Oct 6, 2018

Syoknya! Kini R&R PLUS Berkerjasama Dengan 10 Jenama Makanan Terkenal



Hai korang! Nak tau tak, Yaya kalau time kecik-kecik dulu suka sangat kalau ayah singgah kat R&R PLUS. Syok sebab boleh tapau duit ayah beli aiskrim la, kacang kuda la, buah tembikai la aiskrim la dan macam-macam lagi! Seronok betul bila dapat ikut turun kereta tu. Selain daripada kemudahan tandas, surau, tempat berehat dan yang lain-lain PLUS sediakan, kemudahan gerai makanan antara yang paling utama sekali diperlukan bagi mereka yang dalam perjalanan jauh dari suatu tempat ke suatu tempat yang lain.

Terbaharu, PLUS Malaysia Berhad telah memeterai perjanjian bersama 10 rangkaian makanan dan minuman dari jenama terkenal pilihan rakyat Malaysia. 

10 jenama terkenal tersebut ialah :

1. Starbucks 
2. Krispy Kreme
3. Harold’s Bread
4. Mohd Chan 
5. Famous Amos
6. A&W
7. Dunkin Donuts
8. MyNews
9. Kenny Rogers
10. Nasi Kandar Line Clear

Keputusan PLUS memeterai perjanjian bersama 10 jenama ini adalah sebagai salah satu langkah untuk merevolusikan kawasan R&R di sepanjang lebuh raya dalam memenuhi permintaan dan citarasa pelanggan masakini.



Menurut Datuk Azman Ismail, yang merupakan Pengarah Urusan PLUS, “Kami perlu mengakui bahawa citarasa pelanggan juga turut berubah dengan peredaran masa.  Kami telah mengenal pasti beberapa segmen pelanggan serta corak atau tabiat perjalanan mereka di lebuh raya. Strategi kami pada ketika ini adalah memberi fokus terhadap jenama-jenama yang mempunyai jumlah pengikut yang besar dan akan lebih banyak jenama lain akan beroperasi di R&R kami”.


Antara kawasan rehat yang terlibat dalam proses pengubahsuian ni adalah R&R Rawang (Arah Utara), R&R Machap (Arah Selatan), R&R Gelang Patah (Arah Selatan), Restoran Jejantan Sungai Buloh, R&R Seremban (Arah Selatan) dan Hentian Sebelah Bukit Gantang (Arah Selatan). 


Ketika majlis memeterai perjanjian diantara PLUS bersama rakan niaga yang terlibat









Menariknya, PLUS juga telah memperkenalkan projek perintis pembayaran tanpa tunai menerusi Aplikasi BOOST di R&R Ayer Keroh (Arah Selatan) dan juga pembayaran tanpa sentuh menerusi Visa PayWave di R&R Dengkil (Arah Utara). Yaya memang paling suka kalau ada kemudahan ni! Sebab selalunya Yaya memang guna debit card sahaja bila buat pembayaran dimana-mana yang menyediakan khidmat pembayaran secara paywave atau debit card.


Sebelum slot makan tengah hari, Yaya sempat singgah di booth jenama makanan dan minuman yang terlibat dengan kerjasama ini. Wee jom makan!


Yaya pertama kali cuba pastri dari jenama Harold’s Bread ni. Memang semuanya sedap gilaaaa! Confirm lepas ni kalau singgah R&R Yaya akan cari Harold’s Bread ni dahulu :p




Krispy Kreme ni Yaya suka donut original dia sebab tu yang paling tak manis sangat hoho


Jenama Mohd Chan ni mempunyai pelbagai rangkaian makanan seperti dim sum, pau dan lain-lain. Memang menarik dan best bila dimakan panas-panas ;)


Famous amos yang tak perlu diperkenalkan lagi. Favorite dari semenjak kali pertama Yaya suap kedalam mulut! Hahaha


Kenny Rogers Roaster juga bersedia untuk menjamu selera anda ketika singgah berehat di R&R nanti wohoo!


Muka happy lepas ni boleh singgah R&R PLUS lepas tu makan semua makanan favourite dalam perjalanan ke destinasi. Tahniah PLUS atas kerjasama bersama jenama terkenal diatas.



