Aug 23, 2016

Ignius Luban - Makanan Sunnah Tambahan Untuk Anak Anda

Pelancaran produk I G-Nius



I G-Nius luban telah dilancarkan pada 15 ogos 2016 buat julung kalinya di sebuah Madrasah tahfiz di Klang, Selangor. Produk ini yang dikenali sebagai I G-Nius yang berasaskan makanan sunnah iaitu Luban. Ini adalah satu-satunya herba makanan sunnah di malaysia yang diformulasikan dalam bentuk jus.





MHS Mahakarya Resource selaku pengeluar produk ini telah melakukan pembangunan dan penyelidikan (r&d) bagi produk selama setahun sebelum ianya dikormersialkan di pasaran tempatan. Ianya bermula daripada salah seorang ahli keluarganya yang bekerja di Jordan yang menyedari tentang khasiat yang ada dalam Luban dan mempengaruhi syarikat ini untuk membantu dan menyedarkan masyarakat Malaysia bahawa makanan sunnah dari Luban ini amat memberikan seribu kejayaan.






Inilah rahsia bagaimana ahli tahfiz di Jordan sangat kuat ingatannya dlm mempelajari quran, begitu jua kehebatan I G-Nius Luban. ini mahu ditunjukkan oleh pengasas yang lebih dikenali sebagai hamka kepada anak anak dan ibu yang mengandung di Malaysia.



(Pohon Luban yang banyak di kawasan-kawasan beriklim panas seperti Oman, Yaman, Mesir, Egypt dan sebagainya.)


Apakah keistimewaan luban?

  •  Salah satu makanan sunnah yang menjadi warisan sejak turun temurun.
  •  Meningkatkan keyakinan diri.
  •  Meningkatkan tahaptumpuan pada pembelajaran.
  •  Menyuburkan niat anak-anak dalam mnghafal semua subject dan al-quran
  •  Meninggikan kecergasan dan ketajaman akal.
  •  Merawat saraf lidah untuk memudahkan masalah pertuturan.
  •  Amat sesuai pada anak yang lemah daya ingatan dan hafalan.
  •  Dapat mngelakkan daripada serangan kanser.



(Ini adalah sebahagian daripada Luban atau dikenali sebagai Boswellia Thurifera)

Kandungan I G-Nius telah disahkan oleh pihak KKM. Antara bahan yang digunakan ialah ekstrak dari kurma, buah delima, buah tin, gam arab, badam, habatus sauda, madu dan kismis.


Pencarian ejen dan stokis I G-Nius Luban

Adakah anda mencari peluang bisnes yang boleh menjana pendapatan yang lumayan dan berterusan? Rebutlah peluang menjadi pengedar dan stokis produk I G-Nius yang sah sekarang dengan modal permulaan yang sangat rendah.


Promosi & tawaran berganda.
 1. Hadiah menanti bagi stokis yang berjaya mengandakan jualan.
 2. Berpeluang menikmati aktiviti menarik seperti melancong, beriadah
 3. Pelbagai lagi peluang yang menarik serta ekslusif menanti.


Untuk maklumat lanjut, boleh layari:

Website: www.Ig-nius.Com

Facebook rasmi:  I G-Nius HQ

Instagram : @igniushq #igniushq

Email: mhsmahakarya@gmail.Com

Aug 10, 2016

Ceriakan hari anda dengan wangian Mary Kay Upbeat for Her Eau de Toilette


Hai semua. Siapa kat sini pencinta minyak wangi? Yaya sendiri salah seorang pencinta minyak wangi tau! Rasa tak lengkap kalau keluar rumah tak pakai perfume. Hihi. Sekurang-kurangnya ia memberikan keyakinan kepada diri kita untuk berhadapan dengan masyarakat. Tapi please jangan pakai wangian yang kuat dan memeningkan kepala mereka yang berada di sekitar kita ye ^^'


Yaya nak suggest kat semua perfume best dari Mary Kay iaitu Upbeat for Her Eau de Toilette. Kenapa Yaya suka perfume ni? Bau dia sangat lembut dan wangi serta boleh bertahan untuk tempoh setengah hari walaupun kita banyak melakukan aktiviti harian. Selain itu, yang paling penting sekali, kalau kita tengah tiada mood, bila pakai perfume ni confirm mood akan ceria semula tau! Wee!


Kalau nak tahu, tagline untuk Mary Kay Upbeat for Her Eau de Toilette ialah "Fragrance For The Music". Uniknya, ia diinsprisikan untuk mereka yang gemarkan muzik dan untuk mereka yang sentiasa ceria dan bersemangat untuk menjalani aktiviti harian. Tengok sahaja pada botol kacanya yang comel dan juga warna kotaknya yang ceria ini.


Mary Kay Upbeat for Her Eau de Toilette

Nak dapat bayangan bagaimana bau Upbeat ni? Yaya akan bagi 3 jenis notes yang mungkin boleh dijadikan panduan untuk semua ;)

Opening Notes   
Gabungan bauan beri merah, epal segar dan juga aprikot yang mana memberi sensasi bauan yang lembut dan sangat unik.

Middle Notes 
Juga dipanggil sebagai backbeat, gabungan jasmine rose, muguet dan wild honeysuckle menghasilkan bau bungaan lembut dan memberi efek ceria kepada si pemakai. Kalau dengan muzik dalam kereta, bahu kita pun boleh bergoyang tau! Hihi 

End Notes
Boleh juga dipanggil sebagai finishing, gabungan patchouli, skin musk, amber dan juga agarwood memberikan mood yang positif kepada si pemakai. Walaupun ia wangian khusus untuk perempuan, Yaya percaya kebanyakan lelaki juga akan sukakannya kerana terdapat aroma kayu-kayuan. Kalau nak tahu kan, Shawn pun suka tau bau ni. Sibuk juga dia nak pakai perfume kita ni. XD


Yang pastinya, Yaya sangat suka dengan perfume Upbeat ni. Sangat membangkitkan mood pada setiap pagi apabila Yaya sembur di titik utama nadi. Bila rasa boring je, mesti rasa nak cium pergelangan tangan sendiri untuk menikmat bauannya yang sangat segar dan menceriakan. 


Mary Kay Upbeat for Her Eau de Toilette kini boleh didapati mulai 1hb Julai 2016 pada harga RM89 sahaja untuk 60ml. Untuk perfume yang sangat wangi ini, Yaya rasa sangat berbaloi okay! 


Untuk maklumat lanjut, boleh terus hubungi Perunding kecantikan bebas Mary Kay di talian 03-77117500 dan layari www.marykay.com.my untuk pembelian secara atas talian. Paling penting sekali, jangan lupa LIKE facebook page Mary Kay untuk mengetahui info terbaru! https://www.facebook.com/MaryKay.com.my/



Terima kasih sudi baca