Sep 5, 2014

Cabaran30Hari : Hari 5 : Perkara Yang Ingin Dikatakan Kepada Bekas Kekasih

Assalamualaikum semua 


Salam Hari Ke - 5 #Cabaran30Hari.


Tak tahu diorang ni nak troll ke apa tapi memang terkedu terdiam sejenak bila tengok tajuk task kelima ni.


Mana nak mula ni mana nak mula. Fuhh.


By the way, aku tak rasa pun ex aku yang paling lama aku couple baca entry ni. Melainkan girlfriend dia sekarang la yang suka stalk aku (aku assume dia stalk aku like forever bila dia favorite tweet aku kat twitter supaya aku sedar kewujudan dia. Sumpah kelakau. Mungkin dia mengharap aku akan stalk dia balik. Mungkin dia nak tayang kebahagiaan and what-so-ever dia kat aku. Tak guna semua tu. Cari redha Allah ye sayang. Kahwinlah kalau rasa dah sesuai. Kalau tak, buang masa je like seriously buang masa tak tipu ini betul betul bukan cobaan). Sebenarnya siapa kenal aku yang dulu dulu, kenal lah kan. 


-

-

-

-


Buat ex, Alhamdulillah untuk hari ini. Semoga awak sentiasa dalam rahmat dan lindungan Allah.




Buat bakal suami bakal zauj pemilik tulang rusuk kiri siapa pun anda, andai awak baca, jangan kecil hati. Sumpah ku cinta. Sampai ku menutup mata. Jom pergi syurga sama-sama. Mahu? In sya Allah saya janji akan jadi isteri yang baik, solehah, penyejuk hati siang dan malam awak asalkan awak sentiasa sayang dan ada untuk saya. :') 
*Kecuali time PMS saya akan jadi raksasa. Mohon banyak bersabar. Huahuahua






.... dan saya sudah memiliki orang lain yang lebih baik ....



Aku dulu kecik kecik tak pernah terfikir untuk berpuitis begini. Tahunya hafal skrip pidato dan praktis depan cermin. Terang betul hati masa tu hafal 3 muka surat penuh punya teks dengan lancar. Sekarang nak hafal notes lecturer punya payah aduhai. 

Hakak doakan semoga kau maju jaya hadik Siti Norsuhaila. Semoga cepat kahwin. Gatai ngat cubit kang.

-

-

-

-



Aku tak mahu banyak. 

Cukuplah tuhan sentiasa peluk aku dalam redha-Nya.



#Cabaran30Hari


Terima kasih sudi baca 





40 comments:

  1. perghhhh org pertama ping link,sempoi la yaya...semua ni mengajar erti hidup kan

    ReplyDelete
  2. Sangat sangat mengajar kita kak sue :')

    ReplyDelete
  3. haha. suka baca part stalker tu. and ending yang terbaik untuk entry ni ! good job baby!

    ReplyDelete
  4. Kontrak perpisahan??? pasang peguam tak tu??? hehehe

    ReplyDelete
  5. wah yaya....cptnya wat entry...

    ReplyDelete
  6. Berapa ramai??? Perghhhh

    ReplyDelete
  7. gud girl! bangkit dan lupakan kisah lama :) surat perjanjian tu xleh blah.adehhhh la bebudak skrg! hahaha

    ReplyDelete
  8. mama pun agak berat dengan task ni.. hihi, bukan apa sejarah lampau nak dibuka semula.. macam kelakar pun ada..

    ReplyDelete
  9. perjanjian putus cinta budak kecik tu yang tak tahan tu,hehe

    ReplyDelete
  10. pengalaman akan memberi kita pengajaran. hehe kantoi ex ex diaaa

    ReplyDelete
  11. baguih la dah matang..., gini gaya awal ashaari baca pun cair

    ReplyDelete
  12. Emmh ingat kosong lagi...baru nak masuk jarum ..wakaka

    ReplyDelete
  13. Nice! Surat pelepasan tu kelakar :)

    ReplyDelete
  14. Yg lepas tu , jadikan iktibar . Yaya banyak dah dekatkan diri dgn Nya dan Ty pasti Yaya akan jumpa si dia yang terlebih baik dari bad boys sebelum ni.

    ReplyDelete
  15. Yeszzaaa, doakan yg baik² utk mereka miga kita juga mendapat bahagianya kan dear. ;)

    ReplyDelete
  16. ha ha ha, kontrak perpisahan tu yang tak menahan tu...

    ReplyDelete
  17. sumpah style + lawak :P

    ReplyDelete
  18. Jom kita kapek larling... aauuummm boleh sweet sweet nanti bila jumpa... ekekeke

    ReplyDelete
  19. Nice story :D
    visit mine http://smallboyz97.blogspot.com

    ReplyDelete
  20. wah.. bnyk ex2
    mesti popular dlu nieh (^_~)

    ReplyDelete
  21. wuuuu..surat tu lawak!!hahahaahahah..

    do visit me back dear!!

    ReplyDelete
  22. wuuuu..surat tu lawak!!hahahaahahah..

    do visit me back dear!!

    ReplyDelete
  23. terbaik la pesanan nie.. :)

    ReplyDelete
  24. Hihihi. Ramai gak ex yaya. :)ex tu sejarah... Bakal zauj tu lg penting kan. Masa depan kite.

    ReplyDelete
  25. Semua tu sejarah kan.. Tak de sejarah, tak de la masa depan kan.. :)

    ReplyDelete
  26. he he he cuter giler siap ada contract.. :)

    ReplyDelete
  27. part kontrak break up tu lawak la... hihi

    ReplyDelete
  28. Alololo... so suwittt...

    ReplyDelete
  29. singgah amek n curi idea jap..haha

    ReplyDelete
  30. Saya sayang awak juga..hihi

    ReplyDelete
  31. yaya move on okayyy ;)

    www.idabaharum.com

    ReplyDelete
  32. ololo this is so sweetlah... :D

    ReplyDelete
  33. ololo this is so sweetlah... :D

    ReplyDelete
  34. hahaha! kontrak perpisahan tu sangat sweet... comel jer... πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜†:p

    ReplyDelete
  35. Alhamdulillah yang baik tu cepat-cepatkan ya... :)

    ReplyDelete
  36. Alhamdulillah.. semua pun dah ada kehidupan masing2 kan? Semoga mereka semua sentiasa dalam bahagian dan redhaNYA.. Amin..

    Btw, baru berpeluang singgah sini.. Follow sekali..Hehe.. Salam kenal! ^_^
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  37. berapa ramai ex ada dl ni.. hheheheh

    ReplyDelete
  38. ayat utuk bakal suami tu mmg terbaek.
    untung bakal suami yaya.

    ReplyDelete