Jan 17, 2018

Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0

Tajuk : Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0


Dalam kepesatan zaman teknologi yang semakin canggih, ramai peniaga suka berniaga secara online untuk menambah pendapatan mereka disebabkan oleh taraf hidup yang semakin hari semakin meningkat. Jika harapkan duit gaji bulanan tanpa melakukan kerja tambahan, agak sukar untuk menampung perbelanjaan seharian.




Bagi menjamin kewangan yang kukuh dalam jangka masa yang panjang, anda perlu menjadi seorang yang bijak dalam merancang perniagaan anda. Melabur adalah satu urusniaga paling mudah yang boleh dilakukan oleh sesiapa sahaja dan keuntungannya adalah berlipat kali ganda daripada modal yang dikeluarkan.


Disebabkan oleh keuntungan yang lumayan inilah yang membuatkan ramai orang mengambil keputusan untuk melaburkan wang dalam pasaran kewangan terbesar di dunia iaitu pasaran pertukaran asing (Forex). Tambahan lagi dengan adanya kuasa internet yang meluas dapat memudahkan lagi urusniaga pelaburan di pelusuk dunia.


Apakah Itu Forex?



Forex adalah singkatan nama bagi FOReign EXchange atau lebih mudah difahami dengan urusniaga perdagangan/transaksi matawang yang boleh dilakukan selama 24jam secara berterusan tanpa henti. Perdagangan/transaksi ini memperdagangkan mata wang sesebuah negara terhadap mata wang negara yang lainnya yang melibatkan pasaran wang utama di dunia.


Dikatakan pasaran Forex ini mempunyai pasaran yang sangat kukuh sehingga mampu mengalahkan mata wang asing yang terbesar dan nilai transaksi pasaran forex mencapai nilai trilion sehari. Oleh kerana itu juga lah ramai prospek yang semakin ramai melabur dalam perdagangan Forex kerana ianya sangat menguntungkan.

Kenapa Anda Perlu Memilih Forex?

1. Modal Kecil.



Untuk mula melabur dalam pasaran Forex tidak memerlukan modal wang yang banyak. Anda hanya perlu membeli sejumlah minimum saham yang ditetapkan sebagai permulaan pelaburan anda. Dengan jumlah minimum ini dapat memberikan peluang kepada anda yang berminat dalam pelaburan Forex.

2. Untung Besar.

Tidak dinafikan lagi bahawa pasaran Forex memberikan lebih banyak faedah serta keuntungan daripada kerugian. Dengan melabur secara rasional dapat membantu anda menikmati pulangan keuntungan  yang berlipat kali ganda dan lebih lumayan daripada apa yang anda jangkakan.

Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0

Forex telah menjadi satu alternatif pelaburan yang semakin hari semakin popular diperkatakan oleh pelabur. Ini disebabkan oleh ROI ( Return On Investment) daripada Forex memberikan keuntungan yang cepat. Akan tetapi, sekiranya anda tidak mempunyai ilmu pelaburan Forex yang mencukupi akan menyebabkan anda berhadapan dengan risiko kerugian.


Bagi menguruskan kewangan yang baik, anda perlu mempunyai pengetahuan yang secukupnya terutamanya dalam pelaburan Forex ini. Sebagai persediaan untuk memulakan pelaburan, anda perlu mendapatkan ilmu dan maklumat pelaburan yang betul untuk menjadikan anda seorang pelabur yang bijak. Antara perkara-perkara yang perlu anda fikirkan ialah :  


1. Mempunyai modal melabur yang mencukupi.
2. Ketahui matlamat atau tujuan pelaburan.
3. Mendapatkan ilmu yang betul daripada sumber yang sahih dan dipercayai.
4. Fahami apa yang diajar dan dapat menguasai ilmu sepenuhnya.
5. Mampu membuat keputusan sendiri.
6. Sentiasa mengikuti per­kem­bangan semasa pelaburan.
7. Membuat pembelajaran sendiri dengan membaca.


