Nov 13, 2017

Jamu Tun Teja (Review) | Kekal Sihat dengan Jamu Moden Resepi Orang Lama



Hai korang! Yaya excited nak share dengan korang tentang Jamu Tun Teja yang tengah trend sekarang ni. Apa yang bestnya, jamu moden ni telah merangkumi semua khasiat yang diperlukan untuk kecantikan dalaman wanita. Kiranya All in One gitu. Hihi


Yaya nak cakap sorry dengan diri sendiri pun ye gak sebab masa berpantang Yaya langsung tak ambil apa-apa jamu tau. Masa tu Dahlia jaundice lama jugak so Yaya takut nak ambil jamu takut kuning dia tak turun atau berulang. Maklumlah orang baru pertama kali bersalin masih zero >.<


Mak mertua Yaya pun tegur tak makan jamu ke Yaya diam je huhuhu. Zaman sekarang bukan macam zaman dulu senang nak cari jamu tu semua lepas tu masak dalam periuk lagi huhuhu (ala Yaya cakap jelah malas ^^'). Finally jumpa juga jamu moden untuk orang malas macam Yaya ni kekeke. Jamu bukan sebarang jamu okay! Jamu yang hanya menggunakan bahan dan resepi yang premium untuk mereka yang ingin menjaga kesihatan dan juga kecantikan dalaman. Thank you Fairuz Najwa yang suggest kat kita untuk cuba Jamu Tun Teja sebab katanya jamu ni mesra dengan baby dan juga akan memperbanyakkan lagi susu ibu wow! :O


Bila sampai je Jamu Tun Teja ni kat rumah, Yaya terus terpukau dengan packaging dia yang unik, menarik dan kreatif! Lawa sangat okay corak songket tu. Ekslusif sangat. Tambah pula dengan trademark "Khazanah Istana" tu. Terus jatuh hati untuk first impression. Hee


MANFAAT DAN KEBAIKAN JAMU TUN TEJA
  • Mengetatkan kembali otot-otot rahim yang longgar.
  • Mencantikkan kulit.
  • Mengecutkan peranakan wanita.
  • Kitaran haid menjadi lebih teratur dan mengecutkan cyst.
  • Menyuburkan rahim.
  • Memberikan tenaga
  • Menguatkan sistem peranakan.
  • Menganjalkan payudara dan punggung yang jatuh.
  • Mengempiskan perut sekaligus mengurangkan berat badan.
  • Milkbooster bagi ibu yang sedang menyusukan bayi.


Bahan premium yang digunakan dalam Jamu Tun Teja :

Halia Bara  
Melancarkan sistem peredaran darah, melegakan sakit otot dan sendi terutamanya belakang badan, pinggang, lesu badan, saluran pernafasan, tambahkan susu ibu, melegakan batuk dan selesema, melegakan gatal pada kulit, mengeluarkan angin dalam badan, melancarkan sistem penghadaman, terbaik untuk rawatan selepas bersalin dan meningkatkan kualiti hubungan suami isteri.

Manjakani
Menguatkan otot vagina, kurangkan masalah keputihan, menghilangkan bau badan, menegangkan kulit serta mengandungi ejen anti-penuaan.

Akar Serapat
Mengetatkan faraj dan organ peranakan, mengatasi kelesuan ketika datang haid, memberikan tenaga dan membuang toksin dalam badan.

Kulit Kayu Manis 
Merawat jeragat, membantu mengurangkan kolestrol, meningkatkan kesuburan dan menghilangkan parut pada kulit.

Acai Berry
Membakar lemak berlebihan, membuang toksin dalam badan, mengurangkan iritasi kulit, melambatkan proses penuaan dan sangat baik untuk kesihatan jantung.

Madu Asli
Menambahkan susu badan, memberikan tenaga, meningkatkan imunisasi badan, mencantikkan kulit serta mengurangkan batuk dan asma.

Lada Hitam
Membakar lemak berlebihan, membantu sistem penghadaman, memanaskan badan, membuangkan angin berlebihan serta melegakan ketegangan otot dan juga rasa lesu.

