Sep 8, 2023

Bawa Suami Pergi Beli Spec Mata Baru di Kedai Viral Eye Pro Vision

 

Hai korang! Nak cerita power mata Yaya dah naik T_T . Patutlah bila tengok tempat jauh sikit rasa macam jelas tak jelas. Kebetulan hari tu Shawn pun ajak buat spec mata baru. Memang terus ajak dia pergi kedai spec mata favourite Yaya kat Sungei Wang. Mana lagi kalau buka Eye Pro Vision. Kali ni Yaya nak cari frame yang tahan lasak. Maklumlah bila dah jadi mak anak 2 ni memang kena hati-hati dengan kelasakan anak yang kian membesar. Teringat anak-anak rilek je pijak spec mata favourite ku. Terus senget frame tu bila Yaya pakai hahaha memang menangis!


Dah lama Yaya tak tukar spec mata baru so memang rambang mata sangat bila tengok banyak sangat design baru yang cantik-cantik! Yang penting sesuai untuk mereka yang berwajah kecil dan bertudung seperti Yaya. Muka pun tak nampak kembang bila pakai frame dari Eye Pro Vision ni. Lagi best, staf yang bertugas sedia membantu jika kita perlukan apa-apa pertolongan. Dari dulu sampai sekarang memang terbaik servis mereka ni ^_^


Masa ni dah start pening nak pilih frame yang mana sebab semua cute!



Tiba-tiba macam cantik pula frame yang ni kan? Ala-ala cat eyes gitu hee


Jom tengok antara design frame terkini dan trending yang ada di Eye Pro Vision!







Ni pun cantik jugak! Ah peninggg~
 (susah ye jadi perempuan ni. Shawn pilih sekali dua terus dah dapat >.< )


Pemeriksaan mata awal boleh dibuat secara percuma untuk tahu perkembangan terkini keadaan mata uols!



Bila dah confirm pilih frame, korang akan diminta untuk menjalani pemeriksaan mata dengan lebih mendalam dan lebih tepat lagi. 



Happy faces! 


My turn! Seronok dapat results yang tepat barulah cerah mata nak menjalani kehidupan seharian hihi


Lagi bertuah kalau time korang pergi tu ada Oppa William hihi seronok dapat berbual dan dapatkan khidmat nasihat dari beliau dalam pemilihan frame dan juga penjagaan mata yang lebih optimum!


Korang pernah dengar tentang lens Alpha Blue? Apa tu?


LENS ALPHA BLUE 420 IS THE BEST!

Yaya sendiri memang terpukau dengan fungsi Alpha Blue 420 ni. Buat mereka yang selalu silau tak kira waktu siang atau malam hari, please please pakai lens jenis ni. Tapi sebelum tu, jangan terpedaya dengan sesetengah kedai spec yang cakap diorang punya lens jenis alpha blue tau. Make sure korang check sendiri dengan menggunakan kaedah laser tengok betul-betul samada tembus atau tidak. 


Macam Yaya sendiri, memang Yaya cuma percaya lens Alpha Blue 420 dari Eye Pro Vision sahaja kerana mereka merupakan satu-satunya kedai spec mata di Sungei Wang yang ada lens Alpha Blue 420 ini.


Apa fungsi lens Alpha Blue 420 ni? Kalau nak tahu, lens ini boleh menangkis cahaya yang terlalu terang dari menembusi mata korang. Siapa yang kerjanya selalu menghadap skrin komputer atau gajet, selalu drive malam, please install lens Alpha Blue untuk spec korang okay! 


Yang bestnya, lepas guna lens Alpha Blue 420 ni, mata Yaya tak silau pun even Yaya merenung lampu kereta orang lain! Lens ini juga akan block segala sinaran dari terkena mata kita secara direct, termasuk pancaran dari lampu led, cahaya dari smart phone, laptop, komputer dan sebagainya. Magic sangat  sebab ianya 100% menghalang sinar UV dari menembusi mata korang tau. Best ke best? ;)


Tak percaya? Jom tengok contoh perbezaan spek menggunakan lens biasa dan juga lens Alpha Blue 420 yang disuluh dengan cahaya laser :


Yang sebelah kiri adalah lens biasa dan sebelah kanan adalah lens Alpha Blue. Tak tembus langsung ya cahaya laser tu! 



My spec mata yang superb and flexible! Pastinya pilihan mak mak seperti Yaya hee. Tak mudah patah tau! Memang berkualiti sangat ^_^



Lepas dah confirm, korang cuma perlu tunggu lebih kurang sejam sahaja sebelum spec mata siap. Sambil-sambil menunggu tu boleh la pergi makan, dating sekejap and cuci mata jalan-jalan dalam mall. Dah banyak perubahan Sungei Wang ni. Dulu Yaya selalu jalan-jalan sini lepas balik tuisyen hahaha kecik lagi time tu form 3 ye. Shhh jangan bagitahu ibu Yaya :p


HARGA?

