Jun 11, 2018

Lebih Mudah dan Cepat Dengan BusOnlineTicket.com



Siapa ada pengalaman tiket bas dah habis? Yaya pernah tau korang. Dah la penat-penat turun KL kat Pekeliling. Sebab masa tu nak beli tiket bas ke Temerloh (time ni PJJ sat dengan Shawn sementara dia habis housemanship). Sampai sana dah la hujan, lepas tu nak kena berlari anak pula nak cari kaunter tiket yang masih available. Last-last semua dah habis! Time tu orang semua dah beli tiket awal untuk Raya Haji :(


Dengan sedih dan sayu hati, terpaksa balik rumah. Tapi sebab sedih sangat tak dapat beli tiket bas, Yaya pergi tengok wayang hahaha -.- . Syukurlah bila arus pemodenan semakin pesat membangun ni, semua di hujung jari je. Sekarang ni tak payah susah-susah nak habiskan petrol dan tenaga beratur beli tiket bas. BusOnlineTicket.com dah ada untuk memudahkan urusan kita yeayy! :D



Tempoh hari Yaya telah dijemput sebagai KOL untuk memeriahkan lagi suasana di roadshow #BOTFUNRAYA yang diadakan di Uptown Jalan Reko, Bangi. Memang meriah sangat dengan kehadiran orang ramai yang kebetulan ingin membeli persiapan hari raya yang tinggal beberapa hari lagi.



So apa dia BusOnlineTicket.com ni?

Ia sebenarnya merupakan platform bagi memudahkan pengguna untuk membeli TIKET BAS, TIKET KERETAPI dan juga TIKET FERI secara ONLINE.

Serius memang memudahkan kita semua kerana sekarang ni semuanya di hujung jari sahaja. Tak payah beratur panjang dah.

Tapi sebelum tu, buat mereka yang suka selfie dan juga wefie, jangan lupa join "RM500 Duit Raya Giveaway" dari BusOnlineTicket.com ni tau! Caranya mudah sahaja. Korang cuma perlu bergambar dengan latar belakang poster BusOnlineTicket.com , like dan follow IG/FB BusOnlineTicket.com dan kemudian upload gambar di IG/FB dengan hashtag #BOTFUNRAYA. Pemenang akan diumumkan pada 14 Jun 2018 nanti.



Pelbagai aktiviti menarik dan juga permainan yang diadakan pada malam itu. Memang seronok dan happening! Kebanyakan pengunjung juga sporting untuk mengambil bahagian. Mana taknya, pelbagai goodies menarik disediakan buat mereka yang sporting dan juga duit raya bagi pemenang setiap aktiviti.






Paling gamat tentulah pertandingan makan kuih raya siapa paling cepat. Berdebar tau tengok diorang makan. Yaya siap bagi tips makan je pakai tangan hahaha. Mujur abang baju merah tu dengar tips Yaya dan dia orang pertama yang habiskan makanan dan sekaligus menang pusingan pertama. Hadiahnya tentulah duit raya! ;)



Aktiviti seterusnya ialah tarian lagu hari raya dari Dato Vida. Time ni memang keadaan terus meriah dengan sorakan dari penonton di bawah pentas.


Bergambar bersama para pemenang.

Bagi mereka yang tengah plan untuk bercuti serta malas nak drive dan kalau boleh nak naik bas, keretapi atau feri, korang boleh menempah destinasi pilihan korang di BusOnlineTicket.com sekarang sebab Yaya nak bagi discount code khas untuk korang! Cuma masukkan discount code "YAYA" semasa check out nanti dan korang terus layak untuk discount 12%! Code ini sah sehingga 31 Ogos 2018 tapi korang boleh beli untuk tarikh bila-bila pun. Siapa dah plan pulang bercuti untuk Raya Haji nanti bolehlah beli dari sekarang hihi :)

Caranya ialah :


2. Pilih Tarikh dan Destinasi pilihan

3. Masukkan discount code 12% "YAYA" semasa checkout (Code sah sehingga 31 Ogos 2018)

4. Buat pembayaran secara online


1. Layari website BusOnlineTicket.com


2. Pilih Tarikh, Destinasi dan pilihan tempat duduk.


3. Masukkan discount code 12% "YAYA" semasa checkout (Code sah sehingga 31 Ogos 2018)


4. Pop-up pengesahan untuk discount


5. Buat pembayaran secara online 


Mudah kan? Haa lepas ni tak payah pening kepala fikir nak beratur panjang untuk beli tiket. Beli sahaja di BusOnlineTicket.com ;)


