Aug 2, 2011

Noli's Home Cookies ♥ (Sticky post. Sila scroll ke bawah)

Seperti yang dinyatakan di status update facebook tempoh hari, kini yaya akan promote cookies handmade by mak teh yaya yang telah bertapak di muka bumi ini hampir 10 tahun. Kesedapan yang jelas tak terhingga. Macam y'll tahu, kebanyakan orang buat kuih raya pakai majerin. Tapi mak teh yaya pakai butter okay. Dan lagi satu, setiap kuih mempunyai rasa yang berbeza. Sebab kalau uols pergi jalan TAR, kebanyakan kuih memang cantik dan menarik, tapi rasanya semua sama. Faham kan?




Cookies makteh yaya ni memang unik dan ada diantaranya sukar didapati dalam pasaran kita. Walaupun bukan hari raya, makteh yaya masih mendapat tempahan untuk hantaran merisik, bertunang, perkahwinan ataupun saje saje tempah untuk nak ambik hati bakal mak mertua. eccewah.




Dengan rendah hati, ingin saya persembahkan kuih raya yang sentiasa mendapat permintaan tinggi sehingga ke hari ini. :) ctrl + click untuk debab gebu ♥


Kesukaan ramai. Terutama Cik Diela. hihi



Cornflakes yang dikisar halus mulus. Sehingga dicintai oleh anak tekak.



Tahu rasa famous amos? Lebih kurang macam tu.



Kemam kemam cair dimulut. auwh~



Dengan rasa lemon di lidah. Tak hairan Kak Wa mengidam masa mengandung.





Kegemaran sepanjang zaman. Dengan rasa coklat yang tip top.




Rasa Nestum yang mengujakan. Nescaya membuatkan anda kembali ke zaman kanak kanak.

Ini laptop cookies.


Bukan taknak explain satu satu tapi takut orang kata riak pulak. Tapi seriously memang sedap uols. Kalau tak takkan bertahan hampir satu dekad kan.



Sebalang 50 biji = RM24 jee setanding kualiti ;)
Berminat?
Sila pm saya di Yaya Natsumi.
Keutamaan di sekitar Lembah Klang.
*Tempahan sehingga 1 Ogos 2012
Serious buyer only.

53 comments:

  1. ko buat aku lapor taw tak!!!!!


    grrrr...

    tempahan utk raya pon boleh kan???

    *saje tanya*

    ReplyDelete
  2. aku suke kan tat nenas,cornflakes dan coklet chips!!! grrr!!!
    nak free blh..nak laaa~ hum/... :'(

    ReplyDelete
  3. kalo ltk kat bekas cntik br rase nk mkn... hehe

    ReplyDelete
  4. Tempah dulu. Nanti dapat ikutlah tarikh mana yang dimahukan. Fresh from oven :)

    ReplyDelete
  5. wahh,yaya da buat bisnes kuih raya pulak la.(:

    ReplyDelete
  6. waaaa nmpak sedap !

    ReplyDelete
  7. yaya jahat.. sye terus lapar tgk pic ni :(

    ReplyDelete
  8. terliur okeee... (perut bunyik bunyik) hak hak :)

    ReplyDelete
  9. ngilerr deh...those cookies nampak sedap :))

    ReplyDelete
  10. sarang semut. my fav kuihh every year :)

    ReplyDelete
  11. mak oiii~ lapa!! wuu wuu

    ReplyDelete
  12. mcm best jer .. yg tembikai, oat, lemon dan peanut butter tu. ada sample tak?

    ReplyDelete
  13. semua ada sample. kalau tinggal area cheras boleh la kasi rasa :)

    ReplyDelete
  14. hmmmm .. kakchik dok sg buloh tp keja kat segambut, kl. camna eh?

    ReplyDelete
  15. Akak pm no fon akak dekat fb yaya boleh? :)

    ReplyDelete
  16. wehhh sedap gile semuaaa..waaa nak rayeee

    ReplyDelete
  17. Guwa layan almond landon je,plg x suke tat.haha

    ReplyDelete
  18. haish,rasa mcm dh raya skrg..haha :)

    ReplyDelete
  19. tibe2 rase lapar plak..haish =D

    ReplyDelete
  20. xade chat box nk cmmnt...hihi
    mane ade biasa2 je..nway thnks..hee ^^

    ReplyDelete
  21. tudiaaaaaaa.. awal nya .. :D bagus2 awal2 lagi bukak kedai jual kuih raya.. :)

    ada buat biskut chip cokelat tak?? :D

    kalau ade nak tempah.. ;p

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum...


    smua kuih ni utk persediaan raya nnt ke? bln depan dah puasa. so byk tempahan akan ada nnt. mcm2 la org nak :-)

    happy blogging :-)


    regards,
    BLADE EDGE

    ReplyDelete
  23. best nye sekut raya ni ^^
    pantang btul tgk tart nenas

    ReplyDelete
  24. waw..pose pon belo lg da jual kuih raye..hehe..dapnye!! hantu biskot nie! lg2 yg baru baked!

    ReplyDelete
  25. yaya ni awak buat sendiri kew? pm inbox wan boleh? facebook..

    www.facebook.com/wanzmejuez


    chocolate chip........... :)

    ReplyDelete
  26. tak nk beli..
    nak raya rumah kau jelahhh
    boleh rasa semua kek ni..
    hahahahaha =p

    ReplyDelete
  27. semuanye kuih fav saye..:P


    JOM singgah blog saya nak...BERSIH kew?

    ReplyDelete
  28. waaaa,awl2 da prepare

    ReplyDelete
  29. puasa tak lama lagi , raya pun tak lama lagi . heheheh , suka2 .

    ReplyDelete
  30. Nampak lazat....

    ReplyDelete
  31. semperit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sedapnye.. huhu

    ReplyDelete
  32. nie yaya wat ker??? nak order kalo yaya wat...hahaha

    ReplyDelete
  33. Salam Yaya...

    Wah!~ Tolong promote ye? Dapat komisen tak? Hehe!~ (^_____^)V

    ReplyDelete
  34. walawei...nasib baik bace entry ni sebelum puasa...kalau tak...ehehe...suke almond london...nak seratus...:P

    ReplyDelete
  35. Tak sabooor nak raye!

    ReplyDelete
  36. wah..best2..kalau area trg cmne ye?

    ReplyDelete
  37. tahniah sebab dapat header blog pilihan dari abg ben. dah follow kat sini sekali. =)

    ReplyDelete
  38. kuihhhh..
    terliur ann taw T_______T

    ReplyDelete
  39. yaya, nk tempah header bole?hehe

    ReplyDelete
  40. salam dtg lawat dan follow bnyak nye biscut..hehehe nt kalo de mase follow lah blog saye ye..heheheheh

    ReplyDelete
  41. nampak sedap pulak kuih2 raya ni..erkk..

    ReplyDelete
  42. wahhh.. :) sedap2 nya :) nnti namee tanya mama nk order tak :)

    ReplyDelete
  43. order dah ditutup sayang. now dalam proses pengedaran kepada customer. thanks for supporting. :')

    ReplyDelete
  44. Sarang semut tu nampak .. SLurppp ~

    ReplyDelete
  45. Sangat tempting okay! :)

    ReplyDelete
  46. wahhh mood raya dah dtg hehehe

    do visit n follow
    http://myaleo.blogspot.com/2012/07/wedding-preparation-videographer.html

    ReplyDelete
  47. uwaaah sedapnyaa. dan paling sedap almond london. biasa lah. I orang london. kahkah

    ReplyDelete