Apr 6, 2011

Pernah tak rasa macam ni?

Pernah tak korang rasa tak makan pun takpe janji mengadap depan lappy senyum senyum gembira baca entry kawan2 yang korang tak kenal? Ada entry kelakau, berinfo pengetahuan yang korang tak pernah tahu, sedih, duka, manis, pahit pengalaman seseorang yang korang tak kenal pun? Tapi korang boleh sama2 merasa perasaan mereka ini? *apakah saya begitu berperasaan atau anda juga setuju saya penuh perasaan? -.-


Pernah tak rasa geram bila tengok cerita endon ni suka suka je kalau dia taknak orang jahat tu ada lagi atau orang baik tu tak rasa terseksa bila dia terlibat dengan cinta tiga segi, diorang senang2 matikan watak tu dengan membuat mereka mati terbakar, mati eksiden, mati akibat bencana alam. kesian kot. kalau watak jahat tu apalah salahnya bagi dia satu scence yang membuatkan watak tu insaf. takpun yang baik tu bagilah dia jumpa cinta baru ke. haih. yelah faham. nak jimat kos kan. atleast tunjuk logik jalan cerita pun dah okay. *apakah saya yang emo atau awak pun rasa macam tu? biasalah tengah bendera jepun kan. semua nak emo. -.-


Tapi awak mesti setuju kalau saya cakap kita taktau apelah kena mengena tajuk cerita ni dengan ceritanya. Tapi nanti dah jenuh menunggu sampai episod 244 Cinta dan Anugerah baru tahu dia namakan anak kembar dia sorang Cinta sorang lagi Anugerah. Fine. mengaku tadi tengok dengan ibu episod last cite tu. Same goes to cerita Begitukah Cinta. *waa rindu pulak nak tengok lepas balik kelas. T__T


Oh dan lagi satu, yaya rasa nak jadi doktor lah.

Tapi doktor yang bagitahu dengan muka senyum gembira dekat pasangan yang bakal menimang cahaya mata pertama. Yang mana dalam perut si ibu ada janin yang akan ditiupkan roh bila sampai waktunya. Sebab nak tengok kegembiraan kat mata bakal parents ni. Tak kisah lah orang tu kita kenal ke tidak. Boleh bayangkan tak macam mana muka diorang senyum gembira, mata berlinang terharu, sebab bersyukur dengan anugerah Allah? Oh my.. :')


I just can't get enough to put all the babies picture here. Can i bite your cheek? :D

*ok sebenarnya dah makan nasi ayam sedap mabeles dah tadi. malam nanti family dinner kat luar lagi. puh puh cepatlah gemuk sikit yaya. dapat naik 42kg pun takpe. >_<

**oh kawan2.. dengarlah lagu kat tmblr yaya bila awak nak rasa ketenangan. yaya rasa bunyi piano ni macam terapi kat yaya bila senyap sunyi.

ctrl+click kat sini. -> http://yayaflanella.tumblr.com/

Like la tau kalau awak rasa tenang bila dengar. :)

22 comments:

  1. iteww sukeww angat tat baby, ouhhhh rempit betul. yaya saya pun mau berat jgk :( boyfie bising sbb ringan sgt

    ReplyDelete
  2. hee. nyirap je anwarhadi baca. *untung la kalau die baca XD

    tulah. diorang tak tahu ke kurus tu awet muda dan tak nampak sexy? kan bagus tu? err.. >_<

    ReplyDelete
  3. alaa, kita pun nak berat jadi 42 jugaaaaa.

    eh masih nggak boleh LIKE. -.-

    awak sangat comel dan jelita lah nak jadi doktor, bila pesakit jumpa awak, tak payah cek, terus dah baik tau! nanti lau kita demam, kita nak jumpa awaklahh ;)

    ReplyDelete
  4. btw*kita suka juga dengar lagu kat awak punya tumblr. sangat tenang ;)

    ReplyDelete
  5. da baby is soooo cute lahhh :P

    ReplyDelete
  6. awak dah ok dah faa. gebu lawa..

    hahaha. buat org gelak jelah awk ni.. XDD

    tak boleh jugak?kenapalah agknye eh..


    thanks suka lagu tu. kalau tgh sedih mmg boleh menangis. kalau mengantuk mmg boleh tidur.. kalau hepy mmg boleh terasa bahagia amat. cewahh. :p

    ReplyDelete
  7. semua tu qaseh pun pernah rasa .. hehe comelnye baby tu ..nak yaya jd doktor qaseh nnt ngeh

    ReplyDelete
  8. yaya..
    jangan la gigit cheek i..
    sakit taw..
    kehkehkeh

    ReplyDelete
  9. pernah rase singgah satu blog taknak keluar2 sbb nampak header kiut tk ?



    sy pernah.

    ReplyDelete
  10. haha sis minat babies eh? huhu you gonna be a good mother someday! HAHA

    ReplyDelete
  11. minat sangat. suke sangat. sangat sangat. hee. insyaAllah.. :))

    ReplyDelete
  12. serius? langsung tak macam 23..

    ReplyDelete
  13. wau!!! hahahha.. aku suke gelak sorg2..
    aku pnah gak ter pk,anak aku sepet mcm aku x nnt..muahahah

    ReplyDelete
  14. kalau bini ko mate bolat, tak tau lah aku. tgk lah nanti camne. hihi

    ReplyDelete
  15. hehe comelnye penulisan awak . .

    ReplyDelete
  16. pernah rasa ~

    =='

    ReplyDelete
  17. ahahahahaha~ yang first tu memang selalu rasa, okeyyy~

    ReplyDelete
  18. hey budak sweet...hahahaa....kenape emo terlebih.... hahahaa

    kalau mcm tu, selama ni sy pun emo jugak la ye... hahahaha

    ReplyDelete
  19. alamak alamak alamak............!

    comel gila budak2 tuh..!! suka nya aku.. ahahaha sweet sangat2.. ;p

    ReplyDelete