Purasweet 
Mengurangkan kandungan gula dalam badan dan merawat tisu rosak.

Collagen, Vitamin C dan Hyaluronic Acid
Menganjalkan kulit, memutihkan kulit, merawat masalah jerawat dan jeragat, mengurangkan kedutan kulit, menurunkan berat badan dan mencegah penyakit berkaitan mata.


Selain pek 15 sachet yang berharga RM88 , Jamu Tun Teja juga terdapat dalam pek travel yang mempunyai 5 sachet yang berharga RM38. Berbaloi beli dengan pek 15 sachet yang boleh bertahan lebih 2 minggu ;)


Siapa yang digalakkan untuk mengambil Jamu Tun Teja?

  • Remaja
  • Wanita yang sudah berkahwin
  • Ibu berpantang
  • Perempuan yang berkerjaya
  • Surirumah
  • Pelajar
  • Ibu yang sedang menyusukan bayi
  • Wanita yang aktif bersukan


Cara penggunaan : Amalkan 1 sachet samada sebelum sarapan atau sebelum tidur. Untuk kesan yang optimum, boleh amalkan 2 sachet sehari iatu sebelum sarapan dan juga sebelum tidur. Jangan lupa minum banyak air untuk penyerapan khasiat Jamu Tun Teja dengan lebih berkesan.


Rasa pedas-pedas halia bara dan kandungan jamu yang disatukan ni memang pure dan kaw. Fuhh sedap betul badan lepas amalkan Jamu Tun Teja ni ;)

Jom lihat testimoni dari pengguna Jamu Tun Teja 










Review dari Yaya : Yaya memang sangat berpuas hati dengan keberkesanan Jamu Tun Teja ni. Bagi Yaya yang memang tak mengambil jamu langsung sebelum ni, memang rasa lesu sikit huhu tapi sekarang Alhamdulillah lebih bertenaga. Paling best dia membersihkan dalaman Yaya juga. Segala kotoran dan keputihan mula keluar secara teratur dan sekarang beransur hilang. Badan pun rasa sedap je dan sememangnya Jamu Tun Teja ni mesra dengan perut Dahlia sebab Yaya menyusukan Dahlia sepenuhnya. Susu Yaya pun konsisten setakat ini walaupun Dahlia nak masuk 6 bulan dah. Hihi Alhamdulillah :)


Untuk maklumat lanjut dan konsultasi, korang boleh berhubung dengan pengedar sah Jamu Tun Teja Fairuz Najwa di talian  012-3478836




Terima kasih sudi baca

Nov 10, 2017

Hakubi White C Review




Masalah kulit kusam bagi yang selalu terdedah kepada matahari, sinaran UV dari cahaya telefon bimbit, aktiviti seharian yang sibuk sehingga terlupa rutin penjagaan kulit muka dan juga masalah wajah yang tidak sememangnya musuh ketat semua wanita. Kalau boleh kita sentiasa nak nampak muka kita berseri walaupun jarang menggunakan alat solek. Betul tak?


Jom atasi masalah kulit seperti kusam, bintik hitam, pigmentasi, jerawat, kedutan, kulit kering dan lain-lain lagi dengan Hakubi White C Series! Sato Pharmaceutical Co Ltd dari Jepun ini telah melancarkan produk pemutihan baharu iaitu Hakubi White C Plus dengan Vitamin C, L-Cysteine dan B6 untuk kulit yang sihat dan juga Hakubi White C Gel yang berfungsi untuk memudarkan bintik hitam dan kedutan halus pada muka. 


Hakubi White C Plus


Hakubi White C Gel


Jom kita berkenalan dulu dengan Hakubi White C Plus ini. Harga bagi sebotol comel yang mengandungi 180 biji tablet ini cuma berharga RM 122.85.

