Aug 29, 2015

Laksanakan Ibadah Qurban dan Akikah melalui EZ Qurban

Assalamualaikum semua 


Yaya percaya ramai yang tak sabar menanti raya haji nanti kan? Ada juga yang mungkin menyimpan hasrat untuk melaksanakan ibadah Qurban dan Akikah tetapi masih mencari servis perkhidmatan dari syarikat yang bertanggungjawab menguruskannya untuk mereka. Bagi Yaya, yang sebaiknya adalah kita melakukan ibadah Qurban ini di tempat yang sememangnya merupakan penempatan bagi mereka yang betul-betul daif dan memerlukan. Sesungguhnya itulah yang paling berkat disisi agama  :)

1

Untuk pengetahuan semua, Ez Qurban Sdn Bhd merupakan salah satu syarikat yang menawarkan perkhidmatan Qurban dan Akikah di luar negara. Negara yang terpilih adalah Filipina, Indonesia, Thailand, Kemboja, Vietnam, Bangladesh, Laous dan juga Myanmar. Ez Qurban menawarkan perkhidmatan yang mudah, cepat, cekap dan efisyen melalui pengalaman mereka selama 7 tahun dalam mengendalikan ibadah Qurban dan Akikah untuk mereka yang berkemampuan dalam melaksanakannya.


Antara negara yang menerima sumbangan Qurban dan Akikah :

04

Sijil penyertaan daripada EZ Qurban juga akan diberikan kepada penama yang telah membuat ibadah Qurban dan Aqiqah sebagai pengesahan penyertaan.


Harga untuk setiap penyertaan ibadah Aqiqah dan juga Qurban adalah seperti berikut :


Penyertaan Ibadah Aqiqah :

1 Ekor Kambing - RM580


Penyertaan Ibadah Qurban :

1 Bahagian Ekor Lembu - RM300

1 Ekor Lembu - RM2,100

1 Ekor Kambing - RM580

*Harga termasuk 6% GST


Ada beberapa cara mudah untuk menyertai ibadah Qurban atau Akikah bersama EZ Qurban  :

Isi borang online di website EZ Qurban untuk mendaftar.

KLIK SINI untuk daftar.

Selain itu :

WhatsApp  : +60133186984
Email : ezqurban.adm@gmail.com
Facebook: EZ Qurban Sdn Bhd
Walk in EZ Qurban Sdn Bhd
No. 125-1A, Jalan 3, Batu Cave Centrepoint
68100 Batu Cave, Selangor Darul Ehsan


Pembayaran boleh dibuat melalui :

Maybank: 5624 0550 5189 (EZ Qurban Sdn Bhd)
Bank Islam: 1211 3010 0292 76 (EZ Qurban Sdn Bhd) Pastikan simpan nombor transaksi dan gambar resit sebagai bukti pembayaran ya! ^_^

Bila dah isi semuanya, peserta akan mendapat email dan sms dari pihak EZ Qurban sebagai pengesahan bayaran yang telah dibuat.

Selepas itu, peserta boleh menyemak status mereka secara online di website EZ Qurban dengan hanya memasukkan nombor kad pengenalan. Mudah dan cepat kan? Hee


Jangan lupa untuk membuat pembayaran sebelum 25 September 2015 tau!Bagi mereka yang berminat untuk melihat sendiri ibadah Qurban ini dijalankan, bolehlah menyertai misi kembara EZ Qurban ke negara yang disebutkan diatas semasa bulan Ramadhan dan Hari raya Aidiladha untuk menyampaikan sumbangan Qurban dan Akikah.


Untuk maklumat lanjut atau secara walk-in :

EZ Qurban Sdn Bhd
No. 126-1A, Jalan 3, Batu Cave Centrepoint
68100 Batu Cave, Selangor Darul Ehsan

Tel: 03-6186 1911
H/P: 013- 238 6000

Website: www.ezqurban.org
Facebook: EZ Qurban Sdn BhdTerima kasih sudi baca 

2 comments: