Jan 12, 2018

Softree Malaysia | Aiskrim susu organik yang paling sedap!



Pencinta aiskrim? Suka sangat makan aiskrim tapi kalau boleh nak yang lebih berkhasiat dan bersifat organik? Tak payah risau dah lepas ni korang boleh makan aiskrim banyak-banyak tanpa rasa serba salah sebab Softree yang merupakan aiskrim dari susu organik kini telah dilancarkan di Malaysia yayy! :D

SOFTREE, merupakan jenama aiskrim terkemuka di Korea Selatan, kini telah membuka cawangan pertamanya di negara ini bertempat di pusat membeli-belah baharu, MyTown Cheras, Kuala Lumpur.

Pengarah Urusan Softree Malaysia, Datuk Joe Tan berkata, Softree merupakan aiskrim yang sihat untuk dinikmati dan beliau mengharapkan sokongan ramai terhadap produk tersebut yang baharu diperkenalkan.

"Softree adalah aiskrim susu organik dan madu yang lembut. Ia diperbuat daripada bahan-bahan berkualiti, segar dan tulen dari Korea Selatan.


Kalau korang nak tahu, aiskrim Softree hanya menggunakan bahan-bahan yang segar, tulen dan berkualiti tinggi khas didatangkan dari Korea. Definisi aiskrim yang sihat pastilah kerana pembuatannya yang asli dan organik tanpa menggunakan bahan pengawet. Menariknya, Softree membawa 'trend' mereka yang tersendiri dengan menghasilkan produk aiskrim susu dan juga pembuatan aiskrim menggunakan sarang lebah.


Mempunyai pilihan aiskrim Original dan Dark chocolate mahupun campuran keduanya, pelanggan bebas untuk memilih topping yang menarik dari menu mereka. 


Bertempat di My Town Cheras, Kuala Lumpur, korang boleh ke sana dengan menggunakan MRT tau ;)



Jom kita tengok antara menu aiskrim yang menarik di Softree ^_^ 


Original
RM 10.90


Dark Chocolate
RM 10.90


Liquid Honey 
RM 12.90


It's Magic Lamp
RM 12.90


Cheese Ice Cream
RM 13.90


Guerande Sel
RM 12.90


The Good Affogato
RM 13.90


Yogurt Rangup
RM 12.90


Mango mango
RM 12.90


Mother Bread
RM 8.90


Wow! Honey chips *signature*
RM 13.90


Wow sarang lebah :O








Sibuk je dak tecik tu nak aiskrim kita juga. Btw, Yaya bagi baby Dahlia rasa sikit aduh tu yang dia nak lagi tu hahaha rasa susu sedap ye :p . Korang WAJIB try aiskrim Softree aiskrim ni tau! Pilihan Yaya ialah Wow! Honey chips dan juga Mango mango dengan basic aiskrim susu original. Serius sedap gilaaaaa! Very recommended! Jangan lupa try tau! ;D


Untuk maklumat lanjut :

Facebook : Softree Malaysia
Instagram : @softree.my
Alamat : Softree Malaysia
Lot No.B1 056, 
Basement 1,MyTown Shopping Centre, 
No. 6 , Jalan Cochrane, Seksyen 90, 55100 Kuala Lumpur





Terima kasih sudi baca

Jan 4, 2018

Kopi Hijau Alana Bantu Turunkan Berat Badan Secara Semulajadi



Hai korang! Yaya tahu ramai antara pembaca Yaya ni mesti suka minum kopi kan? Yaya sendiri penggemar kopi tapi bukanlah tegar minum kopi sebab kalau salah minum confirm kepala Yaya pusing pening-pening lalat atau migrain -.- . So kalau nak minum kopi Yaya memang kena memilih sikit sebab nak elakkan dari pening-pening tu.


Dah alang-alang memilih nak minum kopi, haruslah Yaya pun meneliti khasiat setiap kopi yang Yaya minum. Kalau boleh biarlah yang memberi khasiat kepada tubuh badan Yaya. Korang pernah dengar tentang Kopi Hijau Alana? Alaa banyak kali iklan dia muncul kat radio sampai Yaya pun terikut-ikut sekali :p


Kopi Hijau ni serius sedappppppp! Suka sangattttt! Kandungan khasiat Kopi Hijau Alana ini juga bukan biasa-biasa tau. Ianya menggunakan bahan utama seperti susu kambing asli, kopi arabica, habbatus sauda dan juga chia seed. Bagi Yaya kesemua bahan ni memang serasi dan bila digabung, memang sedap betul. Tapi kenapa panggil kopi hijau? Kalau nak tahu, kopi yang sebenarnya adalah warna hijau sebelum dipanggang. 