Mungkin agak sukar untuk anda memikirkan semua ini sekiranya anda tidak mempunyai ilmu dalam pelaburan. Lebih-lebih lagi sukar untuk mencari maklumat yang boleh dipercayai. Adalah lebih mudah sekiranya anda belajar Forex dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0 yang dianjurkan oleh PIPSEMPIRE ACADEMY.

Kenapa Anda Perlu Menyertai Forex Masters Summit 1.0

1. Yuran Hanya Bayar Sekali Sahaja.

Dengan bayaran yuran sekali sahaja, anda akan dapat sertai kelas Forex berkali-kali. Tawaran istimewa ini hanya untuk mereka yang menyertai kelas anjuran Pips Empire Academy sahaja dan anda boleh bandingkan yuran kelas lain yang hanya menawarkan kelas secara on off dengan bayaran yuran yang mahal.

2. Kelas Selama setahun.

Dengan kadar yuran yang murah sekali bayar, anda akan menikmati kelas penuh selama 3 hari dan kelas pada setiap hari Isnin selama setahun. Dalam masa setahun ini anda boleh belajar sampai pandai dan boleh bertanya apa-apa soalan pada guru yang mengajar. Sangat menguntungkan bukan?

3. Silibus Yang Mudah Faham.

Kelas Forex Master  menyediakan silibus yang mudah difahami dengan strategi yang ringkas dan terbukit berkesan. Pembelajaran juga dilakukan secara bersistematik dan mempunyai silibus bagi memudahkan lagi pelajar memahami Forex dalam jangka masa selama setahun bagi menguasai ilmu Forex sepenuhnya.

4. Kemudahan Pembelajaran Yang Lengkap dan PERCUMA.

Selain mempunyai silibus yang mudah difahami, anda juga akan diberikan analisis percuma, signal percuma serta webinar percuma. Tambahan lagi anda akan dapat menyertai networking komuniti yang mempunyai sistem yang mantap dan berterusan daripada aplikasi telegram, whatsapp dan facebook.


Lebih menarik lagi sekiranya mempunyai Trading Floor di Singapura, Shah Alam, Melaka, Sabah dan tempat-tempat lain, anda boleh pergi bercuti sekali. Malahan kalau kebetulan berada di Shah Alam atau Melaka, boleh masuk kelas di sana secara percuma. Paling penting ialah dilengkapi dengan kemudahan “Auto Trade Management” (systematic trading by professional traders).

5. Tenaga Pengajar yang Berkemahiran Dan Berpengalaman.



Untuk berjaya, anda perlu belajar daripada mereka yang mahir dan berpengalaman dalam sesuatu bidang. Disebabkan itu, PipsEmpire Academy menyediakan tenaga pengajar yang berkemahiran serta berpengalaman dalam pasaran Forex untuk kelas belajar Forex ini.

6. Mempunyai Kelas Fast Track Trader.

Kelas Fast Track Trader Ini adalah satu satunya kelas untuk menjadikan anda seorang professional dan international trader dalam masa yang singkat. Pendek kata, ia adalah shortcut journey of Trade dimana anda boleh mengikuti kesemua program PipsEmpire Academy secara percuma tanpa perlu membayar apa-apa.

Kelebihan Kelas Fast Track Trader.

  • IB Training PERCUMA.
  • Daily Signal PERCUMA.
  • Maklumat PERCUMA.
  • Webinar PERCUMA.
  • Silibus yang MUDAH difahami.
  • Perkongsian lebih 50 strategi yang mudah dan ringkas serta terbukti berkesan.
  • Pengajaran secara sistematik dan bersilibus.
  • Tenaga pengajar yang berkemahiran dan berpengalaman.
  • Support sistem yang mantap dan berterusan (telegram, whatsapp dan facebook).
  • Kemudahan pembelajaran yang lengkap!
  • Business To Business
  • Kemudahan “Auto Trade Management” (systematic trading by professional traders)
  • Secret Techniques

7. 6 Speaker Hebat.



