korang tu!)

Pemenang akan di pilih secara random jadi semua orang ada peluang untuk menang. Yeayy!!

GRAND PRIZE X 1 : Daniel Wellington Watch worth RM899

CONCOLATION PRIZE X 20 : H&M Shopping Voucher worth RM100 each

Peraduan akan tamat pada 4hb September 2017 (tertakluk kepada terma & syarat)



Untuk maklumat lanjut :

Facebook : T3 Malaysia
Instagram : @t3malaysia

#NewT3AcneBodySpray
#T3Malaysia
#Reachable





Terima kasih sudi baca