Jun 24, 2017

Mudahnya dengan Watsons Baby Lotion Wipes


Yaya percaya setiap ibu mesti nak berikan yang terbaik untuk si manja mereka. Termasuklah diri Yaya sendiri. Sebelum membeli barang keperluan Dahlia, Yaya akan pastikan produk tersebut mesra dengan keadaan kulit bayi dan juga mempunyai khasiat yang memberi manfaat kepada kulit Dahlia. Maklumlah bagi ibu baru seperti Yaya, banyak yang Yaya kena belajar lagi tentang produk penjagaan dan juga kerbersihan bayi yang baru lahir.


Salah satu produk penting bagi semua ibu tentulah Baby Wipes atau tisu basah untuk mengelap bayi. Semua tahu yang bayi akan kerap ditukar lampinnya bagi memastikan mereka sentiasa dalam keadaan selesa. Untuk Dahlia, Yaya juga menukar lampinnya lebih kurang 8 hingga ke 10 kali setiap hari. Kadang-kadang time nak tukar lampin, time tulah dia buang air besar dan kecil. Hihi. So, bagi memudahkan Yaya, penting untuk sentiasa mempunyai Baby Wipes untuk memudahkan kerja pembersihan Dahlia. 


Kalau sebelum ni Yaya menggunakan jenama Opps yang agak dikenali, kini Yaya mula bertukar kepada Watsons Baby Lotion Wipes. Bukanlah bermakna jenama Opps tidak bagus tetapi agak susah nak cari kedai yang menjual barangan bayi di sekitar rumah Yaya. Sebelum ni, untuk membeli barangan keperluan bayi, Yaya kena pergi sampai ke Bangi tau. Jadi dengan adanya Watsons Baby Lotion Wipes, mudah untuk Yaya dapatkannya di Watsons :)


Selain itu, harganya yang berbaloi juga bagi Yaya tidak membebankan. Yang penting, Dahlia mendapat cuma yang terbaik. Gitchew ^_^


Untuk Watsons Lotion Baby Wipes 20's, Yaya boleh dapatkannya cuma dengan harga RM6.00 untuk 3 pek. Ternyata jimat! Hehe


Untuk pek kecil ini, Yaya suka dengan bentuknya yang comel dan mudah dibawa kemana-mana. Kalau ada check up di klinik kesihatan, Yaya memang standby satu pek Watsons Baby Lotion Wipes di dalam beg sebagai persediaan. 



Selain Watsons Lotion Baby Wipes 20's, terdapat juga pilihan Watsons Lotion Baby Wipes 90's di dalam pek yang lebih besar dengan fungsi poket yang mudah dibuka dan digunakan. Untuk Watsons Lotion Baby Wipes 90's ini, ianya cuma berharga RM9.90. Kalau nak lagi murah, sentiasa peka dengan promosi dari Watsons. Pernah mereka membuat promosi beli 2 Watsons Lotion Baby Wipes 90's dan percuma 1 lagi pek Watsons Lotion Baby Wipes 90's. Harap mereka adakan promosi lagi dalam masa terdekat. Bolehlah Yaya borong. Hihi

Kerana bentuknya yang lebih besar, lebih banyak dan mempunyai fungsi poket yang mudah dibuka dan digunakan, Yaya cuma letakkan di changing table kepunyaan Dahlia. Semua barangan keperluan Dahlia diletakkan di satu tempat yang mudah dicapai. 


Bye bye jenama Opps. :p

Kelebihan Watsons Baby Lotion Wipes :
  • Diuji secara dermatologi
  • Tanpa alkohol dan pewangi
  • Tiada bahan tambahan fluorescent
  • Diperkaya dengan losyen pelembab, Ekstrak Aloe Vera & Vitamin E untuk memberikan kesan tenang kepada kulit
  • Mempunyai khasiat madu yang melembutkan kulit dan juga dipertingkatkan dengan fungsi pembersihan

Cara penggunaan :
  • Buka label pelekat atau penutup, tarik Watsons Baby Wipes. dan tutup semula label pelekat atau penutup secara cermat bagi memastikan kesegaran dan kelembapan Watsons Baby Wipes. (untuk Watsons Baby Wipes 20's dan juga 90's)

Review dari Yaya selepas menggunakan Watsons Baby Lotion Wipes ini, Yaya tertarik dengan manfaatnya yang tidak menggunakan sebarang alkohol demi kesejahteraan kulit bayi, diuiji secara dermatologi dan juga penuh dengan khasiat ekstrak aloe vera yang mana kita tahu ianya akan memberikan kelembapan menyeluruh kepada si kecil. Selain itu, tekstur tisunya yang lembut kepada kulit bayi memberikan keyakinan kepada ibu seperti Yaya menggunakannya kepada bayi Yaya tanpa was-was. Mungkin kerana ianya telah diperkaya dengan khasiat madu lebah di dalamnya. Yeayy!