Untuk Lens Alpha Blue 420 ni korang hanya perlu tambah RM60 je selepas dah pilih cermin mata yang berkenan dihati RM65 (bingkai + cermin multicoated), so total perlu bayar cuma RM125 sahaja dari harga asal RM250 , jimat banyak dah tu sebab kat luar memang tak dapat la harga macam ni dengan lens Alpha Blue 420 lagi. 

Kalau nak tahu, lens Alpha Blue 420 ni telah berdaftar dibawah company Eye Pro Vision tau. Hanya di kedai Eye Pro Vision sahaja ada servis Alpa Blue 420 di dalam Sungei Wang. So memang sangat berbaloi kalau korang terus beli cermin mata yang ada fungsi Alpha Blue 420 ni untuk kesejahteraan mata korang. Ianya juga kalis air, tahan calar, mudah di cuci walaupun diuji dengan permanent marker sebab cermin di kedai ni memang berkualiti. Tak perlu tunggu lama pun dalam masa kurang 1 jam dah siap dah cermin mata baru korang tau ^_^


Yang datang buat spec mata kat sini pun bukan kalang-kalang orangnya. Menteri, artis dan mereka yang berkerjaya profesional pun ramai datang ke Eye Pro Vision. Mereka juga mempunyai pelanggan tetap dari luar negara seperti Singapore yang selalu singgah bila datang ke Malaysia. Semoga terus maju jaya!


Boss oppa William ni baik sangat sporting je layan kita ajak bergambar!  


Korang jangan lupa datang buat spec mata baru kat sini okay! Ajak family dan kawan-kawan datang sekali baru meriah hee


Lokasi : 
EYE PRO VISION 
Lot G1111, Ground Floor, Sungei Wang Plaza
Jalan Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur



Terima kasih sudi baca   

Jun 19, 2023

Myra Putri | Kediaman Mampu Milik Untuk Pembelian Rumah Pertama

 

Bila dah makin dewasa ni seronok betul pergi sales gallery dan tengok model rumah baru yang bakal  dibina. Suka sangat tengok lepas tu berangan nak ada rumah cantik macam tu. Mesti ramai macam  Yaya juga kan? Semoga kita semua dapat memiliki rumah idaman untuk didiami. Yaya percaya dengan  istilah “Rumahku Syurgaku”. Bagi Yaya, ketenangan hati dalam kehidupan sangat penting untuk  meningkatkan kualiti hidup dari segi rohani dan jasmani. Kebetulan, Yaya berkesempatan untuk hadir  pada Sambutan Ulang Tahun ke-7 Myra tempoh hari. 


Dalam menyambut ulang tahun Myra yang ke-7, Myra menganjurkan acara rumah terbuka untuk  diraikan bersama komuniti dan juga bakal pemilik rumah Myra. Sambutan selama sehari itu  menampilkan pelbagai aktiviti yang menyeronokkan seperti aktiviti untuk kanak-kanak, persembahan  muzik secara langsung dan juga demonstrasi memasak oleh cef selebriti terkenal Maria Tunku Sabri.  Para hadirin berpeluang menjamu selera dengan pelbagai hidangan lazat seperti kambing golek, sate,  cendol dan banyak lagi. 


Rakan kongsi jenama Myra yang dihormati seperti Creme De Le Creme dan Cosmic Cookware turut  menawarkan diskaun ekslusif dan hadiah menarik kepada warga Myra. Para perserta juga berpeluang  memenangi hadiah yang ditaja oleh Siti Khadijah, Cosmic Cookware, serta menikmati penginapan  percuma di The Chow Kit dan The Den by Ormond Hotels. Yaya memang sangat teruja dengan  kemeriahan pada hari kejadian. Ramai yang hadir sebagai tanda sokongan dan melihat sendiri  kesungguhan Myra dalam menggalakkan pembeli terutamanya pembeli rumah pertama untuk  memilih Myra sebagai pilihan rumah pertama mereka.

Sekitar suasana ketika Sambutan Ulang Tahun ke-7 Myra. Memang terbaiklah team Myra! Semuanya very helpful and sporting!

Siap ada photobooth dan juga mini rabbit petting zoo hee

Sepanjang tujuh tahun yang lalu, daya penggerak utama di belakang Myra adalah untuk mencabar  tanggapan yang sering disalahfahamkan tentang 'rumah mampu milik.' Objektif ini telah dicapai  dengan mewujudkan penanda aras baharu dalam segmen kediaman, menawarkan pengalaman  pemilikan rumah yang lancar dan tanpa tekanan untuk pembeli kali pertama. Inisiatif ini adalah  pemangkin kepada pencapaian penting bagi Myra untuk kepuasan pelanggan mereka. 


