Oct 12, 2017

Little Innoscents | Organics Baby Skincare





Hai korang! Yaya percaya ramai mommies kat luar sana mesti nak yang terbaik untuk bayi mereka. Termasuklah Yaya, Yaya sentiasa survey produk penjagaan bayi yang terbaik untuk Dahlia. Kalau nak tahu, lepas je pantang, Yaya ada cuba makan udang dan sotong. Lepas tu terus ruam Dahlia mula naik di sekitar pipi sehinggalah sekarang. Sedih sangat tau :( Sampai kesudah Yaya terpaksa teruskan berpantang makan dan elakkan makanan yang boleh trigger gatal-gatal kepada Dahlia termasuklah ayam. Sekarang ni Yaya memang sangat prihatin dengan keadaan kulit Dahlia dan sentiasa nak pastikan produk yang Dahlia guna bebas dari bahan berbahaya dan cuma gunakan bahan yang berasaskan semulajadi.



Yaya tertarik dengan Little Innoscents yang merupakan produk penjagaan bayi bersifat organik yang pastinya selamat untuk bayi dari berusia 1 hari. Berpeluang untuk mencuba produk dari Little Innoscents, Yaya teruja dengan kecomelan variasi produk mereka yang sangat colorful! Setiap warna mewakili setiap kebaikan dan kegunaan.


Sebelum Yaya guna produk Little Innoscents ni, sempat Yaya baca dahulu setiap kegunaan dan kebaikan produk ini yang terdapat di laman web mereka di https://www.madrenatura.com.my . Yaya pun apalagi memang tak sabar nak cuba setiap satu kebaikan produk dari Little Innoscents ini.



Ini adalah antara produk yang terdapat di Little Innoscents. Kalau nak tahu, ada banyak lagi tau produk penjagaan bayi di bawah jenama ini. Nanti korang boleh check okay :)



Organic Moisture Rich Body Lotion 100ml
 *RM43.00

  • Menyediakan penghidratan, perlindungan dan khasiat kepada kulit
  • Berkesan untuk membantu ekzema, dermatitis, kemerahan dan kegatalan
  • Sesuai untuk kulit kering atau sensitif
  • Boleh digunakan sebagai alternatif kepada produk berasaskan minyak mineral
  • Mempunyai aroma Ylang Ylang, ia sesuai untuk semua jenis kulit, termasuk kulit bayi yang baru lahir
  • Gunakan semasa mengandung untuk urutan di perut dan bagi membantu mengawal stretch mark
  • Boleh dijadikan sebagai pelembap setiap hari

Organic Spearmint Sweet Orange Hair & Body Wash 250ml
*RM43.00

  • All-in-one untuk mereka yang mempunyai masalah alergi
  • Cukup lembut untuk digunakan setiap hari
  • Direka untuk menghidrat kulit, membersihkan dan melindungi anggota badan
  • Dirumuskan dengan bahan aktif untuk melegakan kulit kering dan gatal
  • Anti-radang dan antiseptik
  • pH seimbang supaya ia tidak merengsakan walaupun pada kulit yang paling sensitif
  • Boleh digunakan oleh seluruh keluarga dengan rumusan Spearmint, Lavender dan Sweet Orange. Bau dia sangat best dan menyegarkan!


Natural Sun Lotion SPF 30 100ml
*RM66.00

  • SPF30+ / Water Resistant [AS/NZS 2604:2012]
  • UVA dan UVB Broad-spectrum Protection
  • Sesuai untuk semua jenis kulit - termasuk kulit sensitif dan kanak-kanak
Yaya masih belum gunakan Natural Sun Lotion SPF ini kepada Dahlia kerana ianya untuk 6 bulan dan keatas. Tapi Yaya gunakan untuk diri sendiri tau. Yaya sapukan di muka Yaya sebelum pakai make up jika aktiviti Yaya pada haritu lebih kepada outdoor dan terdedah kepada cahaya matahari hihi.


Organic Winter Blues Balm 75ml
*RM37.00

  • Memberi kehangatan kepada badan jika disapu (Yaya sapukan kepada Dahlia bagi dia selesa tidur dalam air cond)
  • Letakkan sedikit di tapak kaki untuk membantu memudahkan pernafasan semasa tidur
  • Dipenuhi dengan lilin semulajadi, Butter Shea Organik yang disahkan dan diselitkan dengan minyak pati Peppermint, Lemon, Eucalyptus dan Rosemary, balm segar dan zesty ini menyerap perlahan-lahan ke dalam kulit vagi mengurangkan rasa tidak selesa dan gelisah.
  • Cukup lembut untuk digunakan sejak lahir
  • Anti-bakteria, anti-kulat dan anti-mikrob, anti-virus dan anti-radang
  • Letakkan di bawah hidung untuk membersihkan sinus
100% semulajadi dan selamat digunakan untuk bayi, ia adalah alternatif yang sihat untuk remedi berasaskan formula petrolatum .

