Apr 8, 2016

SEGOBUGO Homemade Vanilla Coffee Scrub | Tanggalkan sel kulit mati secara semulajadi


Alo alo comeynya logo iye ^_^


SEGOBUGO Homemade Vanilla Coffee Scrub

Siapa yang kat sini suka manjakan diri dengan skrub? Yaya dulu rajin gila tau buat skrub bagai ni. Lepas sental-sental tu rasa seronoknya wanginya hihihi. Lepas tu sel-sel kulit mati pun tertanggal dengan sendirinya. Memang best bila tengok kulit kita bersih dan sihat. Makanya hari ni Yaya nak perkenalkan kat korang salah satu skrub yang menggunakan 100% bahan semulajadi yang berkhasiat untuk kulit and of course tidak membahayakan malahan mencantikkan dan membuatkan kita rasa SEGOBUGO(segar bugar)! Wehuuu!


Yang ini trial pack 50gram tapi tak puas sebab kalau nak lumur 1 badan boleh pakai 1 pek je. So kalau nak harga promosi 150gram, baca sampai habis tau :*


Tekstur skrub yang merupakan campuran coffee dan vanilla. Rasa nak makan je. Omnomnom! Bukan dekat muka je boleh sapu tau. Dekat celah bedah semua boleh. Dekat bibir pun boleh. Alah memang multitasking la SEGOBUGO Homemade Vanilla Coffee Scrub ni. Suka tau!


Boleh dikoyak dan ditutup semula untuk pek trial ni. Kalau nak pergi travel sambil ber-honeymoon untuk pasangan suami isteri yang nak spend time together tu memang sesuai sangat la bawa pek ni. ;)


Nak terus letak di tapak tangan dan ratakan dengan air pun boleh atau nak bubuh dalam mangkuk lepas tu larutkan sebati pun boleh. Hee


Yaya suka buat skrub time malam sebelum tidur. Bagi Yaya lebih efektif sebab nanti muka kita terus rehat masa tidur tu dan tak payah dah pakai krim yang berat melainkan pelembab (tapi bila dah buat skrub macam ni Yaya tak pakai apa pun sebab nak bagi muka rehat masa tidur). 


Memang seoronok main skrub ni. Kalau kena masa mood tak okay, jangan pulak sental muka tu macam sental pinggan mangkuk ye kawan-kawan. Kang lecet ke apa, hampa salahkan Yaya pulak :p. Cuma buat urutan lembut keseluruhan muka dan biarkan sehingga kering. Bau dia memang buat kita rasa nak kunyah muka sendiri tau. Geram je. Mana taknya, campuran coffee + vanilla ni memang sweet-sweet sungguh. Adik Yaya siap tanya ni boleh makan ke tak sebab dia asyik nak bau je. Kot boleh tambah air panas mungkin dia dah bancuh sementara tunggu skrub kat muka Yaya kering.


Kalau kat rumah korang ada adik beradik perempuan atau housemate yang kau tak segan nak tadah badan bagi diorang skrubkan, lagilah bagus dah jimat duit nak pergi spa tu. Kita ber-spa dari rumah aje! Jimat pun jimat. Nak lagi epic, pasang lagu ala bali dan panaskan aromaterapi. Fuhh layan.



Oleh kerana adik Yaya yang bernama Siti Angah segan nak bergambar, Yaya culik kawan dia ajak pakai sesama lepas tu selfie. Comel je si Wani ni! Budak TESL okay jangan memain. Suka dia dapat main skrub sesama. Thank you darling!

Antara testimoni hebat dari pengguna SEGOBUGO Homemade Vanilla Coffee Scrub





Selain dari coffee + vanilla, SEGOBUGO Homemade Vanilla Coffee Scrub ini juga mengandungi minyak kelapa dara yang mana ianya membantu memberikan kelembapan menyeluruh dan khasiat kepada kulit. Ianya langsung tidak merengsa atau mengeringkan kulit selepas skrub. Ianya cuma memberi kesan kulit muka lembut sangat secara automatik . Hee

Fuyoh ada SALE! :O


Dan yang bestnya, ianya juga boleh membantu memudarkan stretchmarks tau! Lepas mandi tu, gosokkan secara membulat di kawasan stretchmarks dan bilas semula tanpa sabun. Sebab SEGOBUGO Homemade Vanilla Coffee Scrub ni dah ada kandungan minyak kelapa dara. So kena biarkan ia meresap dan berkerja untuk melembutkan kulit kita. Kita cuma perlu rilex dan lepak makan kuaci lepas skrub badan. Senang benau kerja nak dapat kulit yang cantik ni kan? Yang penting kena rajin je. Hee

Sekarang ni tengah ada promosi SEGOBUGO Homemade Vanilla Coffee Scrub untuk 150gram yang cuma berharga RM30 dan FREE postage ke seluruh Malaysia! Fuhh dapat jimat duit postage lepas tu beli aiskrim cumi. :D



Nak jadi agent atau dropship? Keuntungan sehingga 20%-40% tau! Cepat daftar sebab owner kita tengah tak menang tangan terima order. Muehehe

Untuk maklumat lanjut :

Facebook Fan Page : SegoBugo
Instagram : SegoBugo

Founder :
Facebook : Aimie Mokhtars
Instagram : AimieMokhtars

No Telefon (prefer Whatsapp) : 014-5391470

Email : segobugo@gmail.com



Terima kasih sudi baca 

4 comments:

  1. macam besttttt je tak penah lagi guna kopi buat scrub kalau beras penah la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti boleh cuba guna kopi pulak hee

      Delete
  2. wah wah macam menarik hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lelaki pun boleh guna juga tau :p

      Delete