Myra secara konsisten berusaha untuk meringankan beban pemilik rumah kali pertama, seperti yang  ditunjukkan oleh kejayaan pelancaran Myra Putra dan Putri di Putrajaya, Irina dan Alea Residence di  Bandar Puncak Alam termasuk penambahan Myra Impian di Nilai, Negeri Sembilan baru-baru ini.  Kebanyakan pemilik rumah baharu ini adalah pasangan muda atau orang bujang dewasa berumur  antara 26 hingga 35 tahun yang mencari kediaman sesuai dengan kemampuan, keperluan dan  kemudahann semasa yang diperlukan. Pastinya Myra menawarkan kesemuanya dengan harga yang  paling berbaloi. Yaya pun excited bila dapat tahu yang kediaman Myra Putri cuma mengambil masa 5  minit sahaja untuk ke Putrajaya! Memang Yaya terus bagitahu kawan-kawan ofis di Putrajaya untuk  ke sales gallery mereka ^_^ 


Antara lakaran grafik Myra Putri yang mungkin bakal menjadi kediaman yang paling berbaloi untuk  dimiliki oleh kalian



Hasrat Myra selama ini adalah untuk mewujudkan rasa minat bagi mereka yang sedang mencari  rumah pertama dan bagi meredakan kebimbangan kenaikan harga rumah serta kenaikan kadar inflasi  yang memberi kesan kepada ramai rakyat Malaysia. Tumpuan dan kesedaran ini penting kerana isu  yang dimomok boleh membantutkan minat seseorang individu untuk memiliki rumah pertama  mereka. 


Myra, pemaju hartanah yang dipercayai sejak 2016, amat berbangga dengan rekod prestasinya yang  menggagumkan dalam menyediakan lebih 2,593 rumah mampu milik bernilai lebih RM 1.388 bilion  kepada pembeli rumah kali pertama. Dan hari ini, Myra berpegang teguh pada komitmen ini untuk  menyediakan pilihan perumahan berkualiti kepada rakyat Malaysia dari semua lapisan masyarakat. 


Mengambil Myra Putri sebagai bukti komitmen yang terbaharu, pembangunan Myra Putri  menawarkan permulaan yang berkualiti pada titik harga yang berpatutan. Dengan unit bermula dari  RM 380,000, Myra Putri menyediakan ruang berkeluasan 904 kaki persegi yang terdiri daripada 3 bilik  tidur dan 2 bilik air. Pilihan kos efektif ini memberikan nilai yang luar dari kebiasaan, memastikan  pembeli rumah dapat menikmati pengalaman hidup yang berkualiti. Myra percaya yang bakal pembeli  pasti sukar untuk menemui projek lain dalam julat harga yang sama ditawarkan oleh Myra yang  menawarkan tahap mutu kerja dan kemudahan yang sama. Ramai pemilik Myra berkongsi  pengalaman yang mereka sangat berpuas hati dengan kediaman yang mereka miliki. Best kan info ni?  Hihi


Akil Hassan, Ketua Penjenamaan & Budaya, dan Chef Selebriti Maria Tunku Sabri merakamkan momen bersama di model skala Myra Putri.


Lokasi strategik Myra Putri


Pelan lantai Myra Putri

Antara fasiliti yang bakal dinikmati oleh penghuni Myra Putri  :

1. Mini Kastil Putri 

2. Bakar & Grill

3. The Laman

4. Pavillion Putri 

5. Kids Playground

6. Multipurpose Hall

7. Management Office

8. Surau

9. Padang Futsal

10. Trampoline Park

11. Zone Fitness

12. Hammock Gardens

13. Refleksologi 

14. Gunung Putri


Bagi Yaya, memang berbaloi sangat untuk memiliki sebuah unit Myra Putri sebagai rumah pertama. Bagi mereka yang tak suka kawasan yang crowded, Myra Putri menawarkan kepadatan penduduk yang rendah demi memberi keselesaan kepada pemiliknya. Yaya suka dengan fungsi keselamatan 24 hour guard house yang disediakan, fasiliti yang sangat banyak untuk kegunaan penghuni termasuk surau dan juga padang futsal. Bagi mereka yang suka bermain futsal, mesti seronok bila ada kawasan lapang yang disediakan untuk mereka.

Myra kini mempunyai enam perbandaran di bawah kendaliannya iaitu Myra Saujana di Dengkil, Myra Meranti di Puchong, Myra Alam di Puncak Alam, Myra Putra di Desa Pinggiran Putra, Myra Vista di Bandar Baru Salak Tinggi dan Myra Gardens di Kundang. Coming soon lebih banyak projek menarik termasuklah Irina di Puncak Alam.

Komitmen Myra terhadap kebajikan masyarakat juga tidak kurang hebatnya. Ia dapat dilihat melalui "Myra Cares," program charity mereka. Bekerjasama dengan Pertubuhan Amal Seri Sinar (PASS), mereka telah berinisiatif membentuk komuniti kitar semula dan menyokong Pusat Warisan Suci, sebuah rumah angkat yang menyediakan perkhidmatan kepada anak-anak kecil. Myra terus memberi nilai kehidupan yang lebih baik kepada mereka yang memerlukan melalui usaha amal yang berterusan.



Jom miliki Myra Putri sekarang! Ada lebih kurang 150 unit sahaja yang tinggal semasa Yaya hadir ke sales gallery mereka tempoh hari.


Bersama rakan-rakan yang turut hadir ke majlis rumah terbuka dan sambutan ulang tahun Myra yang ke-7 ^_^


Untuk maklumat lajut, layari https://www.myra.com.my/


Terima kasih sudi baca