Mar 30, 2016

Kebaikan Ephyra Skin Nano | Advanced Repair Serum


Siapa yang tak pakai serum muka?
Tahu tak serum muka ni tersangatlah penting untuk perempuan. Lagi-lagi yang selalu duduk dalam air cond mahupun sentiasa terdedah dengan cuaca panas dan sinaran UV. Terus terang kata, kulit muka Yaya memang tersangatlah sensitif. Silap sikit, terus meriah muka dengan jerawat. Makanya, walaupun Yaya tak pakai make up ke office, tapi paling wajib at least Yaya mesti pakai toner, serum muka dan moisturizer lepas tu buh sikit bedak baby dan pelembab bibir. Kebetulan serum muka lama Yaya dah habis dan sekarang pilihan serum muka Yaya ialah Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum. Memang lepas ni nak pakai serum ni je! Kulit muka Yaya yang berminyak di kawasan zon-T dan sedikit kering di bahagian muka yang lain pun terus jadi lembut sekaligus mengecutkan jerawat Yaya! Mejik betul! Nak tahu macam mana Yaya dapat masalah diatas? Teruskan baca okay!


Yaya paling suka tekstur serum ini yang mudah meresap serta berbau wangi dan lembut.


Cara pakai serum ni mudah je. Letakkan di check point kawasan muka iaitu dahi, pipi kanan, pipi kiri, hidung dan dagu, lepas tu urut lembut kawasan muka sehingga rata dari bawah ke atas. Ala senang je macam tak biasa pula kan. Hee

Maafkan muka polos saya. Nak tunjuk keberkesanan serum je. Hihi *gambar sewaktu balik dari kerja

Untuk pengetahuan, Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum adalah serum pertama keluaran Oceanlife Marketing Sdn Bhd dibawah jenama Ephyra. Dengan menggunakan Teknologi Nano yang dipatenkan di Switzerland, serum ini telah teruji dan terbukti secara klinikal dapat memulihkan kulit yang rosak dan mengembalikan kulit yang cantik berseri. 

BEBAS dari sebarang bahan kimia, merkuri dan hydroquinone serum ini sangat senang meresap sehingga ke lapisan paling dalam kulit dan tidak berminyak. Gabungan formulasi bahan antioksida iaitu Arbutin Semulajadi, Gluthathione, Vitamin C dan E mampu mencerah dan menaikkan seri wajah. Paling suka dan senang hati apabila serum ini bebas dari bahan kimia sebab kita tahu yang kita cuma berikan yang terbaik untuk penjagaan kulit muka kita. Yayy!

10 KESAN NYATA EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM 

1. Mengecutkan jerawat 
2. Menghilangkan parut jerawat & jeragat
3. Menganjalkan & menegangkan kulit wajah yang kendur 
4. Menghilangkan bintik-bintik hitam 
5. Mencerahkan kulit kusam 
6. Memperbaiki tona kulit tidak sekata
7. Mengekalkan kelembapan wajah 
8. Menghilangkan lebam bawah mata 
9. Merawat kulit terbakar ( sunburn ) 
10. Memberikan efek kilauan pada wajah 

.... dan Yaya nak tambah kelebihan No. 11. Bila pakai serum ini sebelum apply foundation/make up, korang akan dapat rasa make up korang takkan pecah atau berbelak. Ianya memberi kesan make up yang rata dan tahan lama! Sebab tu kena pakai serum muka tau sebelum pakai make up lagi-lagi serum muka Ephyra Skin Nano. Yang lagi best, ianya juga sesuai untuk semua jenis kulit. Lelaki pun boleh pakai juga tau! ^_^v

BAGAIMANA TEKNOLOGI NANO BERTINDAK PADA KULIT 

Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum

Teknologi Nano adalah teknologi terkini dan  sangat popular dalam bidang kecantikan. Teknologi ini menjadikan partikel serum sangat kecil sehingga mudah meresap untuk masuk ke lapisan kulit yang paling dalam. Partikel serum yang telah meresap akan memulihkan struktur dalaman kulit dan menjadikan permukaannya anjal dan tidak berminyak. Dengan serum ini, ia memberikan manfaat kepada kulit iaitu : 

MEMULIHKAN : Mengembalikan dan memulihkan keanjalan kulit secara luaran dan dalaman bagi menghasilkan kulit wajah yang lembut, cerah dan sihat berkilau serta bersinar. Ia turut memperbaiki kulit wajah agar tampil lebih bersih, tegang & muda. 

