Aug 11, 2018

Laurier Kini Berwajah Baharu




Siapa kat sini pengguna setia Laurier? Yaya sendiri pengguna Laurier dari zaman sekolah hihi. Tapi zaman dahulu kalau datang bulan mestilah guna duit ayah atau ibu untuk beli pad. Ayah Yaya pun dah tahu jenama pad yang Yaya guna tau :p. Bila dah berkerja dan ada duit sendiri, Yaya akan buat persediaan sebelum tiba waktu datang bulan dan beli siap-siap pad Laurier di Watsons sebab Yaya memang akan pergi ke sana untuk membeli barangan keperluan dan penjagaan diri.


Pilihan Yaya untuk persediaan datang bulan pula mesti Yaya beli pad Laurier night safe wing untuk pemakaian pada malam hari dan juga pada hari ketiga terawal (sebab masa ni memang senang bocor kerana aliran banyak) dan juga slim wing untuk pemakaian selepas hari ketiga dan keatas. Yaya memang selesa gunakan yang jenis wing sahaja bagi mengelakkan bocor di bahagian tepi.


Haritu kebetulan ke Watsons, macam biasa Yaya nak cari pad Laurier tapi Yaya macam tak pasti betul ke Laurier dah berubah wajah sebab Yaya memang ingat pek mereka yang sebelum ni sahaja. Rupanya Laurier dah berwajah baharu! Masa tu pula ada promosi 50% untuk belian kedua di Watsons, terus Yaya grab 2 pek Laurier perfect comfort dan juga 2 pek Laurier Night Safe ;)


Bila dapat jemputan ke pelancaran wajah baharu Laurier di Sunway Velocity Mall semalam, Yaya pun excited nak pergi sebab katanya ada pelbagai tarikan ketika pelancaran nanti :D


Mengenai Laurier
Kao Laurier dilancarkan pada tahun 1979 di Jepun sebagai satu jenama yang memenuhi keperluan wanita moden pada hari ini. Misi Kao Laurier adalah untuk memberi keyakinan kepada wanita kerana mampu menjaga diri mereka sendiri dengan baik sama ada dari segi mental dan fizikalnya. Pada tahun 1982, Kao Laurier diperkenalkan ke negara-negara Asia. Sejak itu, ia menjadi jenama kegemaran dalam kalangan wanita di Asia. Kao membawakan Laurier kepada pasaran. jadi wanita boleh menjadi diri mereka sendiri dengan selesa dan yakin pada setiap hari. Perkara ini tidak pernah berubah sejak ia dilancarkan buat pertama kalinya. Kao Laurier akan terus menyumbang ke arah kesejahteraan hidup wanita menerusi produk-produk termaju dan berkualiti tinggi. 

Mengenai Kao Malaysia
Kao (Malaysia) Sdn Bhd ditubuhkan pada tahun 1973 sebagai sebuah anak syarikat di luar negara milik Kao Corporation, pengeluar kelengkapan dandanan diri No. 1 di Jepun dengan sejarah lebih 130 tahun. 

Di Malaysia, jenama Kao terus berkembang dalam industri penjagaan kecantikan, rumah dan kebersihan. Ia memasarkan rangkaian produk dan jenama yang luas seperti Curél, Bioré, Liese, Attack, Magiclean, Laurier dan Merries. Kao Malaysia berpegang kepada misi Kao di seluruh dunia iaitu memberi kepuasan mutlak, memperkayakan kehidupan rakyat Malaysia menerusi nilai utama syarikat seperti kebersihan, kecantikan dan kesihatan. Kao terus komited terhadap visinya untuk menjadi sebuah syarikat yang dekat dengan pelanggan, dihormati dan dipercayai oleh semua pemegang saham serta menyumbang ke arah pembangunan masyarakat yang mapan. 


Bagi pendapat Yaya, Yaya memang suka dengan wajah baharu Laurier yang nampak lebih segar dan lebih dekat dengan citarasa masa kini. Walaupun pek sebelum ni juga warna pink untuk slim pad, tapi wajah baharu ni nampak lebih comel dan cute Yaya pun terasa remaja semula :p . Selain itu, tuala wanita serba baharu dari Laurier ini juga mengetengahkan kecanggihan teknologi dan inovasi Jepun, terutamanya ciri “Ultra Absorbent Core”.  



Masa ni juga kesemua pad Laurier dijual dengan harga promosi yang sangat berbaloi! Tapi mengenangkan Yaya dah borong sampai 4 pek tempoh hari kat Watsons, Yaya cuma mampu melihat jela ^_^


Korang pun jangan lupa beli pad Laurier ni tau sebab sekarang mereka sedang jalankan contest Beli dan Menang! Untuk setiap belian minimum RM20, korang layak untuk memenangi hadiah menarik dari Laurier termasuk percutian ke Jepun.





Mr. Fujiwara Masaki yang merupakan President KAO Malaysia mengenai The All-New Laurier mencapaikan ucapan beliau ketika majlis pelancaran.