Lenanya tidur lepas dah cuci montot dia dengan Watsons Baby Lotion Wipes :p


MENANGI PELUANG EKSLUSIF SHOPPING SPREE DENGAN FASHA SANDHA 
Bertukar ke jenama Watsons dan korang berpeluang untuk memenangi Shopping Spree bersama Fasha Sandha. Caranya mudah sahaja :

Langkah 1 : 
Ambil gambar bersama produk jenama Watsons yang ditukar dari jenama lain.

Langkah 2 
Kongsikan sebab kenapa korang bertukar produk ke jenama Watsons.

Langkah 3 
Upload gambar korang bersama hashtag #myswitchandsave #watsonsmalaysia di Instagram/Facebook.


Untuk maklumat lanjut :


Facebook : Watsons Malaysia

Instagram : @watsonsmy

#myswitchandsave
#watsonsmalaysia


Terima kasih sudi baca

Jun 18, 2017

Mek View International : Two Way Cake With Full Coverage Dan Soothing Ivy Serum



Hai korang! Pejam celik, kurang seminggu je lagi kita nak menyambut Syawal. Macam mana dengan persiapan raya masing-masing? Persiapan Yaya sekeluarga sederhana sahaja. Maklumlah masih dalam mood berpantang. Kita pandang je dulu juadah raya nanti :') Walaupun masih berpantang, Yaya tetap beli baju raya sepasang okay untuk buat bergambar pagi raya nanti. Habis tu takkan muka tak bersiap kan? Mestilah nak cantik-cantik juga. Nak pakai make up juga :p


Siapa kat sini jenis muka berminyak? Macam Yaya, Yaya mempunyai jenis kulit yang berminyak di kawasan Zon T dan sedikit kering di kawasan selain itu. Sebab tu kalau nak pilih produk kecantikan muka, Yaya mesti kena pilih yang mesra dengan jenis kulit Yaya. Lepas tu kulit muka Yaya agak sensitif dan tak boleh pakai produk sebarang. Lagi pula nak raya, kenalah jaga kesihatan kulit muka betul-betul. Hoho


Salah satu persiapan raya Yaya ialah dengan memiliki Two Way Cake Full Coverage dan Soothing Ivy Serum dari Mek View International. Ramai dah menjadi pengguna produk Mek View ni dari review yang Yaya tengok dekat Facebook page mereka. Ternyata semua beri feedback positif dan Yaya pun teruja nak berhias wajah dengan kedua-dua produk ini. 


Two Way Cake With Full Coverage
Rasanya bedak two way cake dengan fungsi full coverage ni wajib ada dalam setiap beg tangan wanita. Yaya sendiri pun kalau dah keluar jalan ke event ke tiba-tiba baru perasan tertinggal bedak fuhh down 2 saat weh. Haha. So raya nanti benda wajib dalam beg tangan korang ialah bedak Two Way Cake ni okay! Sebab apa? Ianya mampu bertahan selama lebih 8 jam tanpa touch up. Fuhh. Tapi kalau muka tak flawless macam Yaya ni, mungkin kena touch gak sekali dua untuk maintain balik. Hihi. Yela nanti korang pun nak pi beraya kot muka dah naik minyak dek terik mentari, zass terus je dap dap muka tu dengan Two Way Cake Full Coverage ni.


Didatangkan dengan 2 jenis warna iaitu Kod 01 : Light Beige dan juga Kod 02 : Natural Beige. Pilihan Yaya yang mempunyai jenis kulit sawo matang gitu orang kata haruslah Natural Beige. Jangan buat hal nak pilih Light Beige tu weh. Tu untuk kulit ala-ala Sofea Jane takpe. Kofkof.

So apa kelebihan dan keistimewaan Two Way Cake With Full Coverage dari Mek View International ni?