Terima kasih sudi baca

Sep 7, 2018

10 Kelebihan Mama Sutra Untuk Kecantikan Dalaman Wanita



Hai korang! Tipulah kata lepas bersalin normal ni tak ada masalah kewanitaan yang biasa dialami oleh kaum ibu. Sebab tu Yaya agak menjaga pantang dalam pemakanan dan minuman. Berjaya jugalah Yaya tahan selama beberapa bulan tak minum air sejuk sampailah satu tahap tengah musim dan cuaca panas barulah minum huhuhu. Yaya perasan lepas mula minum air sejuk perut jadi buncit dan masalah keputihan mula menjelma. Betul ke ada kaitan eh? Ke mind set Yaya jer? Maklumlah dari dulu lagi kita dengar orang yang awet muda ni kebanyakannya diorang pantang air sejuk ^^'


Sejak sibuk dengan kerja, part time menulis, jaga baby, jaga baby besar :p, uruskan keluarga dan lain-lain, Yaya mudah rasa lesu dan cepat penat. Baru buat kerja sikit dah rasa macam lari satu padang. Baru lepas menyusukan anak, terus tak larat nak teruskan kerja lain sebab Dahlia selalu mengempeng lama dengan Yaya bila balik kerja. Tak larat ooo :(


Baru-baru ni Yaya ambil inisiatif untuk cuba makanan tambahan dari Mama Sutra. Bila baca kandungan dan khasiat Mama Sutra ni, Yaya jadi excited pula nak cuba maklumlah sedar diri sebab tak selalu dapat konsisten ambil makanan yang berkhasiat. Kadang-kadang terbabas fast food juga >.< 

Jom tengok kandungan semulajadi yang terdapat dalam sebotol jus Mama Sutra :

Kurma - Mengandungi potasium penting untuk sistem saraf yang merangsang daya ingatan, membangkitkan nafsu kelamin dan meningkatkan sistem pertahanan badan khususnya untuk mencegah barah payudara dan rahim

Prunes - Membantu mengawal fungsi sistem penghadaman dan ini amat baik bagi mereka yang menghadapi masalah sembelit

Delima - Sepertimana yang kita tahu, delima dikatakan sangat baik untuk meningkatkan tahap kesihatan. Kolestrol dan lemak juga dapat dikurangkan secara perlahan-lahan serta ia membekalkan vitamin yang membantu kulit agar tampak lebih berseri dan cerah.

Buah Tin - Makanan tambahan untuk kesuburan. Ini disebabkan vitamin dan mineral didalamnya untuk menggalakkan tenaga dan stamina.

Kacip Fatimah - Mengekalkan sistem pembiakan yang baik bagi wanita untuk mengetatkan dan melincirkan serta meningkatkan fungsi seksual.

Air Mawar - Mampu memberikan rasa tenang dan menyegarkan untuk tubuh. Bahkan bagi meraka yang memiliki gejala psikologi seperti stress akibat penyakit jantung akan perlahan-lahan disembuhkan melalui cara ini.

Buah Asam Gelugor - Meningkatkan daya tahan tubuh diperlukan supaya kita tidak mudah sakit. Selain mengandung antioksidan yang berguna untuk  melawan radikal bebas, ianya juga digunakan sebagai salah satu solusi bagi yang ingin selalu tampak awet muda.

Halia - Halia berkait rapat dengan proses keradangan dan kesakitan termasuk sakit otot selepas bersukan, senggugut dan arthritis.

Sirih - Terbukti sangat berkesan mengatasi masalah angin dalam badan, lemah badan, serak kerongkong, mulut berbau dan lain-lain masalah mulut, hidung dan lapisan dinding perut. Siri dengan adunan lain-lain ramuan bertindak membantu membina rahim dan sistem peranakan.

Kunyit Putih - Mencuci darah dan kekotoran dalaman, kecutkan rahim (bagus untuk kurangkan buncit), kecutkan buasir, kecutkan fibroid, kecutkan semua jenis ketumbuhan dalaman, menyuburkan peranakan, memulihkan luka-luka dalaman, naikkan seri muka, buang angin, elakkan tombong atau rahim keluar atau rahim jatuh. 

Manjakani - Mengetatkan rahim dan otot vagina yang mungkin kendur ataupun longgar akibat proses bersalin.