“Sejak 35 tahun lalu, Kao Laurier terus berpegang pada komitmennya – menjaga wanita serta memperkasakan mereka untuk menjalani kehidupan dengan bebas menerusi teknologi dan inovasi Jepun. Laurier serba baharu memberikan wanita keyakinan kerana dapat menjaga diri sendiri dengan baik, menghilangkan rasa bimbang dan ketidakselesaan fizikal sepanjang tempoh datang bulan yang tidak dapat dielakkan. 

“Menerusi produk yang inovatif ini, kami berusaha untuk memberi kepuasan dan memperkayakan kehidupan manusia dengan menawarkan pengalaman baharu kepada wanita dari segi keselesaan, keyakinan dan kemudahan.”


Pek dengan wajah baharu The All-New Laurier ini mencerminkan identiti terbaharu produk Laurier yang  menggunakan elemen ‘Made with Love’. Dari kiri, Ms. Tan Poh Ling (Marketing VP of Kao Malaysia), Mr. Masaki Fujiwara (President of Kao Malaysia) dan Mr. Ngo Wei Foo (Sales VP of Kao Malaysia).


Bersama artis jemputan Elfira Loy dan juga Emma Maembong ketika sesi perkongsian dan pendapat tentang wajah baharu All-New Laurier.



Barisan orang kuat dan tulang belakang Kao Laurier .

Menariknya, di pelancaran ini terdapat pelbagai aktiviti yang mana memang Yaya excited nak cuba seperti bergambar dengan deko muka depan majalah, bantal gebu sebagai adaptasi bagi pek Laurier terbaru, buaian dan juga bergambar di photobooth! Love sangat! Hee








Setiap perincian, penampilan dan pembungkusan pek baharu ini dilakukan dengan penuh perhatian dan kesungguhan. Laurier serba baharu hadir dalam Perfect Comfort (Maxi & Slim) dan Night Safe. 
Laurier Perfect Comfort Maxi (Maximum Absorbent 360°All Round Leak Guard)

Ciri anti-renyuk bagi mencegah kebocoran dan renyuk ke tengah.
Menahan darah haid dari mengalir ke bahagian tepi.

Laurier Perfect Comfort Slim (Maximum Absorbent Hyper Absorption)

Menyerap cecair 2x lebih cepat dan nikmati 5x tahap kekeringan yang tinggi
Kulit lebih selesa untuk jangka masa yang lebih lama. 


Laurier Night Safe Serba Baharu pula menampilkan Ultra Absorbent Core untuk penyerapan maksimum bagi menghalang kebocoran, walaupun pada hari dengan aliran darah yang banyak. Menyerap cecair 2x lebih cepat dan memerangkap aliran mendadak di dalam terasnya untuk mencegah kebocoran pada bahagian belakang dalam apa jua posisi tidur. 
Laurier Night Safe (Ultra Absorbent Core Maximum Absorption for leakage prevention)

Menyerap darah haid 2x lebih pantas dan nikmati 5x tahap kekeringan, walaupun pada hari aliran berat anda. 
Membantu mencegah kebocoran di bahagian belakang dalam apa jua posisi tidur 


Laurier Night With Safety Gather (Ultra Absorbent Core Maximum Absorption for leakage prevention)
Menyerap darah haid 2x lebih pantas dan nikmati 5x tahap kekeringan, walaupun pada hari aliran berat anda. 
Padan dengan baik pada badan untuk membantu mencegah kebocoran di bahagian belakang dalam apa jua posisi tidur. 





Sempena pelancaran ini, Kao Malaysia menganjurkan peraduan ‘Made with Love’ di mana pengguna berpeluang memenangi hadiah utama berupa percutian 5D4N ke Jepun untuk dua orang dan juga lengkap bersama jurugambar peribadi! Untuk mengambil bahagian, pelanggan perlu membeli mana-mana produk Laurier serba baharu bernilai RM20, rakam idea ‘Made with Love’ bersama rakan baik dalam sekeping gambar dan muat naik ke laman Kao Laurier Facebook dengan hashtag #LaurierMadewithlove. Gambar yang menerima paling banyak Likes akan dipilih sebagai pemenang. Semoga bertuah! :)


Untuk maklumat lanjut :





Terima kasih sudi baca

Jul 26, 2018

Rawat rambut dengan kebaikan minyak kelapa dara dari D’eux & Co.




Siapa je tak tahu khasiat minyak kelapa dara atau orang panggil VCO (Virgin Coconut Oil)? Mostly ramai dah tahu kebaikan VCO ini sendiri. Ada yang ambil VCO sebagai suplemen atau makanan tambahan, sebagai rawatan kecantikan bagi merawat parut dan cela di wajah dan sebagainya. Tapi yang ni lagi best, iaitu sebagai penjagaan dan kecantikan rambut terutama bagi mereka yang bertudung. Wow! Yaya rasa ni baru pertama kali Yaya nak cuba VCO kat rambut hihi.


