Sep 18, 2014

Garnier Blogger Event : Sakura White Pinkish Radiance

Assalamualaikum semua 



Ceritanya hari tu yaya join Blogger Event untuk Garnier. It was an exciting moments for me and others. Pengalaman yang sangat menarik bila blogger berbilang kaum berkumpul dan kami diajar cara-cara dan teknik urutan muka yang betul semasa memakai sesuatu produk terutamanya Sakura White Pinkish Radiance. Hehe


Hai. Saya nampak bambam kan. Pipi macam nak meletup. 




Masa pendaftaran je dah teruja. Dapat a set of sushi meal dan slipper lembut.


Ok dah bersedia? Longgarkan lilitan tudung. 




"Ikut cakap cikgu kalau tak cikgu babap!"



"Baik cikgu.."


Masa pakai mask, kami ambil feel lampu dipadamkan dan ditenangkan dengan lilin comel atas meja. Tapi biasalah semua orang duk pakat ambil gambar juga. Hehe 



Setelah menggunakan setiap satu produk Sakura White Pinkish Radiance, memang terasa perubahan. Muka rasa moist sangat dan agak pinkish. Tak percaya tengok pipi kita. Wahh syok sendiri. Haha.




Hello rakan semeja! With Uzu, Kak Hanim and Kak Sue. Yanty sayang kat meja belakang dengan Kak Nannie. 



Tekun semua. Bagus ikut step. *act like guru pemantau 



Make over time by MUA Loreal.










Selepas di make over. Nampak kaku, awkward dan nervous disitu. Please jangan gelakkan. Haha.



Alala comelnya. Tak sampai hati nak makan. -,-


Thank you a bunch to Garnier for an awesome experience! Semua balik dengan muka happy bila dapat goodies. Nak pakai secara berdisiplin lepas ni. Wee!




Garnier. Take care.



-

-

-

-





Sakura White
Pinkish Radiance Gentle Foam
Foam pembersih wajah yang lembut untuk wajah putih cerah merona.
Diperkaya dengan Ekstrak Sakura, membersihkan dengan lembut dan menyeluruh, wajah menjadi tampak segar dan putih cerah merona dalam 7 hari. Formulanya lembut dan juga sesuai untuk kulit sensitif.




Sakura White
Pinkish Radiance Whitening Cream (SPF21/PA+++)
Krim wajah untuk wajah putih cerah merona, diperkaya dengan Ekstrak Sakura - bunga lembut dari Jepun. Kulit menjadi 60% lebih putih cerah merona dalam 4 minggu
Dengan paduan ekstrak Sakura dan Whitening Vitamin (B3 & CG), krim ini menutrisi kulit wajah, membantu mencerahkan warna kulit, dan menyamarkan noda hitam. Kulit terasa halus dan pori-pori tampak kecil.



Sakura White
Pinkish Radiance Whitening Cream (Day)
Baru! Krim wajah untuk wajah putih cerah merona, diperkaya dengan Ekstrak Sakura - bunga lembut dari Jepun.
Dengan paduan ekstrak Sakura dan Whitening Vitamin (B3 & CG), krim ini menutrisi kulit wajah, membantu mencerahkan warna kulit, dan menyamarkan noda hitam. Kulit terasa halus dan pori-pori tampak kecil.


Sakura White
Pinkish Radiance Sleeping Essence (Night)
Krim malam untuk wajah putih cerah merona, diperkaya dengan 2X ekstrak Sakura dari Jepun.
Krim essence lembut dengan paduan Ekstrak Sakura, Ekstak Buah-buahan, dan Vitamin CG, melembapkan wajah hingga 24 jam dan membiarkannya bernafas selama Anda tidur. Membantu mencerahkan warna kulit, menyamarkan bintik hitam, dan merawat kehalusan kulit. Bangun tidur dengan kulit putih cerah merona yang terasa lebih halus, lembut, kenyal, dan segar. Formula ini sesuai untuk kulit sensitif.


Sakura White
Pinkish Radiance Intensive Whitening Mask
Masker wajah Garnier Sakura White diperkaya dengan ekstrak Sakura, bunga lembut yang berasal dari Jepang Essence yang dipadu dengan Ekstrak Sakura, Vitamin B3 dan Vitamin CG melembabkan kulit hingga ke lapisan bagian dalam, membantu mencerahkan kulit wajah dan bintik hitam, merawat kehalusan tekstur kulit, dan membuat wajah tampak putih cerah merona. Formula ini juga sesuai untuk kulit sensitif.
Teknologi Kulit Kedua - Masker ini diciptakan secara khusus unutk menutup wajah anda seperti kulit kedua, memberikan rasa nyaman dan rasa santai seperti perawatan profesional. Masker ini mampu menyerap 10x beratnya yang memungkinkan essence Sakura untuk diserap sampai ke bagian dalam kulit & melembabkannya secara menyeluruh.



Yang ini sahaja sempat dicapai untuk dijadikan model. Dan yang paling baru adalah Serum Sakura White Pinkish tu! Best sangat! Ada formula biji Sakura yang comel! Jom comel sesama! *Perasan comel lagi. Ampun.






Terima kasih sudi baca 




15 comments:

  1. Comel sungguh kak yaya wearing kimono!! Pakai Garnier Sakura ni mesti lagi bertambah tambah comel.. Auuummmmm

    ReplyDelete
  2. Wahhhh...
    Macam glowing je kulit..
    Sihat je nampak kulit..
    Macam best je garnier product..
    Hehehe...

    Salam perkenalan..:)

    ReplyDelete
  3. Oit bestnya...Serba pink nampak :)

    ReplyDelete
  4. mana pyjamas nyer??? pyjamas party kenalah pakai pyjamas...hik hik hik...

    ReplyDelete
  5. done follow you...do follow me back ya?? :-)
    http://eikorina.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. pasni makin putih berseri la jawabyer :)

    serius geram nampak sushi tu. waaa... da lame x makan sushi. xde geng nak makan T___T

    ReplyDelete
  7. wahhh.. model niiiiii

    ReplyDelete
  8. Mana ada bambam Yaya, comel lote dh tu. Cameraman pun suka amik gmbr Yaya hehe ;)

    ReplyDelete
  9. Anonymous3:21 AM

    Bru je usha kt guardian aritu..tp xjd nk bli..
    Follow & singgah kt blog tuan blog yg comel ni..
    Salam perkenalan dr
    tellingstory11.bligspot.com

    ReplyDelete
  10. bertambah berserilah pakai garnier :)

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum Yaya! Singgah lagi sekalidari #KBBA.. Hehe..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  12. hehe..seriously terpengaruh bila tengok entry ni..boleh la cuba2 garnier lepas ni. awak comel sangat pakai kimono tu..pink lagi tu!

    ReplyDelete
  13. Cantik dan comel je...saya singgah dn follow sini..
    http://chocowrappergift.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. Salam kak , kalau serum tu pakai selepas pakai pelembab ke?

    ReplyDelete