Pada Forex Masters Summit 1.0 akan menampilkan 6 speaker hebat dalam bidang pelaburan pasaran Forex ini untuk berkongsi pengalaman mereka kepada anda. Antara 5 speaker yang hebat ialah Mario Singh, Wayne Ko, Ahmad Zaki, Ibrahim, Zulhilmi dan Aun Khairul.


Mario Singh.



Mario Singh merupakan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Fullerton Markets dan pengurus Forex yang terkenal diserata dunia sebagai pendidik FOREX. Beliau telah mendapat latihan perbankan swasta dari Julius Baer (Bank Swiss yang terbesar di dunia dengan aset 340 Billion di bawah pengurusan CHF) dan perbankan ICBC (salah satu perbankan komersial terbesar di dunia dengan permodalan pasaran pada 269 Bilion.


Beliau juga adalah seorang pakar yang sentiasa mendapat perhatian ramai di dalam industri FOREX ini. Beliau juga telah muncul lebih 40 kali dalam rancangan CNBC dan Bloomberg. Seramai 350 juta penonton diseluruh dunia menonton setiap kali beliau menampilkan diri dalam berkongsi tentang pelaburan Forex ini.      


Wayne Ko.



Wayne KO adalah Ketua Penyelidikan dan Pendidikan di Fullerton Market. Beliau memberikan perkhidmatan “thought-provoking analysis” dan idea perdagangan kepada beribu pelanggan di seluruh dunia. Beliau sendiri adalah perdagang yang ternama yang mesra dan bersemangat membuatkan ramai orang dari seluruh dunia ingin mempelajari rahsia kejayaan beliau.


Sebagai seorang penceramah di peringkat antarabangsa, beliau telah berucap di depan beribu perdagang dan pelabur dari pelbagai negara di seluruh dunia termasuklah Singapura, Malaysia, Indonesia, Thailand, Vietnam, Kemboja, Australia dan China. Ucapan beliau dalam berkongsi pengalaman berdagang tidak pernah membosankan para pendengar.  


Ahmad Zaki.



Ahmad Zaki merupakan Pengasas akademi SIMPLYFX FOREX dengan lebih 10 tahun pengalaman dalam industri FOREX. Beliau juga telah dianugerahkan tempat pertama untuk dua tahun berturut-turut di dalam pertandingan FOREX yang di adakan di Singapura. Beliau juga adalah orang kuat di belakang penubuhan jutawan “SUPER SCALPER TRADERS”.


Selain itu beliau juga adalah seorang pengasas teknik/strategi khas yang telah terbukti berjaya di dalam perdagangan FOREX. Beliau juga baru sahaja dianugerahkan sebagai GRAND CHAMPION 2017 daripada Fullerton Markets.  Bukan calang-calang orang beliau ni.


Ibrahim.



Ibrahim adalah perdagang profesional dan pengurus dana proprietari. Beliau adalah orang yang tepat untuk berkongsi dan belajar strategi perdagangan. Beliau juga adalah pengarah pendidikan di SIMPLYFX. Beliau mula berdagang di dalam pasaran FOREX pada 2012 dan mempunyai rekod peribadi yang baik dengan 1000% pulangan pelaburan dalam masa hanya dua bulan. Beliau telah melatih lebih daripada 3000 perdagang dari Malaysia, Indonesia dan Singapura.


Zulhilmi.



Zulhilmi Yusoff adalah pedagang forex sepenuh masa dan merupakan salah seorang mentor di PipsEmpire Academy selepas tiga tahun menjadi ejen Unit Trust. Beliau mempunyai dua tahun pengalaman dalam FOREX. Pengasas teknik membunuh FusionFIBO yang diasaskan daripada FIBO yang asal, yang mana ia sudah terbukti sebagai satu strategi yang sangat efektif untuk perdagang scalping, intraday dan swing. Beliau telah mengajar dan membangunkan ramai pedagang yang konsisten dan berjaya.


Aun Khairul.



