Aug 15, 2015

Diskaun 50% sehingga 16 Ogos 2015 di Capricciosa Restorante Italiano

Assalamualaikum semua 


Yaya bersama rakan blogger yang lain berkesempatan mencuba menu di Capricciosa Pasta & Pizza di Sunway Putra Mall yang dulunya merupakan The Mall berhadapan dengan PWTC. Sebelum ni pernah kesana. So, kali kedua Yaya pergi ni takdelah sesat lagi. But still pakai waze. Hahaha


Apa apapun, Yaya nak cadangkan korang rebut peluang untuk makan disana sementara ada promosi 50% ni. Memang berbaloi oii! Semua harga makanan mereka jatuh 50% sehingga 16 Ogos 2015! Memang terbaik! Capricciosa juga merupakan restoran Itali pertama di Malaysia yang mendapat sijil Halal dari pihak Jakim tau. Sejuk sikit hati kita ni kan :)


Jom makan!


Paling berbaloi untuk dinikmati 2-3 orang. Sharing Platter Ultimate Surf & Turf RM89.90.
Ada beef, salmon, black mussels, nasi cheese dan juga pasta. Sungguh enak dan berbaloi. Satu lagi sharing platter yang kami makan ialah Ocean Platter, yang tu cuma berharga RM69.90.


Garlic and Chili Shrimp - RM22.90
Untuk mereka yang tekak Melayu macam Yaya nak pedas pedas sikit, boleh cuba yang ni.



Calamari Fritto - RM15.90


Caesar Salad with Smoked Salmon or Chicken - RM19.90

Soupy Seafood - RM33.90 (Macam seafood aglio olio)
Tak perasan bila masa dia datang kat meja tengok tengok orang dah rasa dan pass kat Yaya. Cilok satu gambar ye Kak Ida, Hehe. Tapi ni memang sedap sangat dan Yaya memang suka gila. Selera Yaya kot. Hihi


Creamy Garlicky Salmon - RM36.90


Beef & Beef - RM53.90


Grilled Chicken Thigh - RM24.90


Baked Lobster - RM99.90 . Jarang makan lobster tapi ni memang sedap laa udang bapak besau


Pizza Signature Capricciosa . Very recommended. Sedap sangat tau!
Ada beef, beef pepperoni, mozarella cheese,  mushrooms & bell peppers.
Family 12" RM27.90
Personal 9" RM17.90


 Hawaiian Personal Pizza [9"] - RM19.90
Hawaiian Family Pizza [12"] - RM28.90


Chocolate Brownie - RM11.90


Mascarpone Tiramisu - RM11.90


Signature Capri Sodas
RM11.90 / glass 
RM22.90 / 1 liter pitcher


Memang sedap dan sangat berbaloi! Yaya harap tekak korang pun rasa macam yaya jugak lah! Siapa yang peminat makanan Itali ataupun nak tukar selera untuk cuba makanan Itali, jemput datang ke Capricciosa cawangan Sunway Putra Mall, Sunway Pyramid atau Pavilion. Sementara ada diskaun 50% ni, molek sangat lah uols serbu sebelum restoran mereka tutup pada malam 16 Ogos 2015! Hihi ^_^


Bersama rakan blogger yang hadir. Memang havoc! ^^v


Untuk maklumat lanjut :




1. Capricciosa Sunway Putra Mall (The Mall)
Lot 3-29, 3rd Floor
Sunway Putra Mall
Tel: 03-4050 5883
Business Hour: 11am - 10pm

2. Capricciosa Pavillion KL
Lot 1.52.00, Level 1
Pavillion KL
Tel: 03-2141 0517
Business Hour: 11am - 10pm

3. Capricciosa Sunway Pyramid
Lot 2.127A, Lower Ground 2
Sunway Pyramid
Tel: 03-7492 0515
Business Hour: 11am - 10pm





Terima kasih sudi baca 

5 comments:

  1. Uishh kecur air liur datang blog yaya hari ni. Hahahah

    ReplyDelete
  2. Serius nampak sedap.. wawa suka sageti.. yg lain2 tk reti nak try.. hehe

    Salam singgah follow #1410

    ReplyDelete
  3. Hai,assalamualaikum,

    saya jual iphone,samsung,oppo,phone case,powerbank...dn etc
    jemput lawat blog saya

    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/

    dan ig saya

    @nurnasuha96_

    whatsapp : +60196117811

    ReplyDelete
  4. Kena try nanti kat sini... nyumss! Tempting tengok semua makanan yang kak yaya share

    ReplyDelete
  5. waaaa! lapar terus tengok entry yaya ni tau :D

    ReplyDelete