Antara keistimewaannya ialah :
  • Mesra wuduk dan juga mesra solat
  • Tahan lebih 8 jam bergantung jenis kulit muka
  • Tekstur yang ringan dan halus
  • Mempunyai perlindungan UV sebanyak SPF50
Antara manfaatnya pula ialah :
  • Melindungi kulit dari sinar UV
  • Tidak melekit
  • Memudarkan hitam di bawah mata
  • Melembabkan kulit
  • Merawat kulit yang rosak dan mengecilkan liang pori di muka
  • Memberi efek cerah berseri
  • Menghilangkan parut jerawat, jerawat dan jeragat pada kulit
  • Menghilangkan kusam dan bintik hitam
  • Menghilangkan kesan kedutan pada wajah
  • Sesuai untuk kulit normal hingga sensitif


Review dari Yaya : Dalam gambar ni Yaya cuma memakai Two Way Cake With Full Coverage sahaja tau lepas tu pakai lipstik sikit. Apa yang Yaya perasan, parut jerawat Yaya dapat ditutup dengan baik bila menggunakannya. Selain itu, teskturnya yang halus dan ringan memang sangat mesra dengan wajah Yaya dan mudah disapu. Yaya juga suka dengan reka bentuk bekasnya yang mengasingkan span dan juga bedak. Mudah bila kita nak bersihkan span tu dan ianya tidak bercampur dengan bedak di atasnya. Kesan dark circle bawah mata juga terasa pudar sikit haha maafkan dark circle itu maklumlah sejak ada baby yang berusia 23 hari ni tak tidur malam sungguh seorang Yaya. Kikiki


Soothing Ivy Serum

Tahu tak semua perempuan wajib pakai serum selepas mencuci dan menyapu toner pada wajah? Ianya membantu melembutkan dan merawat sel kulit muka kita dari dalam. Kalau andai kata hujung minggu korang just duduk kat rumah je tak keluar kemana-mana, sila pakai serum ni kat muka dan korang boleh rasa kelainannya tau. Muka pun terasa lebih lembab dan sihat. 


Untuk mereka yang mengenakan alat solek pula, wajib bagi korang untuk memakai serum sebelum mengenakan sebarang alat solek. Pengalaman Yaya, kalau pakai serum sebelum make up, jarang sekali jerawat naik tau. Sebab apa? Muka kita dah ada protection gitu dari sebarang bendasing atau kuman. Hihi


Tekstur Soothing Ivy Serum ni sangat watery dan mudah meresap ke dalam kulit wajah kita. Kalau perasan, korang boleh nampak ada beads berwarna di dalam serum ini. Ianya akan larut bersama bila korang sapu ke wajah. Beads itu sebenarnya ialah kolagen yang akan membantu melembabkan kulit wajah kita.

Manfaat Soothing Ivy Serum :
  • Melembabkan kulit muka dengan efektif
  • Menyejukkan kulit wajah dan meredakan jerawat
  • Menyegarkan kulit muka selepas sapuan
  • Membantu foundation untuk tahan lebih lama
  • Mengecutkan liang pori di wajah
  • Mengurangkan rasa tidak selesa pada kulit wajah


Review dari Yaya : Seperti yang Yaya mention diatas tadi, tekturnya yang watery dan mudah meresap memberikan kelembapan kepada kulit wajah Yaya. Yang bestnya, kawasan kulit muka Yaya yang kering juga dapat dibaiki dan ianya mengurangkan kesan crack apabila Yaya menyapu bedak. Selain itu, Yaya suka dengan fungsinya yang menyejukkan wajah. Rasa fresh gitu. So ini serum wajib sebelum Yaya bermake up di pagi raya nanti supaya make up lebih tahan lama ;)


Jemput lihat testimoni dari pengguna Two Way Cake With Full Coverage Dan Soothing Ivy Serum yang gembira selepas menggunakan produk ini.:






Nice ke tidak? Jangan lupa tau dapatkan kedua-dua produk Mek View International iaitu Two Way Cake With Full Coverage dan juga Soothing Ivy Serum. Nak lagi best, beli dengan harga kombo. Lagi berbaloi-baloi ^_^


HARGA :

MEK VIEW TWO WAY CAKE WITH FULL COVERAGE
RM 79.00 (SM)
RM 85.00 (SS)

MEK VIEW SOOTHING IVY SERUM
RM 35.00 (SM)
RM 40.00 (SS)

HARGA SET COMBO
Two Way Cake With Full Coverage + Soothing Ivy Serum
RM 100.00 (SM)
RM 105.00 (SS)

Untuk maklumat lanjut :

Facebook :

Instagram :

Atau hubungi/Whatsapp :-
017 - 351 1510





Terima kasih sudi baca