Aun Khairul diibaratkan sebagai kisah klasik “Zero To Hero” di dalam FOREX. Beliau telah diperkenalkan kepada Forex oleh SIMPLYFX Malaysia. Setelah berjaya, beliau kini adalah mentor dan menguruskan PIPS EMPIRE MALACCA TRADING FLOOR hanya selepas dua tahun aktif di dalam perdagangan FOREX. Beliau juga turut dikenali sebagai pakar perdagangan emas dengan memberikan analisis harian yang tepat dan hampir sempurna untuk perdagangan emas.  

8. Lokasi Yang Strategik.



Forex Masters Summit 1.0 2018 akan diadakan di IDCC (Ideal Convention Centre) Shah Alam yang merupakan tempat yang sangat strategik dan selesa untuk semua peserta. Antara kemudahan yang ada dan berdekatan di sini adalah :  
  • Parking Percuma
  • Makan 3x (Breakfast, Lunch, Tea Break)
  • Dekat dengan hotel (Mewah / Murah) From RM108/night
  • Budget Hotel RM86/night.
  • Easy access Federal Highway
  • Wifi Percuma

Daftar Minat Anda Percuma SEKARANG!!!
Berminat untuk melabur dan ketahui lebih lanjut tentang Forex? Rebut peluang ini dengan menyertai Forex Masters Summit 1.0 sekarang kerana tempat adalah terhad. PipsEmpire Forex class dan Fast Track Trader Program juga menawarkan pakej dengan harga yang tak masuk akal. Jadi, daftar minat anda percuma sekarang juga. Jangan tunggu lama-lama.

Nama Penuh
Email:
No Telefon:

We respect your email privacy
-->


Jan 12, 2018

Softree Malaysia | Aiskrim susu organik yang paling sedap!



Pencinta aiskrim? Suka sangat makan aiskrim tapi kalau boleh nak yang lebih berkhasiat dan bersifat organik? Tak payah risau dah lepas ni korang boleh makan aiskrim banyak-banyak tanpa rasa serba salah sebab Softree yang merupakan aiskrim dari susu organik kini telah dilancarkan di Malaysia yayy! :D

SOFTREE, merupakan jenama aiskrim terkemuka di Korea Selatan, kini telah membuka cawangan pertamanya di negara ini bertempat di pusat membeli-belah baharu, MyTown Cheras, Kuala Lumpur.

Pengarah Urusan Softree Malaysia, Datuk Joe Tan berkata, Softree merupakan aiskrim yang sihat untuk dinikmati dan beliau mengharapkan sokongan ramai terhadap produk tersebut yang baharu diperkenalkan.

"Softree adalah aiskrim susu organik dan madu yang lembut. Ia diperbuat daripada bahan-bahan berkualiti, segar dan tulen dari Korea Selatan.


Kalau korang nak tahu, aiskrim Softree hanya menggunakan bahan-bahan yang segar, tulen dan berkualiti tinggi khas didatangkan dari Korea. Definisi aiskrim yang sihat pastilah kerana pembuatannya yang asli dan organik tanpa menggunakan bahan pengawet. Menariknya, Softree membawa 'trend' mereka yang tersendiri dengan menghasilkan produk aiskrim susu dan juga pembuatan aiskrim menggunakan sarang lebah.


Mempunyai pilihan aiskrim Original dan Dark chocolate mahupun campuran keduanya, pelanggan bebas untuk memilih topping yang menarik dari menu mereka. 


Bertempat di My Town Cheras, Kuala Lumpur, korang boleh ke sana dengan menggunakan MRT tau ;)



