Nov 10, 2022

Kulit Harum Berseri Dengan Sabun Mandian Parrot Botanicals

Hai korang! Yaya percaya yang korang pun setuju kalau Yaya cakap masa mandi adalah salah satu me-time yang paling best! (tidak termasuk dengan gangguan anak -.-) Sebab tu mak mak ni paling enjoy kalau dapat long shower bila ruamah bila anak-anak dah tidur dan rumah dah siap kemas. Betul tak? Hihi. Lagi best kalau haruman sabun mandian yang kita gunakan tu buat minda kita rasa lebib tenang dah rileks. Mandi pun boleh sambil pejam mata kaww ๐Ÿ˜›


Tidak janggal bagi mereka yang sudah mengenali jenama sabun popinjay yang mana ianya cukup legend dikalangan orang lama. Kalau dahulu sabun ini dalam bentuk sabun buku, kini pengguna mempunyai pilihan sabun mandian jenis krim pula yang mana ianya lebih mudah dipicit terus dari botol. Berasal dari Thailand, jenama ini sudah bertapak lebih 70 tahun dalam industri produk kecantikan dan penjagaan diri. Dengan nama baharu Parrot Botanicals, produk mereka kini lebih menarik dengan pelbagai pilihan haruman yang pastinya memberi sensasi tenang kepada penggunanya. Cuba teka yang mana haruman favourite Yaya? ๐Ÿ˜Š

Hadir dengan pelbagai pilihan haruman dalam betuk krim mandian botani dan juga sabun buku botani, Parrot Botanicals ini juga telah memenangi Premium Product of Thailand Award in Beauty and Personal Care Category. Memang hebat dan menjadi pilihan nombor satu di Thailand.

Untuk pengetahuan semua, sabun mandian Parrot Botanicals diformulasi dengan gabungan haruman botani asli dan juga minyak herba tradisional. Kedua-dua gabungan utama ini merupakan produk asli yang istimewa hanya dari Thailand. Haruman yang berpanjangan sehingga 8 jam ini membuatkan ramai pengguna terpesona dan menjadikan Parrot Botanicals pilihan nombor satu sebagai jenama sabun mandian mereka.


Thai Botanical & Herbs
- Haruman 'legend' yang mempersona
- Gabungan unik dari botani Thai yang membuatkan kulit rasa segar dan harum berpanjangan sehingga 8 jam


White Thanaka
- Membuatkan kulit lebih segar dan berseri dengan "White Thanaka"
- Haruman berpanjangan sehingga 8 jam


White Sakura
-Haruman segar dengan "White Thanaka" yang membuatkan kulit berseri secara semulajadi dengan ketahanan sehingga 8 jam


Paling Yaya suka mestilah White Sakura! Wangi betul baunya sesuai dengan jiwaku hihi


Guna sedikit sahaja dah dapat hasilkan buih yang banyak dan lembut macam ni tau! Memang best ๐Ÿ˜Š


Pilihan sabun mandian buku Parrot Botanicals


Thai Botanicals & Herbs
- Pilihan No. 1 yang paling laris di Thailand
- Haruman unik botanical Thai dengan gabungan minyak bunga cengkih dan juga minyak Citronella


White Thanaka
- Haruman menyegarkan dengan "White Thanaka"
- Untuk kulit cerah berseri dan haruman berpanjangan


Thai White Jasmine
- Haruman asli dari "Thai Jasmine"
- Manjakan kulit dengan gabungan dari ekstrak asam jawa 


Sweet Pink Rose
- Haruman sensasi yang romantik inspirasi dari bunga mawar
- Serlahkan keserian kulit dengan haruman mawar dan juga gabungan aloe vera


White Sakura
- Haruman segar "White Sakura"
- Membuatkan kulit berseri kemerahan secara semulajadi (natural pinkish skin)



Kulit rasa lebih lembut, lembap dan wangi selepas menggunakan sabun mandian Parrot Botanicals ๐Ÿ˜Š


Antara klasik dan pastel Yaya lebih suka yang pastel yang mana lebih sesuai untuk umur Yaya. White Sakura suit me best ๐Ÿฅฐ


Yaya memegang krim mandian White Sakura hehe wanginya awak ni!

Check out my video here! ๐Ÿ‘‡





Boleh dapatkan produk mandian Parrot Botanicals ni di pasaraya ataupun yang suka shopping online beli je di Shopee >> https://shope.ee/A9h5mrR86q


Untuk maklumat lanjut :

Instagram : @parrot.natural

Terima kasih sudi baca    

8 comments:

  1. Jenama ni macam familiar, akak tenung lama-lama sabun buku tu. Ehhhh sabun zaman kita kekanak dulu la. Bestnya dah ada yang boleh pump dan liquid pula tu!

    ReplyDelete
  2. Parrots nie memang mengimbau kenangan bersama arwah tok dan nenek la sebab mereka memang suka gila pakai jenama nie.

    ReplyDelete
  3. Suka bau Thanaka tu, wangi je selanjang hari. Kalau mandi malam, sampai pagi esok badan bau wangi je.

    ReplyDelete
  4. Nell pun guna sabun ni sekarang’ good choice kan serious wangi dia tahan lama juga, segar all day long bah ni

    ReplyDelete
  5. wangi sangatttt suka haruman dr sabun jenama epik ini... akk plg suka yg warna hijau

    ReplyDelete
  6. wahhh sabun lagend ni. dah ada dalam bentuk gel. lebih mudah nak guna lepas ni

    ReplyDelete
  7. Ohh wowo...looks so good to use, thanks for sharing your experience, gonna chcek out for my usage too. Cheers Siennylovesdrawing

    ReplyDelete
  8. Memang best kan! so wangi i like their shower cream and my favourite is white tanaka

    ReplyDelete