Untuk maklumat lanjut :

Instagram : @busonlineticket

DISCOUNT CODE 12% OFF : YAYA



Terima kasih sudi baca

May 26, 2018

Buffet Ramadhan 2018 | Iftar @ Funtasia, Hotel Bangi Putrajaya



Dah beberapa hari Ramadhan berlalu Alhamdulillah semoga kesihatan kita semua dalam keadaan baik sehingga habis Ramadhan. Mesti ramai yang tak lepaskan kesempatan untuk berbuka puasa diluar bersama yang tersayang kan? Bagi mereka yang berdekatan dengan area Bangi dan Putrajaya, Yaya nak recommend kat korang salah satu buffet ramadhan favourite Yaya. Masuk kali ni dah kali kedua Yaya berkesempatan menikmati buffet ramadhan mereka. 


Tema untuk kali ini ialah Iftar @ Funtasia. Menariknya kali ni mereka menyajikan lebih 200 jenis makanan termasuk timur dan juga barat. Sebelum tu bagi mereka yang tak pernah kesana, korang jangan risau kalau datang secara berkumpulan sebab ruang sangat luas dan selesa :)



Walaupun ramai orang dalam satu masa, semuanya masih terkawal dan selesa. Selain tu paling Yaya puji sebab sentiasa ada perkerja yang membantu untuk mengemaskan meja kita setiap kali selesai menjamu hidangan dan nak letakkan hidangan lain pula di atas meja. Terbaikkk! 


Sudut minuman yang luas dan tak perlu berhimpit nak mengambil air.


Seorang Yaya ni biasalah kan. First datang tempat makan suka tengok desserts dulu! Haha taktau kenapa habit macam ni. Suka desserts cantik comel lepas tu snap gambar. Silalah tengok :p






Tak lupa juga sudut sajian kuih muih tradisional. Menariknya disini, terdapat kuih-muih rare yang jarang kita lihat atau dijual di luar. Memang special dan pelbagai! 









Suka makan salad? Nah syurga hidangan salad untuk uols. Kerabu pun ada hihi



Bagi menu masakan barat, Yaya suka style buffet disini kerana pasta yang dimasak adalah fresh dan dimasak baru oleh chef. Pilih nak pasta apa, lepas tu nak pilihan carbonara atau bolognese, pedepow terus chef masak! Yaya paling suka carbonara dia hee. Dahlia pun suka! ;)



Pizza panas pun ada. Memang sedap sangat pizza disini. Kalau pergi nanti jangan lupa ambil pizza tau.


Kambing golek yang semestinya menjadi salah satu menu utama dan penarik untuk buffet ramadhan. Sangat lembut daging kambing ni dan sememangnya sedapppp!



Selain tu, tak lupa juga menu hidangan lauk pauk dan nasi putih untuk orang yang takleh tinggal nasi dan perut kampung macam Yaya. Gigil oo kalau buka puasa tak makan nasi. Hahaha









Paling win win win dah tentu butter prawn dia. Dari dulu Yaya paling suka hidangan ni kat sini. Sebelum datang tempoh hari, Yaya harap sangat ada menu ni macam tahun sebelumnya sebab memang sedap sangat. Syukur menu butter prawn masih ada hihi.


Pelbagai pilihan sambal untuk penggemar sambal dan ulam-ulaman.


Nasi Ayam dan Nasi Itik pun ada tau. Rare kan? Hee


Nasi goreng juga turut dibuat fresh-from-kitchen. Nyums!




Pilihan mee/mihun sup dengan sup power mereka. Aduh kecur air liur teringat.


Nak rojak pasembor? Takyah susah-susah pi penang. Kat buffet ramadhan Hotel Bangi Putrajaya pun ada ;p



Jeruk pun ada. Adudu favourite husband Yaya ni haha!


Aiskrim gelato yang sangat soft dan sedap!


Ramai orang kata serawa durian ni sedap gila gila gila. Yaya ralat pula tak dapat rasa sebab dah kenyang sangat time ni. Hopefully boleh rasa tahun depan :')


Kenyang tak sempat makan serawa durian sebab perut dah full habiskan buah-buahan kat sini haha. Memang favourite Yaya la makan buah. Dahlia pun suka buah juga so senang hati kalau bawa anak sebab diorang boleh makan juga kan :)


Untuk tempahan awal dalam masa 24 jam, harga buffet ramadhan disini cuma berharga RM90 untuk dewasa dan RM45 untuk kanak-kanak. Jom bawa orang tersayang! 

Untuk tempahan : 03-82102222 atau 


Terima kasih sudi baca