Jun 14, 2011

Meet them

Yang part lepas kalau rajin, cari sendiri eh. Ada tu kat entry lepas lepas. =3



Oh hai. Since minggu lepas sangat busy, weekend lepas juga sangat busy, hari ni juga sangat busy, now baru boleh hela nafas sikit. Hela selepas semalam kereta buat hal. Hela selepas semalam langgar divider depan. Hela selepas semalam selamba badak keluar parking tak tengok belakang. Sipi je wa cakap lu. Haih. Rasa macam lemau gila semalam. Penat gila semalam. Lesu gila semalam sampai jumpa Anis ex-roomate dia boleh ingat aku sakit. Tak sakit. Cuma entahlah. Sini rasa sesak. *pegang dada kiri




Tu semua hal semalam. Hal kelmarin dan hari ni sangat berjalan lancar dan membahagiakan. Alhamdulillah. Oh sabtu hari tu keluar celebrate birthday cousin yang sangat comel, baik, manja, gelak dia korang takkan jumpa kat mana mana sebab kalau dengar sure korang nak gelak sekali. hee.. Hari yang sangat 'pelangi'. Keluar bersama cousin 2 orang. Sebaya. Patutnya ada lagi sorang. Lokpi, tapi dia kerja ape tah cuti semester ni. (so memang sengaja nak buat entry jelouse untuk dia)


Time ni tunggu paiz datang dari sepang. Lama nau tunggu sampai aku feeling feeling maria elena. pfft. Asal aku asik buat muka pelik pelik tah sekarang. =.=



Ok ni senonoh sikit la ye dak.



Lepas amik paiz atau nak lebih glemer Danny X-Factor kat BTS, kitorang gerak pergi USJ amik Azie. Dia baru sampai dari JB. Then duduk rumah abang dia dulu aka abang sedara aku yang gila baban jugak lah. Hah dalam entry lepas tu, abang dialah tu. *aku ade mention ke eh? tah lupa.



Tapi oleh kerana birthday girl kita kena balik cepat kitorang keluar dekat dekat situ je. Destinasi pilihan ialah Sunway Piramid cuma. Hm lama gak tak pergi situ.. Last... ermm.. bila tah..




Sampai sampai nak carik parking je duk ulang alik atas bawah tempat parking tu nak dekat separuh 1 jam. Sampailah jumpa mamat melayu pegang aiskrim kat tangan. Hah ni sah nak balik dah ni. Dengan comelnya bibah pelan pelan ikut dia dari belakang sampai tempat parking dia. kahkah. lawak la gila bila ingat. Time tu dah pukul 2 ke 3 tah. pergh lapar gila. Azie nak makan sushi tapi aku dengan paiz tak reti makan sangat. Maklumlah orang kampung. Makan nasi panas, kicap dengan telur goyang pun aku on je. Tapi sekali sekala nak gak try sushi an. Dia kata Sushi Zanmai sedap. Ok jom lah.



Sampai sampai bapak ah ramai gila orang beratur. Kena tunggu orang kat dalam habis makan baru boleh masuk. Dah macam cerita korea dah. Playfull kiss tengok tak? Aku tengok tak habis2 lagi ni. Last part Baek Seung Jo kiss Oh Ha Ni dalam hujan. Ape mengenanya? T___T


Yang tengah tulah paiz. Yang kanan tu azie. Yang kiri tu minah senget. Tak clear eh muka dorang? Oh maaf.


Ok dah clear.



Oh yeah saya nak makan sushi. Oh yeah saya rasa bersemangat. haha. Sebenarnya aku ada pengalaman makan sushi tak sedap hingga membuatkan aku rasa trauma nak makan lagi. Tapi sejak sekarang, aku rasa sukaaaa sushi. Jom sape nak belanja? hikhik



Aloo ucuk2. Mana eh gambar kita berempat dengan Lokpi sekali. Korang simpan tak?





Minyak kat muka dah boleh buat goreng udang.


Ape kepolik bonar nama eh jangg?



Aku rasa aku langsung tak menyumbang dalam pemilihan menu. Terserah awak eh. Ittew telan je.. ngee



Oh yeah. aku tak boleh telan sangat. Paiz suka lah. Sushi salmon.



Wasabi kena gaul2 dengan kicap.



Hah ni memang terbaik wa suka gila. Nasi kepal pastu ada salad pastu ada mayonis pastu udang tempura goreng disalut dengan seaweed. Awak saya suka yang niii! XD



Nasi jugak pastu ada unsur telur dengan belut. Oklah.


Hai. Saya Rain.


Nilah yang paling terbaik. Daging tu rebus dalam sup sayur atas tu pastu nanti dah masak kita celup celup dalam telur mentah tu. Mula mula macam "Betul ke aku nak makan ni" sekali "Oh mann. Heaven in my mouth".


Yang belakang tu sushi ketam yang depan sushi sayur. Serius tak ingat nama2 manja diorang ni.



Api dah tutup maknanya makanan dah habis. Perut pun rasa macam ada ikan keli berenang renang. Maklumlah 1st time melantak sushi.


Aku rasa harga dia okay kalau nak compare dengan Sushi King. Tasty, cheap and affordable.



Lepas makan jalan2 pusing2 dalam sunway tu. Ingat nak cari hadiah untuk azie ni tapi semua macam dia tak berkenan je. Lain kali eh awak. Thanks belanja kitorang makan. :)


Aiskrim Green tea. Dia suka sangat green tea. Air pun sama. Aku dengan paiz tak berapa makan sangat sebab tawar nau. hihi. Tengok ah muka paiz tu. Kahkah


Ni je kau mampu yaya? Belanja 2 scoops aiskrim? Tapi rasa caramel dia sangat syahdu dan amat dicintai oleh sanubari. Last last aku gak yang balun sorang. wuu wuu T__T


Budak budaknye lahai bila bergambar depan cermin. =.=


Bila next? Lokpi belanja pulak. Dia banyak duit.




Okbai.

12 comments:

  1. selalu temankan member je mkn sushi.. tp seryes sy x tertelann.. hahha.. kalau eskrim baskin robbins mmg x tolak la.. hahah..

    hye!! blogwalking sini
    klu sudi singgah2 la blog sy.. :)

    ReplyDelete
  2. hmmm boleh cuba tu makan...

    ReplyDelete
  3. nak try gak laa sushi kat sunway nihh macam sedap jer

    ReplyDelete
  4. imnabila : yang tu tak sedap kot. try sushi ni. serius nanti boleh telan :)

    bigdaddyz : sila sila. :)


    huszaini : bawak kembar semua okay! hikhik


    hazhand : perlu ke ajak kau? hikhik

    ReplyDelete
  5. rase cam dah lame tak blogwalking kt blog sys yaya. hee <3
    cedapnyee eskremm tuuuu... :)

    ReplyDelete
  6. kalo nk minx yaya blnjer bleh??? hehehe

    *eskem BR tu jer...hehehe

    ReplyDelete
  7. wahh,lawa lah cik yaya kitee

    ReplyDelete
  8. si kecil comel yaya :)

    ReplyDelete
  9. Muka awak mcm nk sama ngan Hana Tajima je.. :D

    mungkin disebabkan fesyen tudung awak mcm dia + mate awak sepet mcm amoi :)

    ReplyDelete
  10. sushi dan baskin robbin dap nye...tuan punye blog comel...:P

    ReplyDelete