Bukan apa, maklumlah bila kita ni bertudung lebih 8 jam sehari, mestilah rambut kita tak dapat penjagaan yang sebaiknya. Balik rumah pula memang dah penat sangat dan terkejar-kejar nak uruskan itu ini. Tu pun nasib baik sempat syampu dan guna perapi sebelum pergi kerja. Cumanya lepas mandi terpaksa cepat-cepat keringkan dan sarung tudung dan bersiap ke tempat kerja. Yaya mula sedar yang Yaya kena tukar rutin penjagaan rambut Yaya lepas Yaya hadapi masalah rambut gugur yang teruk, rambut semakin menipis dan mudah putus. Mudah putus sebab Dahlia suka Tarik rambut Yaya masa tengah tidur T__T



Kebetulan ada kawan Yaya yang suggest untuk try D’eux & Co. organic hair treatment yang merupakan produk 100% organik dan menggunakan teknik coldpress dalam pembuatannya. Selain dari Minyak Kelapa Dara Tambahan (EVCO), ianya juga menggunakan biji fenugreek atau dikenali sebagai halba dan juga daun kari. Wait.. daun kari? Haa kalau korang nak tahu banyak okay khasiat kesemua bahan organik ni.


Kebaikan minyak rawatan rambut dari D’eux & Co.

Minyak rambut pra-dibersihkan ini akan menyuburkan rambut kita, menghidrat kembali rambut dan memberi kelembapan semulajadi terutama bagi rambut kering, merawat rambut rosak dan juga menguatkan rambut dari akar! Sesuai untuk semua jenis rambut, lelaki kalau nak guna juga pun boleh yelah sebab rambut mereka lebih mudah rosak sebab selalu guna hair gel kan ;p



Faedah EVCO
Kaya dengan anti oksida dan mengandungi antibakteria yang baik. Ianya berupaya untuk ia meningkatkan kesihatan kulit kepala dan meningkatkan kekuatan rambut dari mudah putus. Apabila kulit kepala sihat, ianya akan menggalakkan pertumbuhan rambut baharu dan membuatkan rambut kita lebih bersinar.

Faedah Benih Fenugreek (Halba)
Mengandungi Lecithin yang bermanfaat untuk rambut nipis, kering dan berbuah di hujung rambut. Khasiatnya juga menggalakkan pertumbuhan rambut yang sihat secara semulajadi.

Faedah Daun Kari
Daun kari juga kaya dengan anti oksida dan beta karotena yang melembapkan kulit kepala dan menghilangkan folikel rambut mati. Rambut baru yang tumbuh dari hasil menggunakan formula daun kari ini akan lebih sihat dan memberikan warna pigmen dan melanin semulajadi kepada rambut serta melambatkan proses rambut beruban.



D’eux & Co. organic hair treatment ini boleh bertahan selama 6 bulan sehingga 2 tahun dari tarikh penutupnya dibuka jika disimpan dengan betul. Ianya perlu disimpan di tempat yang sejuk dan gelap. Elakkan dari sinaran terus cahaya matahari. Simpan dalam kotak semula selepas digunakan bagi menjamin kualitinya.




Yaya suka dengan tekstur D’eux & Co. organic hair treatment ini sebab ianya sangat mudah meresap ke dalam rambut kita dan tidak meninggalkan kesan lekit. Yang penting penggunaan sedikit sahaja sudah memadai untuk keseluruhan rambut kita. Cuma korang kena bersedia dengan baunya yang 'organik' dan tidak seperti minyak rambut lain yang menggunakan bahan pewangi. It's okay sebab lepas kita menggunakan D’eux & Co. organic hair treatment ini kita akan bilas semula rambut kita dengan syampu dan perapi rambut. Wee!


Cara pemakaian :

1. Gunakan jari untuk mengurut minyak dengan lembut pada rambut dan kulit kepala.
2. Biarkan selama sekurang-kurangnya sejam
3. Syampu rambut anda (dua kali jika perlu) termasuk menggunakan perapi rambut dan gayakan seperti biasa.
4. Untuk hasil terbaik, gunakan sekurang-kurangnya 3-4 kali dalam seminggu.


Dengan penggunaan secara kerap dan konsisten, rambut akan menjadi lebih sihat dan bersinar.


Review dari Yaya : Memang terasa perubahan ketara selepas penggunaan selama 2 minggu  D’eux & Co. organic hair treatment. Rambut terasa lebih lembut, kuat dan bersinar gituu. Rambut gugur dah mulai kurang dan masalah kelemumur juga semakin hilang yang penting kena konsisten dan rajin untuk dapatkan rambut yang sihat. Nanti nak try kat rambut Shawn pulaklah walaupun rambut dia lebat tapi banyak juga gugur Yaya tengok. Haha :p

Harga : RM45 (300ml)

Untuk maklumat lanjut :

Whatsapp for order : 01165500606


Terima kasih sudi baca