Mar 4, 2011

Lovebite boleh buat kau lumpuh. Fullstop.


LOVEBITE (gigitan cinta) adalah lebam sementara atau tanda tanda bewarna biru keungguan akibat perbuatan mencium, menghisap atau menggigit kulit dengan kuat sehingga kulit tertarik dan menyebabkan pecah darah di bawah kulit tersebut. Hickeys (lovebite yang terhasil) boleh kekal selama 4-12hari ditubuh seseorang dan kelihatan sama seperti lebam biasa. Tapi kalau dah lebam tu kat tengkuk tu faham faham je lah.

Secara umumnya, hickeys/lovebite boleh dihilangkan dengan meletakkan ais. Tapi sebenarnya, cara ni berkesan hanya untuk lovebite yang terhasil kurang dari 10minit. Untuk yang lebih dari 10 minit tu, gunalah trick berpakaian. Sama ada pakai shawl atau naikkan kolar baju tshirt.

Kenapa lovebite berbahaya?

Menurut Daily Mail, seorang wanita berusia 44 tahun telah lumpuh selepas terkena serangan sakit jantung akibat daripada lovebite yang di lakukan oleh kekasihnya. Wanita itu (nama tidak dinyatakan) dimasukkan ke sebuah hospital di Auckland apabila mendapati dia tidak mampu menggerakkan tangan kirinya selepas kejadian itu.

Pada mulanya, para doktor mengesyaki wanita itu telah terkena serangan sakit jantung. Walaupun mereka tidak mengetahui punca sebenar penyakit wanita itu pada awalnya. Mereka kemudiannya, memeriksa wanita itu dan menjumpai kesan lovebite dibadannya. Dan dari kesan lovebite tu, mereka dapat tahu apa punca serangan sakit jantung tersebut.

Sebenarnya lovebite yang terhasil tu, menyebabkan pembuluh darah rosak dan mengakibatkan pembentukan darah beku. Darah yang telah beku tadi mengalir ke jantung dan boleh menyebabkan strok!

So, hati hati lah semasa bersama pasangan masing masing. Jangan sampai lupa diri, nanti ada yang merana baik lelaki atau perempuan. Jangan disebabkan expressi cinta, ada yang maut.

credit to : zultino

Next, wa saje je nak suruh lu tengok/ baca ni. Pasal love love jugak. Hihik




Itu saja. Thanks Imamuddin dan Jannah comel.

26 comments:

  1. like entri ini laju2 sebab sy ada kat sane hihihihi


    http://jambancomel.blogspot.com/2011/03/i-pollow-u-u-pollow-i.html?spref=fb

    ReplyDelete
  2. hehehe eyh ada sye kat situ la...hikhikhikhik..u pon comel sgt auwww..

    ReplyDelete
  3. hehehe eyh ada sye kat situ la...hikhikhikhik..u pon comel sgt auwww..

    ReplyDelete
  4. Hahahaha~ saya xda kat situ. hu3.

    Dasat btul kan lovebite ni.. tu la, yang pergi wat hickey kat makcik tu watpe.. terkejut jantung dia excited sangat. ha3

    ReplyDelete
  5. Imam : hee. like like. :)

    ReplyDelete
  6. jannah : yaya baru update link. ;)

    ReplyDelete
  7. lovebite sangat ngeri~

    ReplyDelete
  8. statement yg terbaek la !!
    heee

    ReplyDelete
  9. mr daha : haha. excited sangat yg tak tahan. XD

    ReplyDelete
  10. fifi : hah. take point! :p <3

    ReplyDelete
  11. June : dan sangat buruk kan? -.-

    ReplyDelete
  12. argh!!baru je ingat nak buat lovebite, dem

    ReplyDelete
  13. errrr....lovebite lagi...punca aku ke sume nih? hahahhaha

    ReplyDelete
  14. normal 7 hari!! hahaha orang cakaplah, aku xtaw. kalau kena gigit nyamuk, 3 hari. yg tu aku tawla....hahahaha

    ReplyDelete
  15. fakhrul : kau punca kenapa? hoho

    ReplyDelete
  16. SBL : eleh. pengalaman lah tuu!

    ReplyDelete
  17. oh menarik sangat! dolu dolu suka buat tau. erk! buat memain kt tangan je. tak penah tau lg mse tu namenye lovebite

    ReplyDelete
  18. dah jgn buat lagi tau!

    ReplyDelete
  19. hahahha,wei! nak wat love nite kat isteri xleyh la ye!! hurm.. ni xsuke nh!!! dem3!!!

    ReplyDelete
  20. boleh asip.. boleh.. tak salah. haha. bengong. XD

    ReplyDelete
  21. I ader jugak terbaca berita nih a few weeks back... :-)

    ReplyDelete
  22. kaka! baru ingat nak kumpul luvbite byk2 bila kawen nanti haha *gatal gilenakpengsan FE!

    ReplyDelete
  23. fuii yeke leh lumpuh...
    ish pas ni tak mo aa wat banyak2 kat puan wife...
    huhuhu...
    tapi klo puan wife yang nk cam ne nk jawab ek...klo tak mo buat t dia kata kita ada pompuan lain...hish...pening....

    ReplyDelete