Dibuat dengan minyak pati perubatan Wintergreen dan Eucalyptus dari asas yang segar, ia membawa kehangatan kepada badan dan membantu bayi untuk bernafas dengan mengurangkan kesesakan hidung tersumbat


Organic Paw Paw Balm 50ml
*RM30.00

Organic Paw Paw Balm yang berkhasiat ini diperbuat daripada ekstrak minyak mentah dan menggunakan minyak mineral yang bebas minyak. Ianya berfungsi untuk melembap, melindungi bibir dan juga menangani kulit kering.

Diperkaya dengan Vitamin E yang menenangkan bagi membantu masalah puting luka dan ruam lampin pada bayi.

Organic Paw Paw Balm juga dipenuhi dengan lilin lebah yang berkhasiat, shea butter dan calendula. 
Menggunakan teknologi semulajadi dari Australia, ianya bukan sahaja bebas dari petrokimia dan paraben, tetapi juga bebas dari bahan pewarna dan juga wangian. 

Mengandungi 10% paw paw / ekstrak betik
Termasuk shea butter, Calendula dan Vitamin E

Sangat sesuai digunakan untuk merawat :
  • Bibir kering
  • Kulit kering 
  • Puting luka
  • Ruam lampin
  • Ekzema, dermatitis dan psoriasis
  • Selaran matahari dan luka ringan
  • Gigitan serangga

Bebas daripada :
  • Petrokimia 
  • Pewarna tiruan
  • Parabens
  • Wangian


Organic Intensive  Soothing Cream 75ml
*RM37.00

  • Sesuai untuk ruam lampin dan rawatan kemerahan dan gatal yang disebabkan oleh ekzema, psoriasis dan dermatitis
  • Krim Pelembap bersifat Intensif yang membantu melegakan dan menyembuhkan kawasan yang meradang
  • Mudah dibasuh dan tidak melekat pada kain
  • Sesuai untuk kulit yang memerlukan penghidratan secara mendalam
  • Melegakan gigitan serangga
  • Pelembab berasaskan Shea Butter organik dan Minyak Avocado bagi membantu memberi kelembapan yang sangat diperlukan serta antioksidan kepada kulit
  • Melegakan radang akibat dari sinaran matahari dengan formula Ekstrak Calendula bagi membantu menenangkan kulit dengan ciri-ciri anti-radang
  • Boleh digunakan sebagai losyen selepas bercukur 



Organic Goat's Milk Bar 100g
*RM14.00

Direka khas untuk kulit yang halus dan sensitif, penambahan baru dengan pembersihan semulajadi 100%, dibuat dari kebaikan Susu Kambing dan Manuka Honey 

Susu kambing yang kaya dengan protein, vitamin, dan mineral, membolehkannya menyembuhkan pelbagai jenis kulit seperti ekzema, psoriasis, dan ruam seperti ruam lampin. Dengan kebaikan Manuka Honey yang merupakan jenis madu yang anti bakteria, anti-kulat dan anti-virus.

Ia sesuai untuk bayi dan terapi untuk mereka yang menderita Dermatitis, Psoriasis, Ekzema dan kekeringan.
  • Dirumus khas untuk kulit halus dan membantu mereka yang mengalami kekeringan, keradangan, atau ekzema.
  • Bar pembersih semulajadi, diperkaya dengan kebaikan susu kambing berkhasiat, terkenal dengan sifat pelembab dan penyembuhan kulit
  • Mempunyai kebaikan Manuka Honey yang bertindak sebagai agen anti bakteria 
  • Efektif pada kulit yang paling sensitif dan dalam masa yang sama menjadikan kulit lebih lembut, lembap dan berbau wangi.
  • Menggabungkan minyak pati terapeutik Ylang Ylang 


Suka sangat sabun susu kambing ni sangat lembut dan wangi! 


Organic Mineral Powder 100g
*RM30.00

Dibuat dari Kaolin (Australian White Clay), serbuk talkum ini merupakan mineral yang berasal dari pedalaman Australia yang sangat semulajadi dan mempunyai pelbagai kebaikan.

Ia telah digunakan secara terapeutik oleh orang Aborigin selama beribu-ribu tahun untuk menyerap kelembapan dan racun yang berlebihan dari badan dan juga melindungi bayi-bayi berkulit halus yang sensitif terhadap kulit dari bau, jangkitan, dan kerengsaan. 

Mempunyai sentuhan minyak pati Lavender dan Spearmint untuk memberikan bau manis yang membuatkan bayi sentiasa berbau segar dan wangi.
  • Australian White Clay menyediakan penyerapan semula jadi yang tinggi dan melindungi kulit dari ruam lampin dan kerengsaan kulit.
  • Membantu melegakan kawasan kulit seperti di antara peha, di bawah dagu dan lengan.
  • Mesra kepada bayi yang mempunyai eczema


Yaya memang paling suka Organic Mineral Powder ni! Haritu leher Dahlia kemerahan sebab ruam panas. Yaya letak je Organic Mineral Powder automatik hilang merah tu! Baunya pun sangat wangi dan fresh. Kalau tanya Yaya tekstur Organic Mineral Powder, memang terselah kehalusannya dan yang paling penting, ianya mesra dengan keadaan kulit Dahlia yang ezcema masa ni.


Kat pipi dia pun Yaya bubuh hahaha :p


Setiap produk Little Innoscents pastinya sentiasa dalam keadaan bersih dan tidak terhindar dari sebarang pencemaran sebelum dibuka sendiri oleh kita.



So far Dahlia suka sangat dengan produk Little Innoscents secara keseluruhannya. Korang pun patut cuba tau! Nak pakai pada diri sendiri pun boleh sebab ianya sangat selamat dan 100% menggunakan bahan semulajadi.


Untuk maklumat lanjut :


(*Harga sebelum GST)



Terima kasih sudi baca

Oct 5, 2017

Amante Wellness Beauty l Signature Warm Oil Therapy




Hai korang! Ingat tak yang Yaya pernah review servis Tummy or Thigh Shaper Firming Treatment di Amante Wellness Beauty cawangan USJ Taipan? Haa baru-baru ni Yaya pergi ke Amante Wellness Beauty yang bertempat di Bangsar @ Telawi pula. Cawangan ni agak dekat juga dengan rumah Yaya dari cawangan Taipan tapi korang tahulah kan kawasan disini sangat membangun dan sibuk jadi better korang parking awal-awal dalam Bangsar Village (dekat je dengan Amante Wellness Beauty) atau naik Uber hihi.


Amante Wellness Beauty cawangan Bangsar @ Telawi ini sebaris sahaja dengan Subway. Senang kalau dah tahu landmark nya kan. Terus naik ke tingkat 1 dan dah sampai pun :)


Ruangan menunggu sementara menunggu giliran dipanggil oleh therapist. Time ni Yaya datang pada waktu pagi jadi tak sibuk sangat. Cuma dibahagian rawatan kuku ada beberapa pelanggan yang sedang buat pedicure dan manicure. Tak semua cawangan mempunyai servis yang sama oleh itu better call dan check dulu okay.



Terdapat lebih kurang 6 bilik di sini dan biliknya tak sama macam kat USJ Taipan yang lebih baru fasilitinya. Amante Wellness Beauty di Bangsar ini telah beroperasi selama lebih 6 tahun dan mempunyai pelanggan tetap mereka sendiri tau.



Yeay dah dapat bilik dan persalinan yang harus dipakai. Macam biasa kita kena tanggalkan semua pakaian kita dan pakai persalinan yang diberikan bagi memudahkan therapist menjalankan tugas mereka.


Mesti tertanya-tanya kan Yaya buat rawatan apa kalini. Haa kalau nak tahu, Yaya buat rawatan Signature Warm Oil Therapy yang mana kita akan diurut selama 90 minit menggunakan batu yang dipanaskan seperti diatas. Tujuan rawatan ini adalah bagi melancarkan peredaran darah di seluruh badan disamping mendapatkan urutan yang sangat melegakan badan kita. Peralatan untuk rawatan ini hanya menggunakan batu yang dipanaskan atau hot stone bersama aromatherapy essential oil. Pakar therapist Yaya kali ini bernama Yem. 

Kebaikan Signature Warm Oil Therapy ialah :
  1. Mengurangkan sakit belakang, leher dan bahu 
  2. Melegakan kesakitan dan ketegangan otot
  3. Menggalakkan penyembuhan
  4. Mengurangkan tekanan
  5. Meningkatkan kualiti tidur
  6. Mengurangkan kemurungan
  7. Membuang toksin
  8. Melancarkan peredaran darah
  9. Menenangkan jiwa dan sistem tubuh badan



Inilah Yem tu hihi. Yem sangat pakar dalam melakukan urutan dan rawatan Signature Warm Oil Therapy kepada para pelanggan. Bonus bagi Yaya, Yem siap bantu naikkan lagi kedudukan peranakan Yaya di tempat yang betul. Selain tu, dia tahu Yaya tak berapa sihat dan selesema masa ni. Terus Yem lakukan urutan di muka bagi melancarkan pernafasan Yaya. Serius memang terbaik sangat servis yang diberikan oleh Yem. Korang kalau nak cuba rawatan ni disini bolehlah request Yem urutkan korang. Beliau berasal dari Sabah dan mempunyai salasilah keluarga yang pandai mengurut tau.


Nak dengar berita baik? Haa sekarang ni Amante Wellness Beauty sedang mengadakan promosi bagi rawatan Signature Warm Oil Therapy. Korang boleh dapatkan rawatan Signature Warm Oil Therapy selama 90 minit dengan harga RM59 sahaja dari harga asal RM296 :O Memang berbaloi-baloi! Khas untuk pelanggan terawal, korang juga boleh dapatkan rawatan Dark Circle Eye Treatment secara percuma tau!


Yaya juga sempat buat rawatan Hand Moisture Treatment di sini setelah dipelawa oleh therapist bernama Joy sebab Yaya tertarik dengan rawatan kuku yang mereka tawarkan disini hihi :p


Kat sini memang terkenal dengan rawatan pedicure dan manicure dan memang ramai pelanggan yang datang kesini membeli servis ini secara pakej. Lebih jimat dan berbaloi tau bila kita beli secara pakej ni.


Pilih je nak warna apa dan design macam mana semuanya bisa diurus! ^_^



Bagi Hand Moisture Treatment ini, kita cuma perlu mencelup tangan kita kedalam wax yang telah dicampur dengan aroma therapy dan juga organic oil. Yaya suka sebab bau dia wangi dan bau buah-buahan peach masa ni. Hihi


Tangan kita akan dibalut dengan plastik bagi memudahkan penyerapan wax tadi bagi tujuan melembut dan melembapkan kulit tangan kita.


Selepas 15 minit rawatan. Cuma perlu tanggalkan wax tadi dan hasilnya memang keseluruhan tangan Yaya menjadi lebih lembut dan tak kering dah wee!


Memang sangat selesa fasiliti di bahagian ini. Kalau korang nak adakan party dan juga gathering bersama girlfriend pun boleh tau! Mereka juga mengadakan khidmat seperti itu disni.



Bersama owner Amante Wellness Beauty cawangan Bangsar @ Telawi iaitu Madam Florance. Beliau sangat baik dan lembut je percakapannya. Staff kat sini juga sangat sayang kat beliau hihi


Bersama Yem, Madam Florance dan juga Joy. Memang best korang Amante Wellness Beauty cawangan Bangsar ni sebab staff mereka semuanya sangat baik dan peramah. Terima kasih Joy yang sediakan Ginger Tea yang sangat menyegarkan. Kalau demam memang bagus minum air tu. Kesimpulannya, Yaya memang sangat puas hati dengan rawatan Signature Warm oil Therapy dari Amante Wellness Beauty ni. Korang wajib cuma okay dengan harga promosi RM59 untuk 90 minit yang sedang mereka tawarkan sekarang. Boleh check cawangan Amante Wellness Beauty yang berdekatan dengan tempat tinggal korang! Much love :)


Untuk maklumat lanjut :

Alamat : Amante Wellness Beauty, Bangsar @ Telawi
28A-1, 1st Flr, Jalan Telawi,
Bangsar, Kuala Lumpur.
Tel No: 03 - 2287 9089
11.00am - 09.00pm


CONTEST GIVEAWAY !!

Yaya akan berikan Baucer rawatan Amante Wellness Beauty bernilai RM236 untuk 10 pembaca bertuah blog Yaya! :D

Macam mana nak menang? Caranya mudah sahaja! Make sure korang follow post Yaya di Facebook tentang Giveaway  ni okay!

Jangan lupa! :

1. LIKE Facebook Amante Wellness Beauty 

2. LIKE Yaya Natsumi FB Page

3. SHARE post di FB berserta hashtag #AmanteYayaNatsumi

4. TAG 2 orang kawan di bahagian komen bersama jawapan bagi soalan :

Amante Signature Warm Oil Therapy adalah kombinasi _______ dan _______ .

    a. rubber, aromatherapy essential oil
    b. hot stone, aromatherapy essential oil
    c. lymphatic tool, aromatherapy essential oil
    d. hot stone, massage oil

Nota tambahan :

*Semua peserta haruslah memastikan Facebook mereka di set secara umum / Public bagi mengesahkan penglibatan mereka
* Semua peserta perlu berusia 21 tahun dan ke atas. 
* Pemenang akan diberitahu melalui Facebook Yaya dalam tempoh 2 minggu 
* Pihak Amante akan memilih secara rawak 10 Pemenang Bertuah yang bakal memenangi baucer rawatan Amante Wellness Beauty bernilai RM236


Jangan lupa join tau! Semoga korang terpilih untuk menang nanti dan reward diri untuk manjakan badan sebab caranya mudah sangat la! Best woo dapat buat rawatan spa secara percuma ;)



Terima kasih sudi baca