May 10, 2019

Koleksi Raya Jakel 2019 dan Pelancaran jakelstore.my



Dah mula buat persiapan raya? Ada yang sebelum puasa lagi dah buat persiapan awal sebab taknak bersesak time bulan puasa. Betul tak? Yaya ingat lagi time Yaya pregnant time tu memang awal sungguh la Yaya buat persiapan sebab tahu memang tak dan nak cari baju raya time berpantang (Dahlia lahir 1 Ramadhan). So korang dah buat keputusan nak beli baju raya kat mana?


Haa tak payah pening-pening dah sebab korang boleh terus ke Jakel untuk mencari baju raya buat seluruh keluarga. Dari sekecil-kecil usia sehingga sebesar saiz, Jakel menyediakan semuanya dibawah satu bumbung! Dari kurta, baju melayu, baju kurung, baju kanak-kanak perempuan mahupun lelaki, semuanya ada di Jakel. Tinggal pilih sahaja ;)


Yaya berkesempatan menghadiri majlis Pelancaran Koleksi Baju Raya 2019 Bersama Duta Jakel & juga Pelancaran https://www.jakelstore.my/ di Jakel Mall KL tempoh hari. Barisan duta Jakel pada tahun in terdiri dari Scha Al-Yahya, Awal Ashaari, Lara Alana, Hanis Zalikha, Hairul Azreen, Yusuf Iskandar, Nabil Ahmad, Aaron Aziz,  Ayda Jebat, Abam dan juga Upin Ipin. Datuk Hj Mohamed Faroz Bin Mohamed Jakel yang merupakan Pengarah Urusan Kumpulan Jakel juga menggayakan koleksi baju melayu terbaharu ketika majlis pelancaran. Nampak segak sangat!


Jom kita tengok antara Koleksi Baju Raya 2019 ekslusif dari Jakel yang digayakan oleh duta Jakel ketika di majlis Pelancaran 


Baju Melayu Aaron Aziz X Jakel

Untuk abang-abang sado dan mereka yang berbadan besar memang sesuai menggayakan koleksi Aaron Aziz ni. 


Baju Kurung Ayda Jebat X Jakel

Ramai antara kita yang mempunyai saiz kecil molek atau petite susah nak cari baju kurung yang sedap dipakai ngam ngam cantik gitu. Sekarang korang takyah risau dah sebab Jakel dah ada baju kurung saiz XS yeay! :)


Baju Melayu Nabil Ahmad X Jakel

Selain pembaharuan fungsi wuduk friendly, design bagi koleksi baju melayu Nabil ini juga nampak segak kerana potongannya yang slim fit.  


Baju Kurung Scha Al-Yahya X Jakel, Baju Melayu Awal Ashaari X Jakel dan Baju Kurung Lara Alana. Cantik sangat bila boleh pakai sedondon satu family! 


Hairul Azreen mengenakan Kurta jenis slim fit yang mempunyai poket bagi memudahkan kaum adam dan boleh digayakan kasual pada hari-hari biasa. Baju Kurung Hanis Zalikha X Jakel yang digayakan Hanis juga nampak sangat ekslusif dan boleh dipakai oleh ibu mengandung.



Mengambil berkat ketibaan bulan ramadhan, Jakel turut menjemput golongan asnaf dari Pertubuhan Kebajikan Islam Peribadi Mulia, Sungai Kantan Kajang dan juga golongan OKU penglihatan. Ini merupakan salah satu inisiatif dari pihak Jakel untuk mendekati golongan yang kurang berkemampuan sekaligus meraikan mereka.




Jakel memang terkenal dengan aktiviti CSR mereka. Sebelum ni Jakel pernah menaja 200 orang pelanggan Jakel yang bertuah untuk menunaikan umrah secara percuma. Kali ni, Jakel menaja golongan ini sepasang baju raya setiap seorang bagi sambutan hari raya nanti. Tak cukup dengan itu, Jakel turut menyumbangkan sumbangan duit raya kepada mereka. Seronoknya tengok! Thank you Jakel :)



Yaya bersama koleksi baju kurung Hanis Zalikha. Material kain dia memang best dan tak panas. 



Mempunyai fungsi wuduk friendly bagi memudahkan kaum muslimah melaksanakan ibadah solat.


Selain menggunakan kain yang berkualiti tinggi, material dan perincian hiasan di baju kurung ini juga memang sangat teliti dan kemas.



Sesi lelongan "Happy Hour" bagi koleksi kesemua Duta Jakel turut dijalankan pada hari pelancaran. Memang ramai orang masa ni. Bertuah diorang yang tengah mencari baju raya tu. Rezeki dapat beli dengan harga runtuh dan potongan harga yang amat berbaloi!



Jakel kini boleh dibeli secara atas talian!


Koleksi Jakel juga kini boleh dibeli secara online di https://www.jakelstore.my/ bagi mereka yang tak punya masa nak pergi ke cawangan Jakel. Sekarang ni semuanya dah mudah. Di hujung jari je :p




Cantiknya karpet kat sini. Tumpang gambar sat! :p


Untuk maklumat lanjut :

Facebook : Jakel Textile
Instagram : @jakeltextile
Website : https://www.jakelstore.my/

#jakelbarulahraya
#ingatrayaingatjakel
#seronoknyarayajakel



Terima kasih sudi baca

May 7, 2019

Kedai Spek Mata Viral & Murah di Eye Pro Vision, Sungei Wang




Hai korang! Macam mana puasa? Hopefully semua dapat menahan lapar dan sabar ye. Kemain cuaca sekarang panas lit lit fuhh! Saja nak share dengan korang, lepas Yaya balik dari Surabaya bulan lepas, dah sampai rumah dok cari-cari mana spek mata Yaya ni. Cari semua beg tak jumpa aduhh pusing guwe. Sepanjang Yaya kat Surabaya, Yaya pakai contact lens je tapi memang standby spek mata tu untuk dipakai masa dah buka contact lens. Dah la tu spek mata baru kita T_T baru awal tahun hari tu Yaya buat dengan Shawn. Terpaksa pakai spec mata duduk rumah punya yang dah senget and guna power lama :(


Lepas fed up cari tak jumpa, Yaya terus ajak Shawn pergi lagi kedai spek mata viral yang famous kat Sungei Wang tu. Sebelum ni memang Yaya buat kat kedai yang sama. So memang dah tahu lokasi kedai ni hehe. Nama kedai tu Eye Pro Vision. Terus je tekan lif Aras G hee senang je nak cari warna lampu kedai dia menyerlah ok ^_^


Kenapa Yaya suka kedai ni? Sebab harganya cuma RM65 untuk bingkai dan cermin multicoated + power sehingga 400. Wow bukan? Design nya juga semua trending dan up to date! Ala korea ada, ala Jepun ada, ala nerd ada, ala pah bedah pun ada wakk! Pilih je nak yang mana sebab ada lebih 2000 pilihan disini.




Tekun memilih :p


Lepas dah jumpa spek mata yang berkenan dihati, mata uols akan diuji terlebih dahalu. Next tu, lagi sekali mata uols akan diuji di dalam bilik dengan huruf-huruf dari kecil hingga besar untuk mendapatkan power mata yang tepat.


Ingat logo dan papan tanda Eye Pro Vision ini okay! :)


Berdebar jumpa Jae Suk Malaysia kat sini :p



Kalau nak tahu, terdapat perbezaan antara spek mata biasa dan juga spec mata yang mempunyai fungsi Alpha Blue 420. Wow apa tu?

LENS ALPHA BLUE 420 IS THE BEST!

Yaya sendiri memang terpukau dengan fungsi Alpha Blue 420 yang di install di spec mata Yaya sebelum ni. Spec mata Yaya yang hilang sebelum ni juga menggunakan fungsi Alpha Blue 420 tau. Apa yang best? Haa sebab dia boleh menangkis cahaya yang terlalu terang dari menembusi mata korang. Yaya memang kerja menghadap pc di ofis dan kadang-kadang kena stayback dan balik malam, Yaya memang tak tahan silau lampu kereta bila malam. Tapi lepas guna lens Alpha Blue 420 ni, mata Yaya tak silau pun even Yaya merenung lampu kereta di lorong bertentangan! Ianya juga akan block segala sinaran dari terkena mata kita secara direct, termasuk pancaran dari lampu led, cahaya dari smart phone, laptop, komputer dan sebagainya. Magic sangat  sebab ianya 100% menghalang sinar UV dari menembusi mata korang tau hihi

Tak percaya? Jom tengok contoh perbezaan spek menggunakan lens biasa dan juga lens Alpha Blue 420 yang disuluh dengan cahaya laser :


Spek mata biasa


Spek mata yang menggunakan fungsi lens Alpha Blue 420

Adakah kalian terpukau? Hahaha tulah orang cakap tak percaya. Shawn pun buat spek mata dengan lens yang sama tau. So kitorang sehati sejiwa wakaka :p Untuk Lens Alpha Blue 420 ni korang hanya perlu tambah RM60 je, so total nya RM125 dari harga asal RM250 , jimat banyak dah tu kat luar memang tak dapat la harga camni dengan lens Alpha Blue 420 lagi. Kalau nak tahu, lens Alpha Blue 420 ni telah berdaftar dibawah company Eye Pro Vision tau. So memang sangat berbaloi kalau korang terus beli lens ni untuk kesejahteraan mata korang. Ianya juga kalis air , tahan calar  , mudah di cuci walaupun test dengan permanent marker sebab cermin di kedai ni memang berkualiti ^_^


Yang bestnya spek mata ni siap dalam masa sejam je! Lepak makan KFC jap tetiba spek mata baru dah siap wee~


Bersama Mr William a.k.a Jae Suk Malaysia. Handsome kan dia. Baik sangat adui cair hahaha so leng chai ;) (Shawn please jangan jeles haha)


Yeay spec mata baru kita. Fuhh cerohh mata! 

Lokasi : 
EYE PRO VISION 
Lot G1111, Ground Floor, Sungei Wang Plaza
Jalan Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur



Terima kasih sudi baca