Inilah rupa kopi hijau sebenar yang belun dipanggang. Kopi hijau ni mengandungi zat penting seperti polifenol, flavonoid , proantosianidin , kumarin dan tekoforel. Bahan tersebut termasuk dalam kategori zat antioksidan. Dikatakan kopi hijau ini juga mempunyai asid klorogenat yang boleh meningkatkan metabolisme dalam tubuh badan kita dan sekaligus mampu menurunkan berat badan seseorang itu. Kalau memang berat badan korang dah ideal, ianya akan membantu mengawal berat badan dari bertambah. Fuhh memang Yaya suka ni hihi



Kopi Hijau Alana
Kopi Hijau Alana mengandungi Habbatus sauda , chia seed, susu kambing asli dan juga kopi arab sebagai bahan utama. Chia seed adalah biji-bijian tanaman organik yang tumbuh dipadang pasir yang mana mengandungi banyak khasiat kesihatan yang dapat menurunkan berat badan, menurunkan kolestrol, anti diabates , kanser dan lain-lain.

Kebaikan Chia Seed
Chia Seed menjadi sebagai salah satu rawatan semulajadi yang amat berpotensi. Lapisan agar-agar biji chia seed yang terbentuk apabila terdedah kepada cecair boleh juga mencegah pancang gula darah.

Mengandungi Serat Yang Banyak
  • Dengan hanya mengambil 28 gram dalam setiap hidangan chia seed, ia mempunyai 11 gram serat pemakanan, seumpama kira-kira satu pertiga daripada pengambilan serat harian yang telah disyorkan untuk orang dewasa.
  • Menambahkan beberapa chia seed dalam menu diet harian adalah merupakan salah satu cara yang mudah untuk memastikan anda memperolehi jumlah fiber yang baik. Dimana ianya amat penting untuk sistem penghadaman.
Mengekalkan Kekuatan Gusi Dan Tulang
  • Mempunyai kalsium yang diamana ianya berfungsi untuk mengekalkan tahap kesihatan gigi, tulang dan dapat mencegah osteoporosis.

Lebih Banyak Fosforus
  • Biji chia seed juga turut membantu anda supaya dapat mengekalkan tulang dan gigi yang sihat dan kuat. Fosforus juga amat penting untuk mensynthesizekan protein (pertumbuhan dan untuk pembaikan) sel serta tisu tubuh badan kita.

Kaya Dengan Protein
  • Biji chia seed juga adalah merupakan salah satu sumber protein bagi golongan vegetarian dan ianya tidak mempunyai sebarang kolestrol.

Dapat Menstabilkan Gula Dalam Darah
  • Pengambilan biji chia seed juga amat berkesan untuk menstabilkan gula dalam darah kita disamping dapat melawan rintangan bagi insulin yang telah terikat dalam peningkatan pada lemak perut (belly fat).

Mudah Berasa Kenyang
  • Kandungan chia seed berpotensi untuk membantu mengawal selera makan anda (mudah berasa kenyang), memberikan tidur yang selesa dan membantu untuk meningkatkan mood anda seharian.

Penuh Dan Kaya Dengan Omega 3
  • Biji chia seed adalah penuh dan kaya dengan asid lemak omega 3.



Habbatus sauda pula terkenal dengan makanan sunnah yang sudah lama terbukti keberkesanannya dalam kesihatan. Antara khasiatnya ialah untuk menghancurkan batu karang, melancarkan haid, masalah asma, jerawat dan banyak lagi.

Antara manfaatnya yang lain ialah :
  • Bersifat antibakteria
  • Mampu mengawal penyakit diabetes atau kencing manis
  • Sangat efektif dalam menurunkan kadar gula dalam darah
  • Membantu dalam menstabilkan kadar gula di dalam tubuh
  • Dapat meningkatkan sistem kekebalan tubuh
  • Membantu melancarkan buang angin, ini kerana kandungan senyawa di dalam habbatus sauda dapat bersifat karminatif.
  • Membantu menghangatkan badan, sehingga dapat mencegah angin masuk.
  • Membantu mengatasi masalah pencernaan.


Khasiat Kopi Hijau Alana
  • Menguruskan badan
  • Meningkan kadar metabolisma
  • Membakar kalori berlebihan
  • Melawaskan serta melancarkan pembuangan angin
  • Menganjalkan kulit
  • Menghalang penyerapan lemak
  • Mempercepatkan proses percernaan
  • Bertidak mengawal pencernaan
  • Bertindak mengawal selera makan
  • Membuang lemak dalam usus
  • Menghalang pembetukan lemak
  • Menghalang badan menerima lebihan lemak dan karbohidrat 
  • Membantu sistem pencernaan dan berfungsi dengan baik
  • Mengatasi masalah sembelit
  • Mencantikkan kulit



Cara penyediaannya pun mudah sangat! Hanya tuang 1 sachet ke dalam cawan dan isikan air panas suam sebelum dihidangkan. Jangan lupa try tau! Serius Yaya dah jatuh cinta dengan kesedapan Kopi Hijau Alana ni. Memang sedap dan tak pahit atau memeningkan kepala Yaya pun. Make sure dapatkan Kopi Hijau Alana versi kotak baharu di agen yang sah sahaja bagi mengelakkan korang terminum kopi tiruan. Jom cantik dan sihat bersama Kopi Hijau Alana ^_^


Harga Sekotak (15 Sachet) : 
RM 42.90 (SM) 
RM 52.90 (SS)

Untuk maklumat lanjut :

Website:

Facebook:

No Telefon : 
018-3557010 (Ika) 
018-2366332 (Ema) 




Terima kasih sudi baca