Hakubi White C Plus :
  • Mengandungi formula unik bagi membaik pulih struktur kulit dari tanda pigmentasi, jeragat, bintik hitam dan kulit kering. 
  • Selain menyihatkan lagi kulit kita, ianya juga merupakan makanan tambahan yang diperlukan oleh sistem tubuh badan kita.
  • Mengandungi khasiat Vitamin C, L-Cysteine, Vitamin B6.
  • Boleh diambil 3 kali sehari dengan 2 biji setiap kali pengambilan.



Kebaikan Hakubi White C Plus yang lain ialah :


  • Vitamin C berfungsi sebagai antioksidan dan menggalakkan penyembuhan kulit.
  • Vitamin C dan L-Cysteine membantu menjaga kesihatan tubuh badan.
  • L-Cysteine menggalakkan metabolisma pada kulit.
  • Kalsium Pantothenate atau Vitamin B5 membantu penyerapan Vitamin C di dalam badan dan juga detoksifikasi.
  • Vitamin B6 mengaktifkan metabolisma kulit dan membantu meningkatkan kesihatan kulit.

Terlalu banyak pendedahan cahaya matahari pada kulit akan menyebabkan bintik gelap, pigmentasi, dan juga sunburn. Hakubi White C berfungsi untuk melembapkan serta melindungi kulit dan pada masa yang sama mengekalkan kesihatan kulit dengan mengurangkan bintik gelap pada kulit. Lepas ni takde masalah dah nak ke pantai atau kawasan yang kering dan panas. Kan ada Hakubi White C Plus. Hihi


Hakubi White C Gel yang sangat best ini pula cuma berharga RM 97.40 dan korang akan jatuh cinta hanya selepas sekali pemakaian!

Hakubi White C Gel :
  • Formula gel jernih yang meresap lembut pada kulit bagi memudarkan parut jerawat, jeragat dan masalah kulit yang lain.
  • Menyekat pengeluaran melanin dan melindungi kulit daripada kecacatan dan jeragat.
  • Mengetatkan liang pori, membersihkan dan memperbaiki keadaan kulit serta mengekalkan kulit yang sihat.
  • Melembapkan kulit dan menghalang kulit menjadi kering dan berjerawat. 
  • Ekstrak Licorice atau Glycyrrhizate Dipotassium dalam gel bertindak sebagai agen anti-radang untuk melegakan kerengsaan pada kulit.
  • Berkesan pada kulit dengan cara mengaktifkan sintesis kolagen pada kulit muka.
  • Memudarkan kesan bintik hitam sekaligus menghalang kedutan halus pada kulit wajah.

Suka sapu ke seluruh muka! Muka terasa sangat fresh dan soft! Parut jerawat pun makin pudar. Wee~


Menariknya setiap tiub belum pernah dibuka dan hanya kita sendiri yang akan memotong hujung tiub sebelum penggunaan bagi menjamin kebersihannya.


Jatuh cinta dengan tekstur Hakubi White C Gel yang sangat mesra pada kulit dan mudah meresap dan tidak melekit. Kesan lembut pada kulit akan berlaku serta merta dan korang akan dapat lihat parut jerawat dan garis halus akan muka berkurangan dalam masa beberapa hari sahaja!




Yaya suka sangat Hakubi White C Gel ni tau! Antara gel wajib dan kawan baik Yaya sekarang. Korang pun wajib ada kalau nak hilangkan parut jerawat dan garis halus pada wajah < 3


Yang pastinya, jangan lupa ambil Hakubi White C Plus bersama barulah kesihatan kulit dan kaedah pemutihan, keserian kulit wajah, masalah pigmentasi, garis halus dan proses memudarkan parut jerawat menjadi seiring gittew.  ;)

Mana nak dapatkan Hakubi White C Plus dan hakubi White C Gel? Korang boleh dapatkannya di semua cawangan SaSa dan juga Watsons yang terpilih di seluruh Malaysia ^_^

Nak beli secara online di Watsons Malaysia pun boleh tau! Klik sahaja link produk dibawah ya :)



Untuk maklumat lanjut :

Facebook : Hakubi Malaysia

#hakubimalaysia #hakubiwhitec #skinbrightening



Terima kasih sudi baca