Jom kita tengok antara menu aiskrim yang menarik di Softree ^_^ 


Original
RM 10.90


Dark Chocolate
RM 10.90


Liquid Honey 
RM 12.90


It's Magic Lamp
RM 12.90


Cheese Ice Cream
RM 13.90


Guerande Sel
RM 12.90


The Good Affogato
RM 13.90


Yogurt Rangup
RM 12.90


Mango mango
RM 12.90


Mother Bread
RM 8.90


Wow! Honey chips *signature*
RM 13.90


Wow sarang lebah :O








Sibuk je dak tecik tu nak aiskrim kita juga. Btw, Yaya bagi baby Dahlia rasa sikit aduh tu yang dia nak lagi tu hahaha rasa susu sedap ye :p . Korang WAJIB try aiskrim Softree aiskrim ni tau! Pilihan Yaya ialah Wow! Honey chips dan juga Mango mango dengan basic aiskrim susu original. Serius sedap gilaaaaa! Very recommended! Jangan lupa try tau! ;D


Untuk maklumat lanjut :

Facebook : Softree Malaysia
Instagram : @softree.my
Alamat : Softree Malaysia
Lot No.B1 056, 
Basement 1,MyTown Shopping Centre, 
No. 6 , Jalan Cochrane, Seksyen 90, 55100 Kuala Lumpur





Terima kasih sudi baca

Jan 4, 2018

Kopi Hijau Alana Bantu Turunkan Berat Badan Secara Semulajadi



Hai korang! Yaya tahu ramai antara pembaca Yaya ni mesti suka minum kopi kan? Yaya sendiri penggemar kopi tapi bukanlah tegar minum kopi sebab kalau salah minum confirm kepala Yaya pusing pening-pening lalat atau migrain -.- . So kalau nak minum kopi Yaya memang kena memilih sikit sebab nak elakkan dari pening-pening tu.


Dah alang-alang memilih nak minum kopi, haruslah Yaya pun meneliti khasiat setiap kopi yang Yaya minum. Kalau boleh biarlah yang memberi khasiat kepada tubuh badan Yaya. Korang pernah dengar tentang Kopi Hijau Alana? Alaa banyak kali iklan dia muncul kat radio sampai Yaya pun terikut-ikut sekali :p


Kopi Hijau ni serius sedappppppp! Suka sangattttt! Kandungan khasiat Kopi Hijau Alana ini juga bukan biasa-biasa tau. Ianya menggunakan bahan utama seperti susu kambing asli, kopi arabica, habbatus sauda dan juga chia seed. Bagi Yaya kesemua bahan ni memang serasi dan bila digabung, memang sedap betul. Tapi kenapa panggil kopi hijau? Kalau nak tahu, kopi yang sebenarnya adalah warna hijau sebelum dipanggang. 


Inilah rupa kopi hijau sebenar yang belun dipanggang. Kopi hijau ni mengandungi zat penting seperti polifenol, flavonoid , proantosianidin , kumarin dan tekoforel. Bahan tersebut termasuk dalam kategori zat antioksidan. Dikatakan kopi hijau ini juga mempunyai asid klorogenat yang boleh meningkatkan metabolisme dalam tubuh badan kita dan sekaligus mampu menurunkan berat badan seseorang itu. Kalau memang berat badan korang dah ideal, ianya akan membantu mengawal berat badan dari bertambah. Fuhh memang Yaya suka ni hihi



Kopi Hijau Alana
Kopi Hijau Alana mengandungi Habbatus sauda , chia seed, susu kambing asli dan juga kopi arab sebagai bahan utama. Chia seed adalah biji-bijian tanaman organik yang tumbuh dipadang pasir yang mana mengandungi banyak khasiat kesihatan yang dapat menurunkan berat badan, menurunkan kolestrol, anti diabates , kanser dan lain-lain.

Kebaikan Chia Seed
Chia Seed menjadi sebagai salah satu rawatan semulajadi yang amat berpotensi. Lapisan agar-agar biji chia seed yang terbentuk apabila terdedah kepada cecair boleh juga mencegah pancang gula darah.

