Jul 3, 2017

KAY KAY Greens - All Plant Protein Powder



Pernah dengar susu protein yang berasaskan 100% tumbuhan semulajadi tanpa penggunaan bahan perasa dan juga gula? KAY KAY Greens - All Plant Protein Powder yang semakin mendapat tempat dihati mereka yang mementingkan gaya hidup sihat ini memberi sepenuh khasiat amino asid yang lengkap yang mana sangat diperlukan oleh tubuh badan tetapi tidak dapat dihasilkan dengan sendirinya.


KAY KAY Greens - All Plant Protein Powder merupakan protein berkualiti tinggi hasil gabungan istimewa soya, kale dan protein kacang pis yang 100% berasaskan tumbuhan untuk membekalkan keperluan protein harian kita. Ianya juga ditambah dengan inulin prebiotik yang amat bermanfaat untuk kesihatan sistem penghadaman.


Nak tahu apa lagi best? Oleh kerana KAY KAY Greens - All Plant Protein Powder menggunakan sumber protein yang bersih dan lengkap, ianya sangat sesuai untuk ibu yang sedang mengandung dan juga ibu yang sedang menyusukan anak mereka. Yaya sendiri dah mula minum pada akhir trimester kedua. Selain penyediaan yang mudah, dengan secawan sahaja dah boleh buat kenyang sampai tengah hari kalau Yaya mula minum pada waktu pagi. 


Rasanya semua tahu pengambilan protein bagi ibu mengandung dan ibu yang menyusukan anak mereka lebih penting bagi mereka yang tidak mengandung ataupun tidak menyusukan anak mereka. Ini kerana si ibu berkongsi khasiat dengan bayi di dalam kandungan dan juga bayi yang mendapatkan sepenuh khasiat untuk tumbesaran dari susu ibu. Oleh itu, sangat penting bagi ibu untuk sentiasa memberikan yang terbaik untuk anak mereka.


Berikut ialah kajian bersama oleh WHO (Pertubuhan Kesihatan Sedunia), tentang saranan pengambilan harian untuk ibu hamil dan menyusukan bayi : 


Nampak tak betapa pentingnya pengambilan protein bagi ibu hamil dan juga yang menyusukan bayi mereka? Ini kerana ianya sangat penting untuk pertumbuhan sel dan tumbesaran bayi dan juga untuk meningkatkan bekalan susu badan semasa menyusu. 


KAY KAY Greens - All Plant Protein Powder

100% berasaskan tumbuhan, tri-campuran yang unik
Protein Soya + Kale + Protein Kacang Pis = Kuasa protein daripada tumbuhan. Satu hidangan memberikan lebih daripada 7g protein setiap hari dan sememangnya kita mendapat protein lengkap dan asid amino secara on-the-go.

Gabungan lengkap & kombinasi asid amino yang ideal
Ia direka untuk memberi sinergi semua sembilan asid amino penting yang diperlukan oleh badan tetapi tidak boleh dihasilkan dengan sendirinya.

Rendah lemak, bebas kolestrol, tanpa gula dan juga tidak mengandungi lemak trans
Sihat dengan semua faedah dan tiada kesan sampingan.

Prebiotik
Prebiotik (inulin) membantu ibu menyusu menjana bakteria usus yang baik (probiotik) supaya ianya berkembang dan disalurkan kepada bayi walaupun secara penyusuan untuk kesihatan pencernaan bayi yang lebih baik.


Dengan setiap satu 10g hidangan, kita akan mendapat lebih daripada 7g protein.


Terdapat pelbagai cara penggunaan dan penyediaan KAY KAY Greens - All Plant Protein Powder antaranya :

*Tambah 1 scoop Plant Protein ke dalam segelas air suam 200 ml, jus buah-buahan, jus sayur-sayuran, atau apa-apa minuman lain. Andai kata korang jenis yang suka rasa manis, boleh tambah pemanis seperti madu.

*Selain itu, boleh juga taburkan serbuk Plant Protein pada buah-buahan segar atau sejuk beku kegemaran korang untuk campuran di dalam pengisar.

