Sep 4, 2014

Hari 4 : Buku Kegemaran Saya

Assalamualaikum semua 


Salam Hari Ke - 4 #Cabaran30Hari.


Masa zaman sekolah dulu yaya pembaca dan pengumpul tegar majalah Remaja, Galaxie, Utopia, dll boleh kata penuh rak radio yaya. Hehe last last ibu buang semua sebab nak pindah rumah time tu. Memang taklah nak bawak sekali. But still, mana yang ada lirik lagu omputih semua tu yaya kerat buat simpan nak nyanyi yelah dulu mana boleh karoeke kecik lagi tak boleh keluar. Haha



Seiring dengan peredaran masa, gaya pembacaan juga turut berubah. Bukan secara total. Sikit sikit lah. Sekarang kalau free (susah nak free sekarang HAHA) yaya baca buku genre macam ni. Nak didik rohani sikit sikit lama lama jadi bukit kononnya.





Banyak sebenarnya tapi malas snap. Ni gambar memang dah ada yaya letak semula je. Buku dari keluar Terfaktab, Fixi pun yaya suka juga memang sesuai la penulisan diorang dengan jiwa 'aku' yaya. Haha. Kebanyakan buku, ada yang beli sendiri, ada yang angah beli sebab dia pengumpul buku dan juga ada peminat dia kasi buku La Tahzan, macam macam la , dan juga ada kawan dia bagi pinjam.  



Sebenarnya, kebanyakan orang dah tak baca buku sangat. Diorang prefer sedut ilmu atan bahan pembacaan dari internet je. Kan ada novel free semua tu kan? Haha. Dulu novel tebal 500 muka boleh habis sehari setengah. Mata bengkak menangis pasal novel je. Btw, Semua watak hero dalam novel tak wujud ye gadis gadis! Wake up okay! HAHA



Tapi yaya takde la skema sangat. Suka komik juga. Haha. Suka sangat komik anime orang Jepun/Korea buat lepas tu translate ke BM ni hehe comel betul. Ni pinjam kawan yaya punya. Aimy nama dia. Rindu lah kat semua classmate BM220.






Nak merawat cinta? Dapatkan dipasaran sementara stok masih ada. Kalau nak cerita dekat yaya pun boleh, So far yaya dah menyelesaikan 99 kes cinta. Pm je dekat pesbuk. Kahkah



#Cabaran30Hari



Terima kasih sudi baca  




22 comments:

  1. Seronok tgok org penggemar novel ni... ena memang kurang sikit dgn novel... tp novel omputeh layan juga la

    ReplyDelete
  2. kak fiza ada jugak dua tiga buah buku motivasi utk jiwa nih, tapi xsempat lagi baca .huhuhu, bilaaa nak nak kembalikan semangat membaca nihh

    ReplyDelete
  3. Nak pm yaya... hihi yaya si dokter cinta

    ReplyDelete
  4. pinjam buku terfaktap leh..??

    ReplyDelete
  5. Hehe ena pun suka komikkkk... aauuummm until now masih kumpul

    ReplyDelete
  6. cinta high class tu menarik yaya...

    ReplyDelete
  7. Yaya, nak bg tau je yg lya minat baca novel.. Tapi, bkn love story... Thriller punye.. Hasil drpd Ramlee Awang Murshid.. Try la baca sbb mostly novel die bersiri mcm siri tombiruo & laksaman sunan.,

    ReplyDelete
  8. Wahh dokter chentaaa

    ReplyDelete
  9. Perempuan mmg xsah klu xbaca novel kn... Hhehehe

    ReplyDelete
  10. Ramai yg baca novel online sekarang nie.

    ReplyDelete
  11. Ramai yg baca novel online sekarang nie.

    ReplyDelete
  12. mimin pun sampai tahap menangis time baca novel. tuu daa melampau betul mengisi masa lapangnyaa

    ReplyDelete
  13. bagus baca buku motivasi ,ala comelnya komik hehhehe

    ReplyDelete
  14. amboiii..dokte cinta yaya ni..haha

    ReplyDelete
  15. betul semua berubah dgn usia

    ReplyDelete
  16. Dokter cinta upernyer yaya ni... hehe

    ReplyDelete
  17. MAcam tajuk lagu DCT novel tu..

    ReplyDelete
  18. amboii buku last tuhhhh.. rawatan cinta.. kemain DR.Yaya nii hehehhehe

    ReplyDelete
  19. i wish ada masa nak baca buku wuwuwuw this is very bad

    ReplyDelete
  20. fuuuh..
    koleksi cinta penuh nie.

    ReplyDelete
  21. Kite ade rawatan cinte tu. but, tak sempat lagi nak habiskan..

    ReplyDelete