MEMPERBAHARUI : Menyerap jauh ke dalam sel kulit dan menjadikan proses pembaharuan sel kepada tahap maksima. Untuk hasil kulit yang anjal, lembut, dan tampak bermaya. Kulit akan menjadi lebih cantik, cerah dan sempurna. 

MELINDUNGI : Melindungi kulit wajah dari kerosakan akibat sinaran radiasi UV dengan cara meneutralisasi proses antioksida. Serum ini turut mengurangkan radikal bebas dan melawan tanda penuaan dengan menjadi agen anti-oksida yang sangat berkesan. Ia mampu mengembalikan Vitamin E kepada kulit. 


Nak baca cerita sedih tak? :(
Haritu masa busy dengan shooting Sediakan Payung Sebelum Rumah, hari-hari sepanjang shooting tu Yaya kena bermake up. Shooting habis lewat malam dan paling teruk balik tu Yaya ingat nak baring kejap je sebab tak larat sangat tapi end up tertidur sampai pagi :'O Jadi korang dapat bayangkan tak kat sini betapa tak sihatnya penjagaan muka Yaya masa tu? Terlupa cuci make up adalah kesalahan yang paling tak dapat dimaafkan. Jerawat naik tanpa belas kasihan terutama di kawasan yang jelas nampak seperti hidung dan pipi. Shooting dah lama habis tapi jerawat tak sembuh-sembuh juga.


Boleh nampak tak jerawat degil dalam gambar kiri tu? Haa tulah jerawat degil kat hidung dan pipi yang tak mahu kecut. Lepas guna serum Ephyra Skin Nano ni selama seminggu, dia dah mula kecut dan sekarang selepas 2 minggu, tinggal nak hapuskan parut je! Yayy :D

Testimoni dari pengguna lain : 

Kenapa Yaya suka Ephyra Skin Nano Advanced Serum ni? Haa jemput tengok video 15 saat ni. Hihi



Harap dapat maintain untuk terus istiqamah menjaga kesihatan kulit muka ini sebelum naik pelamin >.<
Terima kasih serum mejik Ephyra Skin Nano :)


EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM - 15ml

RM 88  (Semenanjung.Malaysia)
RM 92 (Sabah/Sarawak) 

Harga Promosi : 
RM 68 (Semenanjung Malaysia)
RM 72 (Sabah/Sarawak) 

Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum boleh dibeli secara online melalui www.oceanlife2u.com atau Whatsapp ke HOTLINE :  019 - 7373770 / 019 -3800779

Juga boleh didapati di semua rangkaian pengedar sah Ephyra termasuk Brunei dan Singapura dan terdapat juga dia farmasi terpilih serta kedai/took jamu. 

Untuk maklumat lanjut :

Instagram : @ephyra2u 

Terima kasih sudi baca 

13 comments:

  1. Hari tu da try guna trial. Memang best. Nak cantik macam yaya 😘😘😘

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak irra lagilah dah anak 3 pun maintain comel macam budak sekolah. Nanti bg tips tau :p

      Delete
  2. macam teringin nak try pula.. ooo tk perlu ratakan keseluruh wajah ye.. just pda bagian yang nak kita sapu tu eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena ratakan seluruh muka dear :)

      Delete
  3. Ganah la, dah keluar serum pulak skrg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Coming soon ada lagi produk dari Ephyra hihi Yaya memang suka sbb dari Ephyra yg oren tu lagi Yaya suka sangat minum boleh rawat eczema tauu

      Delete
  4. Omg. Ini sgt cool. Lain dah muka perbezaan. Paling cool bab hilang hitam bawah mata tu maybe derezeki should grab one n try on. Serupa panda mata ni

    ReplyDelete
  5. nain omeylah tu.. x jeles pun.. kekeke
    keep drink 9 glass water. insyaAllah kurang jerawat tu bila kat panas nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee baiklah! Thanks for reminder :)

      Delete
  6. elok la pakai kalau baru balik perhentian, iye dok?

    ReplyDelete
  7. ia tuh jerawat bisa bantu kurangin jerawat :)

    ReplyDelete