Serapat - Sering digunakan secara tradisional dengan menggabungkan bersama-sama herba-herba lain (selalunya kacip fatimah dan lain-lain). Sangat berkesan untuk membina rahim, mengetatkan faraj dan meningkatkan sistem kemutan.

Manggis - Kulit manggis mengandung banyak zat aktif yang berguna untuk mengobati berbagai penyakit, salah satunya untuk mengobati keputihan.

Kayu Manis - Ia terbukti berkesan untuk mengawal kesakitan senggugut kerana kulit kayu manis ini mengandungi bahan kimia semula jadi yang dipanggil cinnamaldehyde.Kajian menunjukkan cinnamaldehyde dapat meningkatkan hormon progesteron dan mengurangkan penghasilan testosteron pada wanita, sekaligus membantu untuk mengimbangi hormon.

Habbatussauda - Habbatus sauda meransang tenaga dan membantu pemulihan kepenatan dan semangat. Ia juga membantu kesuburan.

Collagen - Kolagen pun adalah jenis protein yang sangat diperlukan oleh tubuh badan untuk memelihara keremajaan dan keanjalan kulit.

Arabic Gum - Memperbaiki tindakbalas sistem imun tubuh melalui rangsangan kepada sel dendritic didalam lumen usus dan penghasilan cytokine. Selain itu Arabic gum dapat membantu melegakan senggugut.

Sebab tak senang nak cari segala jenis tok nenek resepi ni dan ianya mudah dimakan begitu sahaja, Yaya tinggal suap je kedalam mulut dan telan. Yeayy! :p Yang penting jangan lupa minum banyak air putih okay? 


Antara 10 Kelebihan Mama Sutra ialah :
  • Membantu merawat masalah keputihan dan haid yang tidak teratur
  • Membantu merawat masalah vagina berbau 
  • Membantu mengetatkan faraj 
  • Membantu merawat masalah lelehan yang banyak pada faraj 
  • Membantu melambatkan proses monopous
  • Membantu mengurangkan masalah sengugut 
  • Membantu membuang angin dalam badan
  • Membantu menghilangkan bau badan
  • Memberi tenaga dalaman wanita 
  • Membantu merawat masalah dalaman dan memudahkan untuk mendapat zuriat




Cara pengambilan Mama Sutra :

1 sudu pada waktu pagi sebelum sarapan dan 1 sudu pada waktu malam sebelum tidur (gunakan sudu plastik).

Lagi best bila diminum sejuk hihi sedap sangat rasanya! Jangan lupa simpan dalam peti ais okay!

Testimoni Yaya :

Selepas seminggu penggunaan Mama Sutra, Yaya dapat rasa tenaga Yaya makin bertahan lama sehingga ke larut malam melayan si manja Dahlia. Selalunya pukul 11 malam Yaya dah flat gila tapi sekarang masih boleh bertahan layan Dahlia sampai pukul 1 pagi! :O Lepas tu bangun pukul 5 pagi untuk siapkan barang Dahlia, gosok baju kerja laki bini dan lain-lain sebelum pergi kerja. Selama seminggu ni kebetulan Yaya datang bulan pula tapi Yaya perasan senggugut Yaya settle dalam masa sehari je wei. Selalu mesti dua tiga hari juga sampai mencangkung bawah meja kerja haha aduhh. Mungkin lepas ni lebih banyak kesan positif. Keputihan berkurangan ke, makin ketat ke opss sebab Yaya dah baca testimoni dari rakan lain hihi rasanya selain wanita yang dah berkahwin, anak dara pun boleh juga minum Mama Sutra. Apa-apapun semuanya kena istiqomah dan dalam masa yang sama kena minum air banyak juga baru hasilnya lebih baik dan umpph ;)



Harga Mama Sutra (250ml)
RM 40 (SM)
RM 45 (SS)

Promosi Terkini!
Untuk mereka yang berminat untuk menjadi agent Mama Sutra, cepat-cepat daftar sekarang sebab pendaftaran terawal adalah percuma! :D 

Untuk pembelian dan maklumat lanjut :


Instagram : @mamasutrahq

No. Telefon : 014-7116101



Terima kasih sudi baca