Mengandungi Serat Yang Banyak
  • Dengan hanya mengambil 28 gram dalam setiap hidangan chia seed, ia mempunyai 11 gram serat pemakanan, seumpama kira-kira satu pertiga daripada pengambilan serat harian yang telah disyorkan untuk orang dewasa.
  • Menambahkan beberapa chia seed dalam menu diet harian adalah merupakan salah satu cara yang mudah untuk memastikan anda memperolehi jumlah fiber yang baik. Dimana ianya amat penting untuk sistem penghadaman.
Mengekalkan Kekuatan Gusi Dan Tulang
  • Mempunyai kalsium yang diamana ianya berfungsi untuk mengekalkan tahap kesihatan gigi, tulang dan dapat mencegah osteoporosis.

Lebih Banyak Fosforus
  • Biji chia seed juga turut membantu anda supaya dapat mengekalkan tulang dan gigi yang sihat dan kuat. Fosforus juga amat penting untuk mensynthesizekan protein (pertumbuhan dan untuk pembaikan) sel serta tisu tubuh badan kita.

Kaya Dengan Protein
  • Biji chia seed juga adalah merupakan salah satu sumber protein bagi golongan vegetarian dan ianya tidak mempunyai sebarang kolestrol.

Dapat Menstabilkan Gula Dalam Darah
  • Pengambilan biji chia seed juga amat berkesan untuk menstabilkan gula dalam darah kita disamping dapat melawan rintangan bagi insulin yang telah terikat dalam peningkatan pada lemak perut (belly fat).

Mudah Berasa Kenyang
  • Kandungan chia seed berpotensi untuk membantu mengawal selera makan anda (mudah berasa kenyang), memberikan tidur yang selesa dan membantu untuk meningkatkan mood anda seharian.

Penuh Dan Kaya Dengan Omega 3
  • Biji chia seed adalah penuh dan kaya dengan asid lemak omega 3.



Habbatus sauda pula terkenal dengan makanan sunnah yang sudah lama terbukti keberkesanannya dalam kesihatan. Antara khasiatnya ialah untuk menghancurkan batu karang, melancarkan haid, masalah asma, jerawat dan banyak lagi.

Antara manfaatnya yang lain ialah :
  • Bersifat antibakteria
  • Mampu mengawal penyakit diabetes atau kencing manis
  • Sangat efektif dalam menurunkan kadar gula dalam darah
  • Membantu dalam menstabilkan kadar gula di dalam tubuh
  • Dapat meningkatkan sistem kekebalan tubuh
  • Membantu melancarkan buang angin, ini kerana kandungan senyawa di dalam habbatus sauda dapat bersifat karminatif.
  • Membantu menghangatkan badan, sehingga dapat mencegah angin masuk.
  • Membantu mengatasi masalah pencernaan.


Khasiat Kopi Hijau Alana
  • Menguruskan badan
  • Meningkan kadar metabolisma
  • Membakar kalori berlebihan
  • Melawaskan serta melancarkan pembuangan angin
  • Menganjalkan kulit
  • Menghalang penyerapan lemak
  • Mempercepatkan proses percernaan
  • Bertidak mengawal pencernaan
  • Bertindak mengawal selera makan
  • Membuang lemak dalam usus
  • Menghalang pembetukan lemak
  • Menghalang badan menerima lebihan lemak dan karbohidrat 
  • Membantu sistem pencernaan dan berfungsi dengan baik
  • Mengatasi masalah sembelit
  • Mencantikkan kulit



Cara penyediaannya pun mudah sangat! Hanya tuang 1 sachet ke dalam cawan dan isikan air panas suam sebelum dihidangkan. Jangan lupa try tau! Serius Yaya dah jatuh cinta dengan kesedapan Kopi Hijau Alana ni. Memang sedap dan tak pahit atau memeningkan kepala Yaya pun. Make sure dapatkan Kopi Hijau Alana versi kotak baharu di agen yang sah sahaja bagi mengelakkan korang terminum kopi tiruan. Jom cantik dan sihat bersama Kopi Hijau Alana ^_^


Harga Sekotak (15 Sachet) : 
RM 42.90 (SM) 
RM 52.90 (SS)

Untuk maklumat lanjut :

Website:

Facebook:

No Telefon : 
018-3557010 (Ika) 
018-2366332 (Ema) 




Terima kasih sudi baca