*Taburkan pada bijirin, oat, salad atau sup.

*Sebagai tambahan di dalam masakan.

Sesuai untuk orang dewasa dan kanak-kanak (6 tahun ke atas) 


Kacau sehingga rata dan sedia untuk diminum! ^_^


Untuk pengetahuan korang, KAY KAY Greens - All Plant Protein Powder merupakan pilihan yang sihat selain dari sumber protein lain seperti daging merah, susu dan telur.


Yaya dah mula amalkan sejak dari Dahlia Safiya dalam kandungan lagi tau dan sekarang Yaya teruskan untuk dapatkan khasiatnya untuk penyusuan ibu secara sihat. Kalau korang tanya macam mana rasanya, jangan expect ianya sedap macam buah-buahan ye. Kena ingat ianya berasaskan 100% tumbuhan dan sayuran semulajadi tanpa menggunakan bahan perasa mahupun gula. Teksturnya yang mudah larut dalam air panas bagi Yaya memang boleh diminum oleh tekak jika suhunya masih panas suam. Set dalam minda ianya air untuk kesihatan okay. Hihi. Yaya juga suka packaging botolnya yang berwarna hijau segar dan disediakan scoop di dalamnya bagi memudahkan sukatan dan pengambilannya.

KAY KAY Greens - All Plant Protein Powder merupakan makanan semulajadi untuk membantu mengekalkan persekitaran usus yang baik dan 100% serbuk Kale semulajadi pula memberikan pelbagai khasiat pemakanan, vitamin dan mineral semulajadi kepada sistem tubuh badan.


Dijual dengan harga yang sangat berpatutan iaitu RM79.90 sahaja untuk setiap pek 400g.

Untuk maklumat lanjut :





Terima kasih sudi baca

22 comments:

  1. memang wajib ambil ni untuk ibu menyusu..banyak khasiat di dalamnya

    ReplyDelete
  2. heheh mesti rasa dia semacam sikit sbb sayuran bnyk ni. nm pun kay kay green dah

    ReplyDelete
  3. Wah .. Banyak gak benefit dia .. Harga pon berpatutan .. =)

    ReplyDelete
  4. Try campur milo pastu shake.. Sedap jugak

    ReplyDelete
  5. This looks good and is very affordable too! I'll check it out when I'm in Malaysia 😊

    ReplyDelete
  6. Looks good.. Does it taste good too? Healthy!

    ReplyDelete
  7. This seem a good product as pregnant mummy can consume too.

    ReplyDelete
  8. Harga dia memang berpatutan tu untuk sejenis produk berasaskan bahan asli tanpa bahan tambahan. Good choice!

    ReplyDelete
  9. This one suitable for breast feeding too, good!

    ReplyDelete
  10. This is very ibteresting. Anything that will help to promote good health - am in! Now the question is it this product is available in my country. I will check!

    ReplyDelete
  11. Bagus untuk kesihatan. Kadang kadang permakanan seharian sahaja tak cukup nutrition seimbang.

    ReplyDelete
  12. I am also drinking something green every day. It is not plant protein, though.

    ReplyDelete
  13. Plant Protein is always safer than Meat Protein and much more healthier. - Racheal Foodilifecious

    ReplyDelete
  14. Need some supplements like this to Ensure that the body gets all the necessary nutrients. Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  15. Nampak menarik! Tengok ni rasa macam minum sayur pulak haha. Tapi tak suka minum susu :( Fikir yg terbaik je lah anak anak, kan?

    ReplyDelete
  16. ooo..this is interesting..this is my first time getting to know a plant base protein (shake). Does it have a taste?

    ReplyDelete
  17. Ah looks tasty dear! Can try out next time!

    ReplyDelete
  18. Should look into this.. am looking for more protein powder since am trying to diet too

    ReplyDelete
  19. I wonder how Protein Powder taste like! But it definitely has a lots of goodness in it, nak try juga ni!

    ReplyDelete
  20. salam kunjung cik akak

    ReplyDelete