Sep 10, 2015

Manfaat melaksanakan ibadah Qurban atau Akikah Bersama EZ Qurban

Assalamualaikum semua 


Rasanya mesti ada yang pernah terbaca entri Yaya mengenai EZ Qurban sebelum ni kan? Kalau belum, jemput klik SINI . Ramai yang bertanya kepada Yaya mengenai manfaat melakukan Qurban atau Akikah di luar negara. Apatah lagi negara yang terpilih untuk diadakan ibadah Qurban ini merupakan negara yang mempunyai penduduk yang kurang mampu dan boleh dikatakan dibawah paras kemiskinan.


Bagi Yaya, sudah pasti daging qurban tersebut akan diberikan kepada mereka yang selayaknya iaitu fakir miskin. Yaya percaya, dengan melakukan ibadah Qurban di luar negara, ia memberi impak positif kepada imej Malaysia itu sendiri yang mana rakyatnya sanggup membantu saudara sesama Islam di negara lain. Kerana kebanyakan penempatan mereka yang fakir dan miskin, sukar bagi kita untuk menziarah ketempat mereka. Tapi, in sya Allah dengan bantuan dari EZ Qurban, golongan selayaknya akan dapat menikmati daging qurban dengan penuh nikmat dan kesyukuran. Kita pula, sudah pasti mendapat pahala dan berkat dari ibadah yang dilakukan. In sya Allah :')


Untuk pengetahuan semua, Ez Qurban Sdn Bhd merupakan salah satu syarikat yang menawarkan perkhidmatan Qurban dan Akikah di luar negara. Negara yang terpilih adalah Filipina, Indonesia, Thailand, Kemboja, Vietnam, Bangladesh, Laous dan juga Myanmar. Ez Qurban menawarkan perkhidmatan yang mudah, cepat, cekap dan efisyen melalui pengalaman mereka selama 7 tahun dalam mengendalikan ibadah Qurban dan Akikah untuk mereka yang berkemampuan dalam melaksanakannya.


04


Sijil penyertaan daripada EZ Qurban juga akan diberikan kepada penama yang telah membuat ibadah Qurban dan Aqiqah sebagai pengesahan penyertaan.


Harga untuk setiap penyertaan ibadah Aqiqah dan juga Qurban adalah seperti berikut :


Penyertaan Ibadah Aqiqah :

1 Ekor Kambing - RM580


Penyertaan Ibadah Qurban :

1 Bahagian Ekor Lembu - RM300

1 Ekor Lembu - RM2,100

1 Ekor Kambing - RM580

*Harga termasuk 6% GSTAda beberapa cara mudah untuk menyertai ibadah Qurban atau Akikah bersama EZ Qurban  :Isi borang online di website EZ Qurban untuk mendaftar.

KLIK SINI untuk daftar.

Selain itu :

WhatsApp  : +60133186984
Email : ezqurban.adm@gmail.com
Facebook: EZ Qurban Sdn Bhd
Walk in EZ Qurban Sdn Bhd
No. 125-1A, Jalan 3, Batu Cave Centrepoint
68100 Batu Cave, Selangor Darul Ehsan


Pembayaran boleh dibuat melalui :

Maybank: 5624 0550 5189 (EZ Qurban Sdn Bhd)
Bank Islam: 1211 3010 0292 76 (EZ Qurban Sdn Bhd)

 Pastikan simpan nombor transaksi dan gambar resit sebagai bukti pembayaran ya! ^_^

Bila dah isi semuanya, peserta akan mendapat email dan sms dari pihak EZ Qurban sebagai pengesahan bayaran yang telah dibuat.


Selepas itu, peserta boleh menyemak status mereka secara online di website EZ Qurban dengan hanya memasukkan nombor kad pengenalan. Mudah dan cepat kan? Hee

Jangan lupa untuk membuat pembayaran sebelum 25 September 2015 tau!Untuk maklumat lanjut atau secara walk-in :
EZ Qurban Sdn Bhd
No. 126-1A, Jalan 3, Batu Cave Centrepoint
68100 Batu Cave, Selangor Darul Ehsan

Tel: 03-6186 1911
H/P: 013- 238 6000

Website: www.ezqurban.org
Facebook: EZ Qurban Sdn Bhd
Terima kasih sudi baca 

1 comment: